سید جواد موسوی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به استقبال قابل توجه مردم از هجدهمین نمایشگاه ظرفیتهای گردشگری و صنایع دستی ایران با اشاره به اهمیت نمایشگاه صنایع دستی به عنوان فرصتی برای معرفی ظرفیتهای استان اظهار کرد: نمایشگاه صنایع دستی بهترین فرصت است تا در زمانی که زائران زیادی به مشهد میآیند، فعالان صنایع دستی محصولات خود را از سراسر ایران در محل نمایشگاه عرضه کرده و زائران بتوانند ایران کوچک در حوزه صنایع دستی را در مشهد به تماشا بنشینند.
وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در مشهد فرصت بزرگی برای بهرهبرداران کل کشور از بازار صنایع دستی ایجاد میکند، افزود: بنا داریم از فرصت حضور زائران در مشهد بهره بیشتری گرفته و رویدادهای متفاوت از جمله هفتههای فرهنگی شهرستانها را برگزار تا از این فرصت ناشناختههای شهرستانها را معرفی کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: فعالان صنایع دستی و گردشگری ۳۴ شهرستان استان در این نمایشگاه شرکت کردند و به همه آنان غرفه رایگان داده شد، تقریبا ۲۳۸ نفر از استان و ۱۰۸ نفر از ۲۹ استان کشور در این نمایشگاه حضور یافتند.
وی با اشاره به بازدید معاونان گردشگری و صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی از این نمایشگاه بر اهمیت آشنایی با ظرفیتهای شهرستانهای استان تاکید کرد و افزود: در بحث مسئولیت اجتماعی، واحدهای بزرگی صنعتی یا صنایع معدنی مانند سنگان خواف میتوانند بیشتر کمک کنند و در بحث بستهبندی، مواد اولیه و طراحی صنایع دستی نقش حمایتی خود را ایفا کنند.
موسوی اظهار کرد: طبق قانون باید همه دستگاههای اجرایی هدایای خود را از صنایع دستی استان تهیه و در طراحی و توسعه آن کمک کنند، تاکنون بانکهای سپه و ملی در این بخش وارد شدند و حمایتهایی داشتهاند و هم به صاحبان صنایع دستی تسهیلات بانکی دادند و هم کالا از آنان خریداری کرده اند.
وی همچنین از تلاش برای ایجاد زنجیره تولید در برخی از صنایع دستی مانند زیورآلات و گوهرسنگها خبر داد و گفت: ما در برخی از صنایع دستی به دنبال زنجیره تولید آن هم هستیم از جمله زیورآلات یا گوهرسنگها تا بتوانیم از استخراج سنگ و تراش تا ساخت زیورآلات از آن یک زنجیره درست کنیم تا فعالان این بخش بتوانند همدیگر را پیدا و زنجیره را کامل کنند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی به نقش دبیرخانه شورای راهبردی هنرصنعت گوهرسنگها در این زمینه اشاره کرد و افزود: دبیرخانه شورای راهبردی هنرصنعت گوهرسنگها در این بخش میتواند کمک شایانی داشته باشد. این اقدام منحصر به فرد برای نخستین بار در خراسان رضوی شکل گرفته است.
وی بر اهمیت بستهبندی مناسب برای حضور در نمایشگاههای خارجی تاکید کرد و گفت: برای حضور در نمایشگاههای خارجی مهمترین موضوع داشتن بستهبندی مناسب است، سوغات مشهد شهرت زیادی دارد اما در بسته بندی ضعیف است از این رو نیازمند حمایت واحدهای صنعتی و صنایع معدنی برای حمایت از بخش بسته بندی سوغات مشهد هستیم.
موسوی با اشاره به استقبال مردم از نمایشگاه صنایع دستی مشهد بر اهمیت شرکت فعالان این حوزه در رویدادهای مختلف و به روز رسانی دانش و مهارتهای آنها تاکید کرد.
هجدهمین نمایشگاه ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی ایران از ۲۳ تا ۲۷ اردیبهشت ماه در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی مشهد برگزار شد.