سیدعلی میرکریمی شامگاه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع این تعداد، ۱۰ هزار و ۹۰۰ خانوار دارای سه فرزند و ۲ هزار و ۸۷۱ خانوار دارای چهار فرزند هستند.
وی افزود: تاکنون ۲ هزار و ۳۸۹ خانوار واجد شرایط در مراحل نهایی واگذاری زمین قرار دارند که شامل ۴۴۶ خانوار دارای سه فرزند و یکهزار و ۹۴۳ خانوار دارای چهار فرزند میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی ادامه داد: از میان خانوارهای دارای سه فرزند، ۹ هزار و ۷۹۹ نفر واجد شرایط دریافت زمین تشخیص داده شدهاند که از این تعداد، هشت هزار و ۳۹ خانوار در مناطق شهری و یکهزار و ۷۶۰ خانوار در مناطق روستایی ساکن هستند.
بیشترین متقاضیان در بجنورد، شیروان و اسفراین
میرکریمی گفت: بیشترین متقاضیان دریافت زمین در راستای قانون جوانی جمعیت به ترتیب در شهرستانهای بجنورد، شیروان و اسفراین ثبت شدهاند و کمترین میزان تقاضا مربوط به شهرستان راز و جرگلان است.
نقش رسانهها در ترویج سیاستهای جمعیتی
وی با تاکید بر اهمیت تعامل دستگاههای اجرایی در تحقق سیاستهای جمعیتی افزود: فرهنگسازی برای ترویج فرزندآوری و جوانسازی جمعیت، نیازمند همکاری همهجانبه بهویژه از سوی رسانهها است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اگر دستگاهها با رویکرد مردممحوری و همافزایی حرکت کنند، میتوان در مسیر تحقق اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گامهای مؤثرتری برداشت.
براساس آیین نامه ماده چهار قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به خانوادههای که فرزند سوم به بعد آنها، پس از ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۰ (تاریخ تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت) متولد شده باشد، در صورت واجد شرایط بودن زمین یا واحد مسکونی تعلق میگیرد.
خراسان شمالی در میزان ناباروری، جزو استان های با خطر متوسط قرار دارد، به گونه ای که نرخ باروری در استان ۲.۱ درصد است.
این استان در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.