به گزارش ایرنا، حسین جمشیدی روز شنبه در دومین کمیته توسعه انرژی های تجدیدپذیر تایباد افزود: با این میزان سرمایه گذاری ۱۷ مگاوات برق در این شهرستان تولید خواهد شد و در مدار بهره برداری قرار می گیرد.
وی اظهار کرد: هفت نفر از سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی تاکنون در این ارتباط اعلام آمادگی کرده اند که در مرحله انعقاد قرارداد هستند.
فرماندار تایباد با اشاره به اینکه برای رفع ناترازی برق باید از همه ظرفیت ها استفاده کرد، ادامه داد: تامین زمین در چارچوب قانون از سوی دستگاه های متولی مهم ترین چالش پیش روی احداث نیروگاه های خورشیدی در تایباد است.
وی گفت: برای رفع مشکلات و به حداقل رسیدن موانع این طرح باید مسوولان نهادهای تاثیرگذار تلاش و اهتمام ویژه ای داشته باشند تا بتوانیم از این بحران عبور کنیم.
جمشیدی افزود: زیرساخت ایجاد نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۳۳ مگاوات در تایباد وجود دارد که امید است این شهرستان را به شهرک انرژی در شرق کشور تبدیل کنیم.
وی خاطر نشان کرد: برای تولید این میزان برق با احداث نیروگاه خورشیدی در این منطقه برنامه های سه ساله تدوین شده است.
فرماندار تایباد ادامه داد: وزش بادهای معروف ۱۲۰ روزه این منطقه، وجود کانون های فرسایش بادی همجوار با مرز افغانستان و روزهای آفتابی تایباد برای احداث نیروگاههای تلفیقی باد و خورشیدی بهترین عملکرد را دارند که این مهم یک ظرفیت طلایی برای بهره برداری درازمدت در این شهرستان است.
جمشیدی با بیان اینکه خودکفایی خانواده های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی یکی از اصلی ترین برنامه های پیش روی این نهادهای حمایتی به شمار می رود، گفت: احداث و راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در مقیاس های کوچک و متفاوت در تایباد، گامی در راستای خودکفایی و تامین قسمتی از معیشت و اقتصاد خانواده های زیر پوشش است.
هم اینک ۲۷ مگاوات برق در بخش کشاورزی، ۱۱ مگاوات در حوزه سرمایه گذاری بخش خصوصی و خانگی، ۱۰ مگاوات با کاربری صنعتی و ۲ مگاوات در بخش صنعت شهرستان تایباد مورد نیاز است.
در حال حاضر ۲ سایت نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید ۴۳۰ کیلووات با سرمایه گذاری بخش خصوصی این شهرستان در مدار تولید قرار دارد.
مرکز شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد متشکل از ۲ بخش مرکزی و میان ولایت با ۳۸ روستا در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.