به گزارش ایرنا؛ فریبرز ایمانی در سخنانی به مناسبت روز جهانی فشار خون که روز شنبه به ایرنا ارسال کرد با بیان اینکه شعار امسال "فشارخون خود را دقیق اندازهگیری کنید و با کنترل آن طولانیتر زندگی کنید" انتخاب شده است، افزود: این روز فرصت مناسبی برای افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت این بیماری، پیشگیری، مراقبت و درمان آن است.
وی تصریح کرد: فشار خون بالا، مهمترین عامل خطر در بروز بیماریهای قلبی-عروقی، سکتههای مغزی، نارسایی کلیوی و نابینایی به شمار میرود. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند که نیمی از آنها از بیماری خود اطلاعی ندارند. به همین علت، فشارخون بالا را "قاتل خاموش" مینامند.
رییس شبکه بهداشت استان کرمانشاه با اشاره به آمار نگرانکننده جهانی افزود: از میان مبتلایان، تنها ۵۲ درصد برای درمان اقدام کردهاند و تنها ۲۱ درصد از آنها موفق به کنترل مطلوب بیماری شدهاند. سالانه بیش از ۱۰ میلیون نفر در اثر بیماریهای مرتبط با فشار خون بالا مانند سکتههای قلبی و مغزی و نارسایی کلیه، جان خود را از دست میدهند.
وی با استناد به آمارهای وزارت بهداشت گفت: در ایران نیز یکسوم جمعیت بزرگسال با این بیماری دستوپنجه نرم میکنند. فشار خون بالا عامل ۴۰ درصد از مرگومیر بیماران دیابتی و ۵۳ درصد از مرگهای ناشی از بیماریهای قلبی و مغزی است. تحقیقات نشان میدهد که کنترل این بیماری میتواند تا ۴۰ درصد از خطر سکته مغزی و تا ۲۵ درصد از خطر سکته قلبی را کاهش دهد.
ایمانی، چالش اصلی در مسیر درمان پرفشاری خون را بیعلامت بودن بیماری و ناآگاهی افراد از وضعیت سلامت خود دانست و افزود: در حالی که با اقدامات سادهای همچون اندازهگیری منظم فشار خون، کاهش مصرف نمک و چربی، ترک دخانیات و الکل، انجام فعالیت فیزیکی مناسب و اصلاح سبک زندگی میتوان بهراحتی بیماری را کنترل کرد.
وی خاطرنشان کرد: ضروری است همه افراد ۱۸ سال به بالا، حداقل سالی یکبار برای اندازهگیری رایگان فشار خون به مراکز جامع سلامت، پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت در مناطق شهری و روستایی مراجعه کنند. بیماران شناساییشده نیز به صورت ماهانه توسط مراقبان سلامت و بهورزان پیگیری و هر سه ماه یکبار توسط پزشک معاینه میشوند و در صورت نیاز به پزشک متخصص ارجاع خواهند شد.