به گزارش ایرنا، در بیانیهای که روز جمعه از سوی رهبران کشورهای ایرلند، اسپانیا، نروژ، ایسلند، اسلوونی، لوکزامبورگ و مالت منتشر شد، آمده است: «ما خواستار آن هستیم که اسرائیل فوراً سیاست فعلی خود را تغییر دهد، از انجام عملیات نظامی بیشتر خودداری کرده و محاصره غزه را بهطور کامل لغو کند؛ بهگونهای که کمکهای بشردوستانه ایمن، سریع و بدون مانع، از سوی نهادهای بینالمللی و بر اساس اصول بشردوستانه در سراسر نوار غزه توزیع شود.»
رهبران اروپایی در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای دولت ایرلند منتشر شد، تأکید کردند: «ما در برابر فاجعه انسانی ساخت بشر که در برابر چشمان ما در غزه در حال وقوع است، سکوت نخواهیم کرد. تاکنون بیش از ۵۰ هزار مرد، زن و کودک جان خود را از دست دادهاند. در صورت عدم اقدام فوری، بسیاری دیگر ممکن است در روزها و هفتههای آینده از گرسنگی بمیرند.»
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «سازمان ملل متحد و نهادهای بشردوستانه از جمله آژانس آنروا باید مورد حمایت قرار گرفته و دسترسی ایمن و بدون مانع برای آنان فراهم شود.»
این هفت کشور اروپایی همچنین خواستار ازسرگیری فوری مذاکرات آتشبس و آزادی گروگانها شدند و با اشاره به نقش ایالات متحده، مصر و قطر در این زمینه اعلام کردند: «این مسیر میتواند مبنایی برای برقراری صلحی پایدار، عادلانه و فراگیر، بر پایه راهحل دو دولتی باشد.»
در ادامه بیانیه آمده است: «ما به حمایت از حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین ادامه خواهیم داد و در چارچوب سازمان ملل متحد و با همکاری کشورهای عربی، اسلامی و اتحادیه عرب برای رسیدن به راهحلی مسالمتآمیز و پایدار تلاش خواهیم کرد.»
رهبران اروپایی همچنین «تشدید خشونتها در کرانه باختری از جمله بیتالمقدس شرقی، گسترش شهرکسازیهای غیرقانونی، و عملیات نظامی رژیم صهیونیستی» را محکوم کرده و هشدار دادند: «تبعید یا جابهجایی اجباری مردم فلسطین از هر طریقی غیرقابل قبول است و نقض حقوق بینالملل محسوب میشود. ما هرگونه تلاش برای تغییر بافت جمعیتی را قاطعانه رد میکنیم.»
به گزارش ایرنا، جنگ غزه که از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ آغاز شد، با حملات بیسابقه رژیم صهیونیستی به زیرساختهای غیرنظامی، موجب شهادت دهها هزار فلسطینی، بهویژه زنان و کودکان شده است. ارتش این رژیم طی ماههای گذشته بیش از ۱۰ هزار بمب سنگین بر سر مناطق مسکونی غزه فروریخته و همزمان، با محاصره کامل این منطقه، از ورود کمکهای انسانی جلوگیری کرده است.
با وجود تلاشهای بینالمللی برای توقف جنگ، رژیم صهیونیستی بارها توافقهای آتشبس را نقض کرده و عملیات نظامی را ادامه داده است. در تازهترین مورد، توافق سهمرحلهای که با میانجیگری قطر، مصر و آمریکا برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا بهدست آمد، با عهدشکنی رژیم اسرائیل عملاً بینتیجه ماند. این درحالی است که ادامه حملات به رفح، جلوگیری از ورود دارو و غذا، و هدف قرار دادن نیروهای امدادی، بحران انسانی در غزه را به سطحی بیسابقه رسانده است.