به گزارش ایرنا، سیدرضا صالحیامیری عصر روز جمعه در ششمین همایش سالانه فرزندان سهندآباد و هشترود با بیان اینکه تمدن ساختنی نیست، افزود: یکی از قطبهای تمدنی ما آذربایجان است و آذربایجان در قطب تمدنی قرار گرفته است.
وی با اشاره به این که قلعه ضحاک هویت ایران و شخصیت شهرستان هشترود است، گفت: بناهای تاریخی و مذهبی را به عنوان شناسنامه و ریشه ایران میدانیم برای همین باور داریم اگر روی آن ها سرمایهگذاری کنیم صدها برابر سرمایه بازخواهد گشت.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه حفظ و مرمت از بناها یک تکلیف ضروری برای ایرانیان است، گفت: کاوش در قلعه ضحاک باید ادامه یابد تا کاوشهای جدیدی انجام شود چرا که در این صورت تصویر زیباتری از این بنای تمدنی را میتوان به آذربایجان و ایران نشان داد.
وی گفت: باید تلاش کنیم ظرفیتهای تاریخی و گردشگری آذربایجان را به دنیا بشناسانیم چرا که این جغرافیا بزرگترین ظرفیت گردشگری را در خود جای داده است.
رسالت ما ثبت جهانی گنجینه های ایران زمین است
وی اظهار کرد: گذشتگان این سرزمین میدانستند که چه گنجی در این جغرافیا خوابیده است و امروز رسالت ما ثبت جهانی این گنجینه ها است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: باید امروز این مجموعه ثبت جهانی شود چرا که این موضوع به دلیل هدف قرار گرفتن مقصد گردشگری مهم است.
صالحی امیری با بیان این که هر کجای ایران که به هر بهانهای حفاری می شود اثری از تاریخ تمدن ایران کشف میشود، افزود: هنوز رمزهای نهفته ایران در آذربایجان و در هشترود برای ایرانیان و دنیا شناخته نشده است که این موضوع نیازمند کاوش و پژوهش است.
وی با بیان این که متعهد هستیم از نزدیک با مردم دیدار کنیم و صدای آنها را بشنویم، گفت: باور داریم که باید با تمام توان به مردم خدمت کنیم.
هشترود در مسیر رشد است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به نعمتهای خدادادی و ظرفیتهای بالای میراث فرهنگی و گردشگری که در هشترود وجود دارد، افزود: در حال حاضر با وفاق و همدلی این شهرستان در آستانه جهش و رشد قرار گرفته است.
صالحی امیری با تاکید بر این که باید تمام مسائل را شناسایی و آنها را رفع کنیم، گفت: در حوزه میراث فرهنگی کشور نزدیک به یک میلیون اثر تاریخی وجود دارد که این ظرفیت بزرگ الهی تنها متعلق به این سرزمین است.
وی با اشاره به اهمیت مرمت بناهای تاریخی گفت: این مجموعه ها باید به طوری حفاظت شود تا آسیبی به آنها وارد نشود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تاکید بر این که تامین منافع مردم در قبال این بناها است، گفت: یکی از شعارهای ما در دولت آقای پزشکیان این است که بناهای تاریخی را باید به زندگی مردم گره بزنیم تا در راستای بهبود معیشت مردم قرار گیرد.
صالحی امیری با بیان اینکه قلعه ضحاک هویت و شخصیت یک ملت است، گفت: باید قدر این میراث فرهنگی را بدانیم و فرزندانمان را با این تاریخ آشنا کنیم.
وی با بیان این که با معرفی ظرفیتهای تاریخی، صنعت گردشگری توسعه می یابد، گفت: در رسانه ملی هر روز باید از ظرفیت ها و جذابیتهای گردشگری فرهنگ و تمدن آذربایجان سخن گفته شود.
صالحی امیری گفت: جذب گردشگر خارجی بسیار مهم است از این رو در سفر به جمهوری آذربایجان تلاش دولت این بود که مسیر مرز را بازگشایی کنیم و بستر حضور آذری ها را تسهیل کنیم که البته در این زمینه در آینده نزدیک اتفاقات جدیدی خواهد افتاد.
وی ادامه داد: وقتی گردشگر میآید اشتغالزایی موجب پررنگ شدن سفره مردم می شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: در حال مذاکره برای جذب سرمایهگذار برای ایجاد پل معلق هستیم و همچنین اعتباری برای مرمت مسجد جامع هشترود تخصیص یافته است.
وی افزود: فعالیت سایت کاوش قلعه ضحاک باید شبانه روزی شود تا زودتر ظرفیتهای این مجموعه را کشف و به دنیا معرفی کنیم.
هشترود، سرشار از ظرفیتهای میراث فرهنگی و کشاورزی است
فرماندار شهرستان هشترود هم در این همایش گفت: شهرستان هشترود در حوزههای مختلف میراث فرهنگی، صنایع دستی و کشاورزی ظرفیتهای بسیار زیادی دارد که میتواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه ایفا کند.
ابراهیم حسنی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این همایش مردمی، اظهار کرد: امیدواریم با تلاش مردم و مسئولان و همچنین با حمایت وزارت میراث فرهنگی، شاهد رشد و پیشرفت هرچه بیشتر هشترود در این زمینه باشیم.
وی با ابراز امیدواری به توسعه و شکوفایی صنایع دستی و آبادانی شهرستان هشترود خواستار توجه بیشتر به این ظرفیتها برای توسعه و شکوفایی منطقه شد.
ضرورت ایجاد زیرساخت های جذب گردشگر
رئیس شورای اسلامی شهرستان هشترود با تاکید بر ضرورت ایجاد زیرساختهای مورد نیاز برای جذب سرمایهگذاران گفت: اهالی این شهرستان، توانمند و صاحب علم و هنر هستند ولی متاسفانه توسعه و توانمندیهای شهرستان هشترود تاکنون مغول مانده است.
محمدرضا قهرمانپور با بیان این که ششمین همایش سالانه فرزندان سهندآباد و هشترود یک همایش مردمی است، افزود: این همایش با همکاری تمام دستگاه های متولی برگزار میشود و بدون تردید نقش مهمی در توسعه این شهرستان خواهد داشت.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای شهرستان هشترود گفت: منابع طبیعی بکر این شهرستان به همراه زمین های آباد و وجود سد بزرگ سهند شرایط ویژه ای در حوزه گردشگری ایجاد کرده است.
رئیس شورای اسلامی شهرستان هشترود افزود: شهرستان هشترود به عنوان یک شهرستان محروم عنوان می شود در حالی که این شهرستان دارای نعمتهای خدادادی زیادی است و در این زمینه انتظار داریم با دانش و علمی که اهالی شهرستان هشترود دارند رشد و توسعه در این منطقه ایجاد شود.
قهرمان پور به مشکلات مختلف این شهرستان اشاره کرد و گفت: متاسفانه مواد معدنی این شهرستان به صورت خام به فروش می رسد و وضعیت دسترسی راه ها در مناطق گردشگری مانند قلعه ضحاک نامناسب است.
وی با بیان این که زیرساختها و امکانات و راه دسترسی قلعه ضحاک باید تامین شود تا شاهد توسعه این منطقه باشیم، گفت: امیدواریم با حضور وزیر میراث فرهنگی و صنایع دستی سال آینده در همین روز شاهد رشد و شکوفایی این شهرستان باشیم.
قهرمان پور با اشاره به اینکه امروز ششمین نمایشگاه هشترود و سهند آباد با هدف معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری و تجاریسازی محصولات تولیدی این شهرستان در قلعه تاریخی ضحاک آغاز به کار کرد، گفت: تلاش میکنیم با معرفی تولیدات کشاورزی و صنایع دستی در این نمایشگاه، زمینه را برای تجاریسازی هرچه بیشتر محصولات این شهرستان فراهم کنیم.
وی افزود: این نمایشگاه هر ساله با هدف معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری هشترود برگزار میشود و امسال نیز با استقبال خوب مردم روبرو شده است.
محمد علیزاده، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هشترود نیز با اشاره به تنوع محصولات ارائه شده در نمایشگاه، اظهار کرد: عمده محصولات ارائه شده در غرفههای این نمایشگاه شامل صنایع دستی، محصولات کشاورزی اعم از عسل و لبنیات محلی است که به منظور معرفی به مردم عرضه میشود.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه گامی موثر در جهت توسعه اقتصادی شهرستان باشد.
بهگزارش ایرنا، همایش فرصت های سرمایه گذاری فرزندان سهندآباد و هشترود که با هدف تقویت پیوندهای فرهنگی، معرفی ظرفیتهای بومی منطقه و حمایت از طرحهای نوآورانه در حوزه گردشگری و اقتصاد محلی برگزار شد، با رونمایی از سند هشت طرح تحولآفرین، زمینهای برای شکلگیری حرکتهای خلاقانه در حوزه میراثفرهنگی و سرمایهگذاری بومی فراهم میآورد.
در این همایش، بخش ویژهای به معرفی جاذبههای تاریخی و طبیعی شهرستان هشترود اختصاص داشت. همچنین تولیدات شاخص صنایعدستی منطقه به نمایش گذاشته شد و فرصتهای سرمایهگذاری بهویژه در بستر قلعه باستانی ضحاک با حضور کارشناسان و فعالان میراثفرهنگی مورد بررسی قرار گرفت.
شهرستان هشترود با طبیعت منحصربهفرد، منابع آبی فراوان و جایگاه راهبردی در جنوب شرق آذربایجانشرقی، از منظر تاریخی نیز دارای اهمیت ویژهای است، چرا که قلعه ضحاک، با پیشینهای بیش از سههزار سال، یکی از مهمترین آثار باستانی این منطقه به شمار میرود.
این دژ صخرهای با معماری منحصربهفرد، نقوش نمادین و چشماندازهای طبیعی، همواره مورد توجه پژوهشگران و گردشگران قرار داشته و بستری بالقوه برای توسعه گردشگری فرهنگی و سرمایهگذاری تاریخی فراهم کرده است.