به گزارش ایرنا علی اکبر پورجمشیدیان روز جمعه در جریان راهاندازی مرکز ساماندهی و مدیریت اتباع خارجی در کرمان افزود: مرکز ساماندهی می تواند اطلاعات خوبی از همه جهت در اختیار مسئولان قرار دهد و نمونه و پایلوتی برای دیگر استان ها باشد.
وی ادامه داد: همه اطلاعاتی که مورد نیاز است از توانمندی شخصی، هنری، صنعتی اتباع و اطلاعات از لحاظ بهداشت و سایر اطلاعاتی که هم برای آنها و ما به عنوان کشور میزبان نیاز است در این مرکز پایش خواهد شد.
پورجمشیدیان اضافه کرد: با همت وزیر کشور و در مجموعه امور اتباع وزارتخانه، این کار را تعمیم و گسترش می دهیم.
وی خاطرنشان کرد: ساماندهی امور اقتصادی اتباع در کرمان یک کار نمونه در استان است که می تواند به دیگر استان ها نیز تعمیم پیدا کند.
بنای ما اخراج اتباع نیست
مشاور وزیر و رییس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور هم در این نشست گفت: بنای ما اخراج نیست بلکه همه اتباع باید قانونی در کشور حضور داشته باشند و برای این امر هم مبنا گذرنامه است.
نادر یاراحمدی افزود: کسی که ۴۰ سال در کشور ماست پناهنده محسوب نمی شود، برخی از آنها در چندجا خانه دارند.
وی یادآور شد: باید پذیرش اتباع را محدود کنیم.
یاراحمدی تصریح کرد: ۱۲ درصد افغان ها و ۱۶ درصد جمعیت ایرانی ها دانش آموز هستند و این فاصله کم نشان دهنده توجه دولت و حاکمیت به آموزش اتباع است.
وی ادامه داد: تمام تلاش ما این است که اطلاعات تولید کنیم، چون دادههای خام کافی نیست.
مشاور وزیر و رییس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور اضافه کرد: تولید داده های خام پایه تولید اطلاعات ویژهای است که بتوانیم بر اساس آن تصمیم گیری کنیم.
وی با بیان اینکه غیر از آلمان و آمریکا عرف در تمام دنیا بر این است که سه درصد جمعیت کشور را اتباع خارجی تشکیل می دهد افزود: ما هم با این ۲ کشور مقایسه می شویم، اما بر مبنای سه درصد باید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تبعه بیشتر نداشته باشیم.
یاراحمدی ادامه داد: اگر جمعیت استان کرمان را سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در نظر بگیریم با لحاظ سه درصد اتباع باید ۱۰۰ هزار نفر اتباع خارجی در استان وجود داشته باشد اما امروز ۳۵۰ هزار نفر با احتساب غیرمجازها در استان حضور دارند.
ساماندهی اتباع یک مساله فرابخشی است
معاون امنیتی و انتظامی استاندار کرمان هم گفت: شورای راهبردی ظرفیت های زیرساختی و راهبردی را بررسی کرد که دومین کلانمساله استان اتباع خارجی بود.
رحمان جلالی افزود: برای ساماندهی این مساله نیاز به بانک اطلاعات وجود داشت تا در اختیار دستگاهها قرار گیرد و این یک مساله فرابخشی است.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم تمامی دستگاهها را درگیر کنیم مرکز ساماندهی اتباع را راهاندازی کردیم.
جلالی اضافه کرد: پایه تصمیم گیری بر اطلاعات دقیق است که اطلاعات دقیقی وجود نداشت.
وی با بیان اینکه اطلاعات جامعی جمع آوری شده است افزود: ۹۹۳ دانشجو تبعه در استان داریم که اطلاعات لازم در مورد آنها دسته بندی شده است.
جلالی یادآور شد: ۹۳ هزار و ۷۹۷ خانوار توسط دهیاری ها شناسایی و در مورد استقرار و املاک آنها اطلاعات لازم جمع آوری شده است.
وی با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۸۶۰ تخلف اتباع هم ثبت و دستهبندی شده است گفت: بر اساس این دادهها در مورد اتباع تصمیم گیری می کنیم و باید برای هر دستگاهی که برای اتباع نیاز به تصمیم گیری دارد این اطلاعات در اختیار قرار گیرد.
جلالی ادامه داد: اطلس مشاغل را تهیه کردیم و شغل های مورد نیاز اتباع را می دانیم تا از آنها استفاده کنیم.