افشین کریمی در گفتگو با ایرنا ابراز کرد که هم اکنون نانوایان کنگاور خواستار انتقال حسابهایشان به بانکی هستند که به تعهداتش عمل کند.
به گفته کریمی در شرایطی که نانوایان به دلیل افزایش نرخ مایه خمیر، نمک، آب، برق، گاز و اجاره مغازه تحت فشار قرار دارد، همکاری مسوولان بویژه بانک سپه بیش از پیش ضروریست.
وی به مشکلات این صنف در شهرستان کنگاور اشاره کرد و گفت: هر نانوایی برای هر یک از ۲ کارگر خود باید ماهانه حدود ۱۰۰ میلیون ریال دستمزد پرداخت کند که این مبلغ به هیچ وجه در توان نانوایان نیست.
کریمی همچنین به واریز نشدن یارانه نان اشاره کرد و افزود: متأسفانه حتی نانینو نیز نتوانسته است پاسخگوی نیازهای مالی نانوایان باشد. این وضعیت نه تنها باعث افزایش فشار بر روی نانوایان میشود، بلکه به طور مستقیم بر معیشت کارگران نیز تأثیر میگذارد.
رییس اتحادیه نانوایان شهرستان کنگاور با بیان اینکه هزینههای تولید نان افزایش یافته است، گفت: نرخ مواد اولیه و هزینههای جاری نانواییها به حدی رسیده که ادامه فعالیت برای بسیاری از نانوایان دشوار شده است.
او ادامه داد: در حالی که قیمت نان ثابت مانده است، نانوایان با افزایش نرخ حمل آرد مواجه شدهاند. این درخواست کامیونداران در شرایطی مطرح میشود که طی سال گذشته، ۲ بار قیمت کرایه حمل آرد از کارخانه تا نانواییها افزایش یافته است.
وی یادآور شد: در کنار این مشکلات، متمرکز شدن حساب نانواییها در بانک سپه نیز بر روی مشکلات افزوده است.
وی افزود: تمام حسابهای خرید آرد و کارکرد روزانه نانواییها در بانک سپه متمرکز شده و این بانک از تراکنشها و مبالغ قابل توجهی که از سراسر کشور در اختیار دارد، سود میبرد. ما در سال گذشته چندین بار برای دریافت تسهیلات جهت نوسازی دستگاههای نانوایی و خرید موتور برق برای شرایط اضطراری مکاتبه کردهایم اما متأسفانه تاکنون به نتیجهای نرسیدهایم.
کریمی همچنین تأکید کرد: بانک سپه در ارائه تسهیلات به نانوایان شانه خالی میکند و این موضوع نیازمند توجه جدی مسوولان است؛ ما خواستار انتقال حساب نانوایان به بانکی هستیم که به تعهدات خود در قبال این قشر زحمتکش عمل کند و بتواند به ما در شرایط سخت کمک کند.
وی با ابراز نگرانی از آینده صنعت نانوایی، خواستار توجه بیشتر مسوولان شد و تأکید کرد که اگر هرچه سریعتر تدابیری اندیشیده نشود، با یک چالش اجتماعی روبهرو خواهیم شد.
بانک سپه کنگاور آماده پرداخت تسهیلات به نانواییها پس از ابلاغ دستورالعملهای کشوری
رییس شعبه مرکزی بانک سپه کنگاور، در گفتوگو با ایرنا به تشریح وضعیت پرداخت تسهیلات به نانواییهای این شهرستان پرداخت و تأکید کرد که هرگونه اقدام در این زمینه منوط به تصمیمات کلان کشوری است.
جواد دلاوری، افزود: این موضوع صحت دارد که حسابهای نانواییها در بانک سپه فعال است اما پرداخت تسهیلات نیازمند ابلاغ دستورالعمل کشوری است.
وی با اشاره به شرایط اقتصادی و سیاستهای کلان بانکی توضیح داد که بانک سپه به محض دریافت دستورالعمل لازم از سوی مراجع ذیصلاح، پرداخت تسهیلات به نانواییها را آغاز خواهد کرد.
تسهیلات مورد نیاز نانواییها: از موتور برق تا تجهیزات مدرن
رییس شعبه مرکزی بانک سپه کنگاور با اشاره به نیاز فوری نانواییها از جمله تهیه موتور برق، بهبود تجهیزات پخت و سایر ملزومات فنی گفت: به محض ابلاغ دستورالعملهای مربوطه، بانک سپه آماده است تا با سرعت بالا تسهیلات مورد نیاز نانواییها را پرداخت کند تا مشکلات آنها در تأمین نان مردم کاهش یابد.
وی همچنین از همکاری نزدیک بانک با اتحادیه نانواییها خبر داد و خاطرنشان کرد که در صورت هرگونه تغییر در سیاستهای اعتباری، این بانک در کنار اصناف خواهد بود.
دلاوری با تأکید بر اینکه بانکهای استانها تابع سیاستهای کلان بانک مرکزی هستند، گفت: ما بهعنوان یک شعبه محلی تابع مقررات ملی هستیم.
شهرستان کنگاور دارای ۱۱۷ واحد صنفی پخت نان شامل ۲۰ سنگک، ۱۲ بربری و ۸۵ لواش است.
شهرستان کنگاور با جمعیتی افزون بر ۸۵ هزار نفر در ۹۰ کیلومتری شرق کرمانشاه قرار دارد.