به گزارش ایرنا استاندار کرمانشاه هم یکی از راهبردهای اصلی توسعه استان و رشد شاخص اقتصاد آن را در شکوفایی حوزه گردشگری متمرکز کرده است و قبل از سفر ۲ روزه رییس جمهور که از دیروز چهارشنبه آغاز و امشب پایان یافت اعلام کرد بر همین اساس سفر وزیر میراث فرهنگی با نگاه و رویکرد جدید به سرزمین کرمانشاهان دارای اهمیت مضاعف است.
سفر وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به استان کرمانشاه همزمان با حضور رییسجمهوری در منطقه، نقطه عطفی در راهبرد عدالتمحور دولت چهاردهم برای توسعه متوازن سرزمینی بود؛ سفری که با حضور در شهرستانهای روانسر و پاوه، افتتاح پروژههای کلیدی، گفتوگو با فعالان محلی و تأکید بر ظرفیتهای میراث جهانی اورامانات، گامهایی مهم در مسیر تقویت اقتصاد گردشگری غرب کشور برداشت.
سفری که با حضور در شهرستانهای روانسر و پاوه، افتتاح پروژههای کلیدی، گفتوگو با فعالان محلی و تأکید بر ظرفیتهای میراث جهانی اورامانات، گامهایی مهم در مسیر تقویت اقتصاد گردشگری غرب کشور خواهد بود.
به گزارش ایرنا استان کرمانشاه از نظر تاریخی با داشتن تاریخ کهن و اتصال به تمدن عیلام و وجود مردم متمدن در دوران باستان یکی از استان های پر ظرفیت کشور در زمینه گردشگری است.
اورامانات که بعنوان بیست و ششمین اثر جهانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده؛ یکی از باستانی ترین مناطق ایران و جهان است. پیشینه سکونت در اورامان به پیش از تاریخ برمیگردد و آثار باستانی و قباله هایی که از زمان حکومت آشوریان، مادها، هخامنشیان و یونانیان بجای مانده؛ این موضوع را اثبات می کند.
میدانداری فرهنگ در مسیر توسعه
محور اصلی سفر وزیر میراث تمرکز بر بهرهبرداری از ظرفیتهای فرهنگی و طبیعی کرمانشاه بهویژه در منطقه ثبت جهانی شده اورامانات و بررسی موانع پیشروی توسعه پایدار گردشگری بود.
صالحیامیری در سخنان خود در نشست شورای اداری شهرستان روانسر با تأکید بر رویکرد عدالتمحور دولت اعلام کرد: منافع اماکن گردشگری باید به مردم منطقه بازگردد؛ غار قوریقلعه متعلق به روانسر است و درآمدهای آن نیز باید در خدمت توسعه همین منطقه باشد.
وی وعده داد که ظرف یک ماه آینده، تکلیف وضعیت مدیریتی غار قوری قلعه مشخص خواهد شد.
روانسر؛ دروازه اورامانات و نقطه طلایی توسعه اقامتی
در روز نخست سفر دو پروژه مهم در شهرستان روانسر به بهرهبرداری رسید. مجموعه گردشگری شهنشین با اعتباری بالغ بر ۱۴۵ میلیارد ریال و امکاناتی چون رستوران، واحدهای اقامتی و سالن اجتماعات، افتتاح شد. همچنین هتل "ژیار"، بهعنوان یکی از پروژههای شاخص اقامتی غرب کشور با حضور وزیر میراثفرهنگی افتتاح شد. طرحی که ظرفیت روانسر را بهعنوان مقصد نوظهور گردشگری، بهشکل محسوسی افزایش میدهد.
وزیر میراث فرهنگی در حاشیه این افتتاحها از غار "قوریقلعه" بهعنوان بزرگترین غار آبی آسیا دیدن کرد؛ وی با انتقاد از ساختار کنونی مدیریت این غار خواستار شفافسازی و بازطراحی مدل بهرهبرداری از این جاذبه طبیعی در راستای منافع مردم و جامعه محلی شد.
پاوه؛ موزه زنده ایران فرهنگی و قطب گردشگری غرب کشور
وزیر میراثفرهنگی در ادامه سفر کاری هیات دولت با حضور در شهرستان پاوه از کمربندی شهر، پروژههای در حال اجرا و یادمان شهدای شهرستان دیدن کرد.
وی در مراسم رسمی به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد و این مکان را «میراث فرهنگی مقاومت و ایثار» خواند که باید در برنامههای آموزش و فرهنگسازی نقشآفرین باشد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پیشینه تاریخی استان کرمانشاه را یادآور شد و این استان را با مصر باستان هم تراز دانست و در این باره گفت: استان کرمانشاه از نظر میراث فرهنگی و تاریخی با مصر باستان قابل مقایسه است اما به دلیل ضعف در معرفی ظرفیت ها به جایگاه واقعی خود در جهان نرسیده است.
در شورای اداری شهرستان پاوه، صالحیامیری این شهر را "موزهای زنده و نمادی برجسته از یک هویت فرهنگی و تمدنی کمنظیر در پهنه کهن ایران" برشمرد و افزود: این شهرستان نهتنها حافظ فرهنگ بومی و آیینی منطقه است، بلکه میتواند به الگوی گردشگری فرهنگی مرزی در کشور تبدیل شود.
او با اشاره به معماری منحصر بفرد پاوه اظهار داشت: این شهر فقط متشکل از خشت و سنگ و مصالح نیست بلکه یک کالبد دارای روح هنر، موسیقی، ادبیات، عرفان و فرهنگ اصیل ایرانی است.
وی در ادامه سخنانش، جایگاه مرزی کرمانشاه و موقعیت استراتژیک این استان را یادآور شد و گفت: گردشگری مرزی بهویژه در غرب کشور، کلید رونق اقتصادی، اشتغال پایدار و افزایش تابآوری جوامع محلی است. دولت بر گشودن گرههای زیرساختی این حوزه تمرکز ویژه دارد.
صالحی امیری همچنین با اشاره به ثبت منطقه اورامانات در یونسکو این منطقه را دارای اهمیت فوقالعاده جغرافیای فرهنگی و تاریخی دانست و بر استفاده از ظرفیت آن برای ارتقاء جایگاه گردشگری و فرهنگی تاکید کرد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر اهمیت افزایش تعاملات فرهنگی و رونق بازارچههای مرزی تاکید کرد و آنرا باعث بهبود معیشت مردم کرمانشاه دانست و دراینباره گفت: باید شرایطی فراهم شود که گردشگران داخلی و بهویژه مسافران کشورهای همسایه بتوانند بهراحتی به پاوه سفر کنند.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با برشمردن ظرفیت های پاوه در زمینه گردشگری بیان داشت: با برنامهریزی دقیق و همراهی نهادهای استانی و ملی، پاوه می تواند به یکی از قطبهای گردشگری فرهنگی در غرب کشور تبدیل شود.
حکمرانی مشارکتی، میراثی برای آینده
صالحیامیری در جریان این سفر بر رویکرد جدید دولت در حکمرانی تأکید ویژه داشت و تصریح کرد: ما موظفیم به مردم مستقیماً پاسخ بدهیم و بهجای نگاه بوروکراتیک، با شناخت میدانی مسائل، برای حل مشکلات تصمیمسازی کنیم.
وی انتصاب نخستین فرماندار زن در روانسر را نمادی از گفتمان نوین مدیریتی دانست و افزود: شایستگی و توانمندی، معیار ما در انتصابات است و نه جنسیت، قومیت یا وابستگیهای جناحی.
چشمانداز روشن گردشگری در اورامانات
در پایان این سفر، وزیر میراثفرهنگی بر تکمیل پروندههای ثبت جهانی جدید، افزایش ظرفیت اقامتی در منطقه، سرمایهگذاری در آموزش مهارتی و بازتعریف سهم استان در نقشه گردشگری ملی تأکید کرد و اورامانات را «میراث زنده ایران» نامید که باید با برنامهریزی دقیق، به قطب گردشگری فرهنگی تبدیل شود.