به گزارش ایرنا، یِنگ اِسرانگ عصر پنجشنبه در مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخبهایی در هتل عباسی اصفهان با اشاره به نقش کلیدی این رویداد در پیوند دادن ظرفیتهای محلی با اهداف توسعه پایدار جهانی، گفت: جشنواره شیخبهایی سکویی مؤثر برای نوآوری ایرانی است که میتواند به دستاوردهای جهانی منجر شود.
وی با تأکید بر اهمیت ایجاد همکاریهای ساختاریافته میان استارتاپها، نهادهای دولتی، آژانسهای سازمان ملل و نمایندگیهای دیپلماتیک، افزود: در ۲ روز گذشته ترکیب چشمگیری از ایدهها، استعدادها، بلندپروازی و همکاری را شاهد بودیم که نشان میدهد همافزایی ملی میتواند به نوآوری جهانی منتهی شود.
وی با اشاره به برگزاری رویداد جانبی «پیوند ایدهها؛ استارتاپهای ایرانی و شرکای بینالمللی» در حاشیه جشنواره، تصریح کرد: در این نشست، ۱۰ استارتاپ ایرانی در حوزههایی چون فناوری سلامت، هوش مصنوعی و کشاورزی نوین توانمندی خود را ارائه کردند و حضور فعال آژانسهای بینالمللی و سفارتها، نشانگر علاقهمندی جامعه جهانی به همکاری با زیستبوم نوآوری ایران بود.
رئیس دفتر یونسکو در تهران همچنین جشنواره شیخبهایی را نمادی از ظرفیتهای محلی برای تحقق توسعه پایدار دانست و اظهار داشت: این جشنواره فقط یک رقابت فناورانه نیست، بلکه نقطه شروعی برای همکاریهای جدید، تقویت تعهدات مشترک و خلق آیندهای پایدار و تابآور است.
وی با اشاره به نامگذاری جشنواره به نام دانشمند برجسته ایرانی، شیخبهایی، گفت: در سال ۲۰۰۹ که به عنوان سال جهانی نجوم شناخته شد، یونسکو شیخبهایی را بهواسطه دانش ژرفش در نجوم در فهرست مشاهیر ثبت کرد و امروز نیز روح علمی او در این جشنواره زنده است.
وی از وزارت علوم، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، دولت جمهوری اسلامی ایران و سایر نهادهای مشارکتکننده برای نقشآفرینی در توسعه علم و نوآوری قدردانی کرد و افزود: از این زیستبوم باید حمایت کرد، چرا که جوانان فناور را توانمند و ایدههای نو را به راهحلهای عملی بدل میکند.
به گزارش ایرنا، جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی بهعنوان نخستین رویداد فناوری و فنآفرینانه کشور توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حمایت معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت ارتباطات برگزار شد.
نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی روز گذشته ۲۴ اردیبهشت با هدف ترویج فرهنگ خلاقیت و نوآوری، تقویت روحیه خودباوری در بین فنآفرینان و کمک به پایداری و اقتدار کشور در اقتصاد دانشبنیان در کلان شهر اصفهان آغاز شد.