به گزارش ایرنا، غلامحسین مظفری عصر پنجشنبه در آیین بزرگداشت شاعر بزرگ و حماسه سرای ایران حکیم ابوالقاسم فردوسی در جوار آرامگاه حکیم توس در مشهد افزود: فردوسی به ما آموخت که شیر خدا و رستم دستان، ۲ نشانه امکان هم نشینی کلان فرهنگهای ایرانی و اسلامی است.
وی ادامه داد: از دیگر آموزههای فردوسی نیکوکاری و نیازردن دیگران است که این صفات را راه رستگاری میداند.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: ببینیم که این موارد در این جهان پرآشوب چه اندازه میتواند راهگشا باشد.
وی گفت: روزهای ملی را نباید به یک روز خاص محدود کرد، بلکه باید در طول سال ذهن و زبان شهروندان با این مناسبتها آمیخته گردد و امکان تجلی نمادین آنها در روزهای خاص و رویدادهای ویژه فراهم شود.
مظفری افزود: خراسان رضوی بهرهمند از چندین روز ملی است، اگر کار ویژه روزهای ملی به انجام مناسک اداری و برگزاری چند ساعت مراسم محدود شود نمیتوان مدعی شد که به هدف تاسیس این روزها دست یافتهایم.
وی ادامه داد: این روزها به ما میآموزند که در کدام نقطه از فرهنگ بودهایم، به کجا رسیده ایم و رهسپار چه مقصدی هستیم.
استاندار خراسان رضوی گفت: باید بکوشیم از اندوخته افرادی که روزهای ملی به نام آنهاست توشهای برای زندگی بهتر تهیه نماییم اگر چنین نشود چه سودی از روزهای ملی بردهایم.
وی بیان کرد: این روزها باید پیشران راه فرهنگی باشد که طی سال بدان پرداخته میشود و مجالی برای نتیجهگیری آنچه در طول سال از سر گذرانده شده تبدیل شود.
مظفری همچنین با اشاره به نام گذاری امسال بنام سرمایهگذاری برای تولید گفت: اگر این شعار را فقط محدود به امور صنعتی بدانیم خطا کردهایم برای تفسیر جامع و روشن بینانه حق علوم انسانی و فرهنگ و هنر را نیز باید در این مقوله به کار ببریم.
وی همچنین اظهار کرد: روزهای ملی میتواند بدل به میعادگاه ما در این نقطه شود که یک کشور چقدر باید هزینه کند تا نمادهایی هم سنگ فردوسی و خیام خلق کند و از آن رهگذر امکان بهرهبرداری پیدا نماید، اکنون که از ثروت خدادادی در این راستا بهرهمند شدهایم باید قدر بدانیم و به واسطه آن چراغ فرهنگ را شعلهور سازیم.
روز ۲۵ اردیبهشت به نام پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی نامگذاری شده است.
حکیم «ابوالقاسم حسن بن علی توسی» معروف به فردوسی در سال ۳۱۹ هجری شمسی در ناحیه توس خراسان به دنیا آمد و در سال ۳۹۷ هجری شمسی همانجا درگذشت و به خاک سپرده شد.
آرامگاه فردوسی در توس خراسان در نزدیکی مشهد قرار دارد و هر ساله میزبان شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی و علاقمندان به فرهنگ و تاریخ کهن است.