به گزارش ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نمایندگی از کشورمان در این نشست حضور دارد و در سخنانی به بیان نقش فرهنگ در وحدت و همافزایی در جهان اسلام خواهد پرداخت.
در این نشست که همزمان با برپایی شانزدهمین مجمع بینالمللی اقتصادی روسیه – جهان اسلام در مرکز تاتارستان به عنوان یکی از مناطق مسلماننشین روسیه در حال برگزاری است، وزیران و مقامات فرهنگی و دیپلماتیک از ایران، اندونزی، عمان، موریتانی، گینه بیسائو، پاکستان، جمهوری آذربایجان، امارات متحده عربی، سومالی، تاجیکستان، قزاقستان، ازبکستان، جیبوتی، بحرین، سودان و سیرالئون حضور یافتهاند.
در آیین افتتاحیه این نشست که با حضور معاون نخستوزیر تاتارستان روسیه میزبان این اجلاس برگزار شد، همچنین مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی اسلامی (آیسسکو)، و نمایندگانی از سازمان همکاری اسلامی (OIC) و نماینده دائم روسیه در این سازمان نیز سخنرانی خواهند داشت.
موضوع اصلی این اجلاس، گفتوگوهای فرهنگی بر مبنای هویت در جهان چندقطبی با هدف زندگی جهانیان در شرایط عادلانه، برابر و صلح است.
برگزاری رویدادهای فرهنگی روسیه در جهان اسلام از جمله ایران
اولگا لیوبیموا وزیر فرهنگ روسیه که کشورش عضویت ناظر در سازمان همکاری اسلامی را دارا است، در سخنان آغازین خود دراین نشست از گفتوگوهای بین فرهنگی به عنوان بستری برای ایجاد شرایط مساعد برای زندگی بهتر در آینده یاد کرد.
وزیر فرهنگ روسیه گفت: میتوان گفت که حدود ۲۰۰ فرهنگ و قوم در روسیه در شرایط احترام به یکدیگر در این کشور زندگی میکنند و ارزش های سنتنی و اخلاقی که به ما کمک می کنند که با نگاه مشترک به تمام مسائل، پاسخ هایی را برای چالش های دشوار معاصر داشته باشیم.
لیوبیموا در ادامه گفت: کشورهای اسلامی دستاوردهای خوبی در عرصههای اقتصادی و دانشهای جدید دارنند و روسیه علاقهمند به تحکیم ارتباطات و یافتن شرکای جدید در جهان اسلام است.
وزیر فرهنگ روسیه در ادامه گفت: هم اینک شاهد فعالسازی مبادلات فرهنگی این کشور با کشورهای اسلامی داریم. در سال جاری، هفته هنر روسیه برای نخستین بار در عمان و بحرین اجرا خواهد شد.
وی اظهار داشت: علاوه بر این، برنامههای مشترک فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران، مصر، مغرب، امارات، تونس، اندونزی و برنامههای بیسابقهای با کشورهای مشترکالمنافع در دستور کار روسیه است.
لیوبیموا با اشاره به سفر اخیر خود به جده و مذاکرات با مقامات سازمان همکاری اسلامی، یکی از محورهای گفتوگوی خود با این مقامات را معرفی فرهنگ اسلام در روسیه عنوان کرد، وی در عین حال با اشاره به وجود سه هزار و ۵۰۰ موزه و ۶۰۰ سالن تئاتر در این کشور، آمادگی روسیه را برای تبادلات فرهنگی با جهان اسلام اعلام کرد.
شهر کازان مرکز تاتارستان روسیه با توجه به پیشینیه تاریخی دروازه ورود اسلام به سرزمینهای شمالی روسیه محسوب میشود و این شهر در سال جاری میلادی (۲۰۲۵) به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شده است.
به گزارش ایرنا، پیش از این سفارت ایران در روسیه زمان برگزاری رویدادهای هفته فرهنگی روسیه در شهرهای تهران و اصفهان را ۱۹ تا ۲۳ خردادماه ۱۴۰۴ اعلام کرده است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روز سهشنبه جهت شرکت در اجلاس وزرای فرهنگ سازمان همکاری اسلامی وارد روسیه شد.
حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی ایمانیپور پیش از سفر به کازان برای شرکت در این اجلاس، با رئیس و اساتید انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم روسیه در مسکو دیدار و گفت و کرد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این سفر علاوه بر سخنرانی در اجلاس وزرای فرهنگ سازمان همکاری اسلامی با برخی از شخصیتهای فرهنگی و دینی روسیه از جمله مفتی شیخ راویل عینالدین رئیس اداره دینی مسلمانان روسیه، متروپولیت کریل اسقف اعظم جمهوری تاتارستان و رئیس روسی کمیته گفتگوهای دینی ایران و کلیسای ارتدوکس و شیخ حضرت کامل سمیعولین مفتی جمهوری تاتارستان دیدار و گفتگو خواهد کرد.