به گزارش روز شنبه ایرنا، پولیتیکو نوشت، تحلیل این رسانه از برنامه های عمومی رئیس جمهوری آمریکا، کاهش قابل توجه در حضور ترامپ در جلسات به اصطلاح «بریفینگ / گزارش دهی» اطلاعاتی را نسبت به دور نخست ریاست جمهوری وی نشان می دهد.
پولیتیکو نوشت: ترامپ در بیشتر روزهای دور نخست ریاست جمهوری اش، دو بار در هفته در جلسات توجیهی مقام های اطلاعاتی شرکت می کرد. این جلسات خلاصه ای از گزارش های جامعه اطلاعاتی آمریکا را درباره چالش های امنیتی مهم این کشور ارائه می دهند.
تعداد پایین شرکت ترامپ جلسات توجیهی اطلاعاتی در این دور از ریاست جمهوری اش، بسیاری را در جامعه اطلاعاتی آمریکا نگران کرده است، به ویژه این که سبک حکومتداری ترامپ به گونه ای است که درباره یک موضوع ابتدا عمل می کند و بعد ارزیابی آن می پردازد.
مارک وارنر سناتور دموکرات و مقام ارشد کمیته اطلاعات سنای آمریکا در بیانیه ای خطاب به پولیتیکو نوشت: متاسفانه روشن است که رئیس جمهور ترامپ، ارزشی برای تجربه و حرفه خطرناک جامعه اطلاعاتی ما قائل نیست و متاسفانه این امر مردم آمریکا را در مقابل تهدیدهای آینده آسیب پذیر می کند.
پولیتیکو نوشت، برگزاری پراکنده جلسات توجیهی اطلاعاتی، در حالی است که ترامپ تلاش می کند نقش میانجی را در پایان دادن به جنگ ها در غزه و اوکراین و آغازمذاکرات هسته ای با ایران ایفا کند. این در حالیست که احتمال تهدیدها از سوی کشورهای دشمن مانند روسیه و چین افزایش یافته است.
گزارش روزانه رئیس جمهور (PDB) فقط یک به گزارش به روز شده شفاهی نیست، بلکه شامل یک سند مکتوب جامع است که اغلب از آن به عنوان «کتاب» یاد می شود. این کتاب از طریق تحلیلگران اطلاعاتی و با یک فرآیند منظم و بسیار دقیق جمعآوری میشود و خلاصه ای از تهدیدات امنیتی مهم، از جمله درگیریهای جهانی و ارزیابیهای اطلاعاتی راهبردی را ارائه می دهد. این کتاب پنج روز در هفته به صورت چاپی یا دیجیتالی به رئیس جمهور و مشاوران ارشد وی تحویل داده می شود.
با این حال، طبق گزارشها، ترامپ سند جلسه توجیهی را نمیخواند و ترجیح میدهد بهروزرسانیهای اطلاعات را به صورت شفاهی دریافت کند. این موضوع باعث نگرانی جامعه اطلاعاتی شده است.
گزارش مقام های امنیتی ارشد اغلب فرصتی برای رئیس جمهور برای شنیدن جزییات ارزیابی ها از بحران های جهانی و نسخه به روز شده عملیات مخفی بسیار محرمانه فرامرزی است که مجزا از دیدگاه های خود رئیس جمهور است.
ترامپ، روابط پرچالشی را با جامعه اطلاعاتی آمریکا در دور نخست ریاست جمهوری اش تجربه کرد. اما با گذشت چند ماه از دور دوم ریاست جمهوری اش، شرکت وی در جلسات توجیهی مقام های امنیتی کاهش قابل توجهی داشته است و این امر اولویت چنین جلساتی را در چهارسال باقی مانده از دوران ریاست جمهوری وی به تصویر می کشد.
مقام های سابق اطلاعاتی آمریکا چنین استدلال می کنند که حضور مستقیم ترامپ در جلسات توجیهی فرصتی در اختیار رئیس جمهور قرار می دهد تا مطالب مهم را دریافت کرده ، طرح سوال کند و از جامعه اطلاعاتی بخواهد اطلاعات بیشتری در اختیار قرار دهند. این تعامل به سازمان های اطلاعانی نیز فرصت می دهد درباره نیازها و علایق رئیس جمهور آگاه شوند.