به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، ناصر باهنر روز یکشنبه در نشست خبری جایزه ملی شهید باهنر اظهار کرد: علتهای متعددی برای نامگذاری این جشنواره به نام شهید باهنر وجود دارد، ویژگی اول این است که این شهید والامقام تمام عمر خود را وقف تعلیم و تربیت کرده بود؛ یعنی از زمان کودکی تا نوجوانی، جوانی و دوران خدمتش و در دانشگاه یا در آموزش و پرورش فعالیت میکرد.
وی افزود: یک دلیل ثبت این جایزه به نام شهید باهنر این است که او مصداق کامل مولف بودن است؛ کسی که توانمندی فوقالعادهای در تالیف کتاب داشت. بر اساس بررسیهایی که انجام دادیم، حدود ۳۰ جلد کتاب در طول حیاتش تألیف کرده و بعد از شهادتش نیز آثارش منتشر شده است.
به گفته دبیر علمی جشنواره ملی شهید باهنر، شاید مهمترین کاری که شهید باهنر انجام داد، این بود که کتابهای درسی تعلیمات دینی را در دوره طاغوت نگارش کرد و تالیف این اثر حدود ۱۴سال طول کشید.
باهنر درباره این جشنواره توضیح داد: جایزه ملی شهید دکتر باهنر وقتی اعلام عمومی شد، هم در صداوسیما و هم در رسانههای دیگر و شبکههای اجتماعی فراخوان دادیم تا معلمان پیشکسوت شرکت کنند.
وی با بیان اینکه نوبت اول این جایزه مربوط به پیشکسوتان مولف معلم است؛ گفت: این افراد باید رزومههای تالیفی و آثار برگزیده خود را ارسال کنند.
دبیر علمی جشنواره ملی جایزه معلم گفت: در مجموع ۱۲۲ نفر از شخصیتهای پیشکسوت آموزشوپرورش رزومههای خود را فرستادند و بر اساس تقسیمبندی که صورت گرفت، آثار و رزومهها در هشت محور حوزه علوم انسانی، حوزه علوم ریاضی، حوزه علوم تجربی، حوزه علوم و معارف اسلامی و قرآن، حوزه هنر، حوزه آموزش ابتدایی، حوزه امور تربیتی، بهداشت و تربیت بدنی و حوزه تربیت معلم و آموزش اولیا دستهبندی شدند که بیشترین شرکتکنندگان مربوط به رشته علوم انسانی بود.
مدیرعامل موسسه سمپات (گروهی از معلمان پیشکسوت) امروز در نشست خبری جایزه ملی شهید باهنر «ویژه معلمان پیشکسوت مولف» اظهار کرد: اگر آموزش و پرورش در یک کشور ارتقا یابد و اصلاح شود، تأثیرات مثبت آن در اقتصاد، سلامت، بهداشت، محیط زیست، کاهش مرگومیر، باروری، زیبایی و هنر ظاهر میشود. رفتارهای مختلف مردم در سطح جامعه با یکدیگر بهتر میشود و فراتر از همه اینها در حوزه دین، فلسفه و اخلاق نیز آموزش و پرورش نقش مهمی دارد.
محمد علی سعیدی نژاد افزود: این جشنواره در نظر دارد از پیشکسوتان و نخبگان فرهنگی تکریم کند و بر این اساس، نخبگان کسانی هستند که یا مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا دارند یا تالیفاتی نوشتهاند یا مشهور به علاقهمند بودن به حوزه آموزشوپرورش هستند. این افراد باید حداقل ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت در آموزشوپرورش داشته باشند و هدف این است که این سرمایههای عظیم اجتماعی را شناسایی کنیم.
سعیدی نژاد گفت: اکنون بیش از ۲۰۰ نفر عضو سمپات هستند و برای سال ۱۴۰۴ قصد داریم تعداد اعضا را به ۵۰۰ نفر برسانیم تا اتاق فکری برای فعالیتهایی که هم به نفع خودشان باشد هم به حوزه آموزشوپرورش تشکیل دهند.