بندرکاوه قشم آماده پشتیبانی از حمل‌ونقل دریایی کشور است

بندرکاوه قشم آماده پشتیبانی از حمل‌ونقل دریایی کشور است

 قشم - ایرنا - مدیرعامل شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاه قشم از آمادگی کامل پشتیبانی بندرکاوه بزرگ‌ترین جزیره ایرانی خلیج‌فارس به عنوان یکی از بنادر مهم منطقه برای ارائه هرگونه خدمات به تمامی کشتی‌ها و بهره‌برداران دریایی خبر داد.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان منطقه آزاد قشم احمد اصل رکن‌آبادی روز یکشنبه، با ابراز تاسف عمیق نسبت به حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس و عرض تسلیت به خانواده‌های داغدار، جامعه دریایی کشور و تمامی هموطنان اظهار کرد: تمام ظرفیت‌های عملیاتی، فنی و خدماتی بندرکاوه در راستای کمک‌رسانی و تداوم جریان تجارت دریایی کشور بسیج شده است.

وی با بیان اینکه ما در کنار جامعه بزرگ دریایی کشور ایستاده‌ایم، ادامه داد: هیچ کشتی و هیچ عملیات بندری در کشور بدون پشتوانه نخواهد ماند و بندرکاوه با تمام توان در خدمت فعالان صنعت حمل‌ونقل دریایی خواهد بود.

مدیرعامل شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاه قشم توضیح داد: در این شرایط حساس، این شرکت در کنار جامعه دریایی و بندری کشور خواهد بود و هرگونه همکاری لازم را برای تسهیل عملیات بندری و دریایی ارائه خواهد داد.

به گزارش ایرنا، انفجار بزرگی که روز شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در بندر شهید رجایی بندرعباس به وقوع پیوست، تاکنون ۲۸ کشته، ۶ مفقودی و ۸۰۰ مجروح برجا گذاشته است اما اطلاعات دقیقی درباره علت وقوع حادثه در دست نیست.

رییس‌جمهور روز گذشته دستور بررسی سریع موضوع این حادثه را صادر کردند و هم‌اکنون وزیر کشور به نمایندگی از شخص پزشکیان در بندر عباس حضور دارد؛ همچنین وزیر راه و شهرسازی و سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این بندر استقرار یافته‌اند.

بندر شهید رجایی حدود ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار است. این بندر ظرفیت جابجایی سالانه ۷۰ میلیون تن بار را دارد که این رقم شامل سه میلیون TEU محموله کانتینری است.

این بندر از ۲۳ اسکله به عمق ۱۵ متر تشکیل شده است که تنها یک اسکله بدلیل انفجار دچار خسارت سنگین شده است اما شدت انفجار موجب توقف موقت عملیات تخلیه و بارگیری تا اطلاع بعدی شده است.

همچنین بندرکاوه، علاوه بر نقش تجاری - خدماتی خود به عنوان دهکده بار و پایگاه لجستیک (در پیوند با بندر شهید رجایی) از سهم قابل توجهی در توسعه عمومی جزیره قشم برخوردار است.

محدوده کلی این بندر در زمینی به عرض ۷۰۰ متر و طول ۹۰۰ متر با مساحت تقریبی ۶۳ هکتار و در حد فاصل جاده درگهان لافت تا دریا قرار گرفته است.

احداث اسکله این بندر از سال ۱۳۷۶ با مشارکت سرمایه گذاری صنعت نفت و سازمان منطقه آزاد قشم آغاز و در پایان سال ۱۳۸۰ مرحله اول آن خاتمه یافت.

اسکله بندرکاوه در منطقه شمالی جزیره قشم (در عرض جغرافیایی ۲۷ درجه و ۲۶ دقیقه و طول جغرافیایی ۵۶ درجه و ۵۵ دقیقه) برای واردات و صادرات اجرا شده و به علت جریانات آبی مساعد و کرانه بسیار عمیق آن (۵.۲۳ متر) قابلیت پهلودهی شناور های به ظرفیت یکصد هزار تُن را دارا است.

این اسکله سه بخش عمده، پل دسترسی، سکوهای پهلوگیری و تاسیسات بندری را دارد، پل دسترسی آن ۲۳۰ متر است و دارای ۲ باند عبوری هر کدام به عرض ۵/۳ متر و مساحت یک متری در طرفین اسکله برای پیاده روها و لوله های آب و سوخت و آتش نشانی است.

دال بتون آرمه پل دسترسی از نوع مرکب و به ضخامت ۲۵ سانتی متر است و تاسیسات بندری در مساحت تقریبی ۱۳۶ هزار متر مربع پیش بینی شده که شامل انبار کالا و ترانزیت، انبار روباز به مساحت ۲۳ هزار و ۷۰۰ متر، ساختمان کنترل تردد، آتش نشانی، گمرک، آب شیرین کن، مخزن های آب و سوخت، پارکینگ ماشین آلات و فضای سبز، استراحتگاه خدمه کشتی ها و کامیون داران است که در مرحله های بعدی طول اسکله تا ۲۹۰ متر و عرض آن به ۳۶ متر خواهد رسید.

سرویس دهی به شناورهای صد هزار تنی، پیش بینی های لازم برای ریل گذاری و نصب جرثقیل های ریلی تخلیه و بارگیری از کشتی ها Ship Loader / Un Loader و در سمت دریا از نوع Ghntry crane و در سمت ساحل از نوع جرثقیل های زرافه ای به عمل آمده است. از دیگر ویژگی های این بندر نزدیکی آن به شهرک صنعتی کاوه است.

در این شهرک، بندر و بار انداز و انبار پشتیبانی، بندر چند منظوره در غرب بخش انبارها، راه آهن و ایستگاه راه آهن، تصفیه خانه صنعتی، فعالیت های صنعتی و خدماتی و غیره پیش بینی شده است که این ویژگی در دیگر کرانه جنوبی ایران وجود ندارد.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها