فلامینگوهای مهاجر وارد تالاب قوپی‌باباعلی مهاباد شدند

فلامینگوهای مهاجر وارد تالاب قوپی‌باباعلی مهاباد شدند

 مهاباد- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: دسته‌ای ۲۰۰ قطعه‌ای از فلامینگوهای مهاجر برای نخستین بار در چند سال اخیر وارد تالاب قوپی‌باباعلی این شهرستان شدند.

فاروق سلیمانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با احیا شدن تالاب قوپی‌باباعلی مهاباد، برای نخستین بار در چند سال اخیر دسته‌های بزرگ از فلامینگوهای مهاجر به منظور استراحت و تغذیه وارد این تالاب بین المللی شدند.

وی اضافه کرد: تالاب قوپی‌باباعلی این شهرستان به دلیل عمق مناسب آب، امنیت و شرایط خاص آن، در این فصل مکان مناسبی برای استراحت فلامینگوها است و به تدریج این گونه کوچ خود را به مناطق شمالی تر ادامه می‌دهد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: ورود فلامینگوها به تالاب قوپی‌باباعلی خبر خوشی برای علاقمندان و دوستداران محیط زیست در این شهرستان است و پای عکاسان و پرنده‌نگاران را هم به این تالاب کشانده است.

وی اظهار کرد: روند آبگیری تالاب قوپی باباعلی مهاباد از رودخانه مهاباد بهمن ماه سال گذشته شروع شد و اکنون این تالاب بیش از یک میلیون مترمکعب ذخیره آب دارد و می‌تواند میزبان پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی در فصل بهار باشد.

سلیمانی گفت: اواخر تابستان سال گذشته به دلیل تبخیر زیاد آب، تالاب بین‌المللی قوپی‌باباعلی خشک شد و فصل پاییز نیز به دلیل کاهش بارندگی، کم‌آبی این تالاب جبران نشده بود.

وی با قدردانی از اهالی روستای قوپی باباعلی و کشاورزان در زمینه همکاری برای احیای تالاب بین‌المللی قوپی‌باباعلی افزود: احیای این تالاب و امنیت موجود در آن برای ورود پرندگان مهاجر و بومی تنها با همکاری و مشارکت مردم ممکن می‌شود.

تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب‌ بین‌المللی قوپی‌باباعلی مهاباد

وی با اشاره به احیا و آبگیری تالاب‌ بین‌المللی قوپی‌باباعلی مهاباد پس از ۲۰ سال اظهار کرد: برنامه مدیریت جامع این تالاب‌ با سه هدف راهبردی شامل مدیریت آب و خاک، حفاظت از تنوع زیستی و افزایش آگاهی مردم از وجود تالاب با همکاری مسوولان و ذینفعان تالاب تصویب شده است.

وی اضافه کرد: وقتی مردم از منافعی که محیط زیست برای آنان فراهم می‌سازد به طور کامل اطلاع پیدا کنند، در مقابل آن احساس تعلق و مسوولیت کرده و در حفاظت و حراست از آن خواهند کوشید.

وی افزود: تالاب بین‌المللی «قوپی‌باباعلی» مهاباد با وسعت ۵۰۰ هکتار و محدوده اکولوژی حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار در سال‌های قبل از خشک شدن زیستگاه پرندگانی نظیر اردک سرسبز و سر حنایی، آنقوت، انواع غاز، فلامینگو و تنجه بود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد یادآور شد: این تالاب با ویژگی‌های طبیعی و پرندگان خاص خود یکی از بهترین زیستگاه‌های مهم پرندگان آبزی و کنارآبزی و از تالاب‌های مهم این منطقه محسوب می‌شد که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و دارای دیپلم افتخار از سازمان ملل متحد «یونسکو» است.

وی با اشاره به اینکه با احیای این تالاب انواع پرندگان بویژه پرندگان کمیاب وارد این تالاب شدند، افزود: ماموران یگان حفاظت این اداره در اسفند ماه سال گذشته برای نخستین بار سه قطعه لک‌لک سیاه از گونه‌های کمیاب را در تالاب قوپی‌باباعلی این شهرستان مشاهده کردند.

وی اضافه کرد: گونه لک‌لک سیاه در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) معرفی شده است و تعداد کمی از این پرنده مهاجر در ایران مشاهد می‌شود.

به گزارش ایرنا، فلامینگو پرنده‌ای است با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند خمیده، آبچر با بدنی بسیار کشیده و پر و بالی به رنگ‌های سفید و صورتی که بین ۹۰ سانتی‌متر تا ۱٫۵ متر بلندی دارد و در پرواز، بال‌ها و گردن کشیده و قدری پایین‌تر از سطح بدن قرار می‌گیرد و بال‌هایش ترکیب زیبایی از رنگ‌های سرخ و سیاه دارد و به آرامی راه می‌رود.

فلامینگوهای مهاجر وارد تالاب قوپی‌باباعلی مهاباد شدند
فلامینگوهای جوان

این پرندگان به صورت دسته جمعی و در دسته‌های چند هزارتایی زندگی می‌کنند و سواحل دریاچه ارومیه و استان فارس مهمترین زیستگاه آن در ایران است.

تالاب بین‌المللی «قوپی باباعلی» مهاباد در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی این شهر و مسیر جاده مهاباد به میاندوآب و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است.

در شهرستان مهاباد علاوه بر تالاب‌های بین‌المللی «قوپی باباعلی» و تالاب‌ بین المللی «کانی برازان»، تالاب‌های فصلی دیگری از جمله«حسن خان»،«گروس»، «داشخانه» و «قره قشلاق» نیز وجود دارد.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها