به گزارش روز شنبه ایرنا از این خبرگزاری انگلیسی، ترامپ در مصاحبهای که دیروز جمعه نشریه «تایم» منتشر نمود، ادعا کرد که مذاکرات با چین بر سر تعرفه ها در حال انجام است. اما پکن در واکنش، هرگونه مذاکره با آمریکا را در این زمینه تکذیب کرد؛ وضعیتی که به نوشته رویترز، سیگنالهای متناقضی در مورد پیشرفت بر سر کاهش تنش جنگ تجاری ایجاد کرده است.
این خبرگزاری افزود: ترامپ دیروز جمعه در گفتوگو با این نشریه مدعی شد که مذاکرات در حال انجام است و شی جین پینگ رئیسجمهوری چین، با او تماس گرفته است.
اما وزارت امورخارجه چین در بیانیهای که از سوی سفارت این کشور در واشنگتن منتشر شد، تاکید کرد که «چین و آمریکا هیچ گونه مشورت یا مذاکرهای در مورد تعرفهها ندارند. ایالات متحده باید از بروز سردرگمی دست بردارد».
ترامپ اندکی پس از مصاحبه با تایم در حالیکه برای شرکت در مراسم تشییع پیکر پاپ فرانسیس به رم سفر میکرد، به خبرنگاران در هواپیما گفت که اگر چین بازارهای خود را برای محصولات آمریکایی باز کند و تعرفهها چنین چیزی را محقق سازد، یک پیروزی خواهد بود.
رئیسجمهوری آمریکا در این خصوص گفت: «دسترسی به چین را آزاد کنید. بگذارید ما وارد شویم و با چین کار کنیم. عالی میشود. این یک پیروزی بزرگ خواهد بود، اما من حتی مطمئن نیستم که درخواستش را بدهم چون آنها نمیخواهند باز شود».
در مقابل، وانگ یی وزیر امورخارجه چین امروز شنبه گفت که پکن به قوانین بینالمللی در مورد تعرفههای اعمال شده از سوی ایالات متحده پایبند است و به دنبال همبستگی با سایر کشورها خواهد بود.
وی که در حاشیه یک نشست منطقهای در قزاقستان سخنرانی میکرد، افزود: «برخی کشورها به اولویتهای خود پایبند هستند، درگیر فشار قلدرمآبانه و معاملههای اجباری میشوند و بدون هیچ دلیلی جنگهای تجاری را کلید می زنند که این خودخواهی بسیار زیاد آنها را مشخص میکند».
رویترز این کنش و واکنشها را سبب دامن زدن به عدم قطعیت موجود در مورد سیاست تعرفهای پر هرج و مرج ترامپ دانست که نه تنها چین بلکه دامن بسیاری دیگر از کشورها را در سراسر جهان گرفته است.
این خبرگزاری در عین حال خاطرنشان می کند که اگرچه تیم آمریکایی در حال انجام مذاکرات تجاری با مقامات کشورهای دیگر است و برخی اعضای کابینه ترامپ از جمله اسکات بسنت وزیر خزانهداری خبر از پیشبرد در این خصوص می دهند، اما برخی دیگر محتاط تر اظهارنظر می کنند.
همزمان با برگزاری مذاکرات تجاری، اقتصاددانان نیز هشدار می دهند که موانع موجود و همچنین عدم قطعیت حاکم می تواند منجر به افزایش قیمتها برای مصرفکنندگان آمریکایی و افزایش خطر رکود اقتصادی شود.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا یک هفته پس از اعلام «روز آزادی» (۲ آوریل برابر با ۱۳ فروردین) و آغاز جنگ تجاری و تعرفهای علیه کشورهای جهان در شبکه اجتماعی خود موسوم به «تروث سوشال» گفت که «اعمال تعرفه را به مدت ۹۰ روز موقتا متوقف میکند و تعرفه متقابل در این دوره را به ۱۰ درصد کاهش داده و این تمهیدات فورا اجرا می شوند.»
وی در عین حال تعرفه علیه چین را به دلیل آنچه که وی بی احترامی پکن به بازارهای جهانی خواند، تشدید کرد و به ۱۴۵ درصد رساند.