به گزارش ایرنا، مهشید عصار روز دوشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی دفتر دزفول(شمال خوزستان) بیان کرد: هفته سلامت مهمترین مناسبت ملی و جهانی است که هر ساله برنامهریزی زیادی توسط همه کشورهای دنیا در این هفته انجام میشود.
وی با بیان اینکه هفته سلامت امسال به عنوان «سرآغازی سلامت، آیندهای سرآمد» نامگذاری شده است، افزود: روز اول هفته سلامت با عنوان عدالت در سلامت با پزشکی خانواده و نظام ارجاع نامگذاری شده است که در این روز از مراقبان سلامت شهرستان قدردانی میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول با تاکید بر اینکه ظاهر شهر صرفا مکانی برای تبلیغات نیست، گفت: شهرداری میتواند با متناسب سازی چهره شهر در نهادینه کردن برخی مسایل فرهنگی اقدام کند.
وی ترویج فرهنگ ورزشهای عمومی و ترغیب مردم را از وظایف اداره ورزش و جوانان عنوان کرد و افزود: متاسفانه حوزه فرهنگی در ادارات مغفول مانده است.
عصار با قدردانی از فرمانداری ویژه دزفول با دانشگاه علوم پزشکی درخصوص برنامههای هفته سلامت اظهارکرد: همه ادارات باید به صورت منسجم در راستای تحقق عدالت در سلامت و پزشک خانواده گام بردارند.
افتتاح مرکز جامع سلامت در منطقه فداله عمران در هفته سلامت
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه مرکز جامع سلامت در منطقه فداله عمران در هفته سلامت راه اندازی میشود، گفت: اکنون ۱۲ مرکز روستایی و شهری در دزفول فعال است ولی برای اجرای طرح پزشک خانواده نیازمند فضاهای بیشتری هستیم.
وی افزود: روز دوم هفته سلامت با موضوع محیط سالم جامعه سالم با مشارکت مردم نامگذاری شده است که برنامههایی در این روز با مشارکت محیط زیست اجرا خواهد شد.
عصار اظهارکرد: روز سوم هفته سلامت با نام سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند نامگذاری شده است که برنامههایی برای مادران در تمام مراکز در نظر گرفته شده و آموزشهای ارائه خواهند شد.
وی افزود: روز چهارم هفته سلامت به نام فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت نامگذاری شده است که فعالیتهای ویژهای در راستای اطلاعرسانی و تولید پادکست، پوستر و نکات آموزشی تهیه و توزیع خواهد شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه افزون بر 60 درصد مردم چاق هستند، گفت: روز پنجم هفته سلامت به عنوان ورزش همگانی، سلامت همگانی نامگذاری شده است که به منظور نهادینه کردن ورزش همگانی در جامعه، پیادهروی همگانی در این روز برگزار میشود.
وی افزود: روز ششم اردیبهشت به عنوان مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آیندهای امیدبخش و هفتم اردیبهشت به نام نه به تصادف، آری به زندگانی نامگذاری شده است.
عصار نواختن زنگ سلامت و زنگ نه به تصادف در مدارس، واکسیناسیون «هپاتیت ب» برای کارگران شهرداری و اجرای نوبت دوم فلورایدتراپی را از دیگر برنامههای دزفول در هفته سلامت اعلام و بیان کرد: نمایشگاه سلامت در قالب ۶ غرفه با همکاری شهرداری با موضوع مهارتهای زندگی و سلامت روان به مدت سه شب در پارک خانواده دایر خواهد شد که توصیه میشود همه مردم به این نمایشگاه مراجعه کنند تا شاهد تعامل خوبی بین والدین و فرزندان باشیم.
سلامتی، زیربنای پیشرفت جامعه است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول سلامتی را زیربنای پیشرفت جامعه دانست و اظهارکرد: دستیابی به آیندهای درخشان و سرآمد مستلزم توجه به مولفههای مختلف سلامت جسمی، روانی و اجتماعی است که در این راستا، برنامهریزیهای دقیق و اجرایی، همکاریهای بین بخشی و مشارکت فعال مردم نقش کلیدی دارد.
وی از تلاشهای شبانه روزی همه دست اندرکاران حوزه سلامت قدردانی کرد و از آحاد مردم خواست با رعایت سبک زندگی سالم، خودمراقبتی و مشارکت در برنامههای پیشگیری، در تحقق شعار «سرآغازی سلامت، آیندهای سرآمد» سهیم باشند.
عصار با اشاره به خدمات گران قیمت دندانپزشکی گفت: درصورت از بین رفتن دندان، خسارت زیادی به فرد وارد میشود در واقع از بین رفتن دندانهای زیاد معلولیت محسوب میشود از این رو لازم است توجه بیشتری به بهداشت دهان و دندان شود و هر فرد استفاده از نخ دندان و مسواک زدن را به عنوان یک فرهنگ فرا بگیرد.
ارایه خدمات رایگان دندانپزشکی یک اشتباه راهبردی بزرگ است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه خرابی دندان بین جوانان و نوجوانان نشانه رسیدگی نکردن شخص است که باید در بستر خانواده به آن پرداخته شود، گفت: ارائه خدمات داندانپزشکی رایگان به افراد در حالیکه هنوز فرهنگ استفاده از مسواک در جامعه جا نیفتاده یک اشتباه راهبردی بزرگ است.
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت هزینه زیادی برای پیشگیری از بیماریهای دندان تقبل کرده است، ادامه داد: خدمات وارنیش با هزینه بسیار بالا توسط وزارت بهداشت ارایه میشود تا جامعه از سلامت دهان و دندان برخوردار باشد ولی هر فرد نیز باید سهم خود را در این خصوص ایفا کند.
عصار خواستار ترویج فرهنگ رسیدگی به بهداشت دهان و دندان در جامعه توسط رسانهها و آموزش و پرورش شد و اظهارکرد: باید بستر فرهنگی در جامعه ایجاد شود که پیشگیری و خودمراقبتی برعهده خود فرد است که هیچ هزینهای هم ندارد.
مقاومت برخی خانوادهها نسبت به فلورایدتراپی بیاساس است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول درخصوص مقاومت برخی خانوادهها نسبت به فلورایدتراپی فرزندان در مدارس نیز گفت: متاسفانه برخی اقدام به نشر اکاذیب میکنند و برخی افراد نیز تحت تاثیر قرار میگیرند این در حالی است که وزارت بهداشت درخصوص موارد مختلف به اندازه کافی تحقیق و بررسی میکند از این رو وزارت بهداشت فصل الخطاب است.
وی با تاکید بر اینکه فلورایدتراپی هیچ مشکلی برای سلامت دندان ندارد، افزود: رسانهها باید به صورت تخصصی به این حوزه ورود کنند و آموزشهای لازم و نتایج تحقیقاتی را در اختیار مردم قرار دهند.
عصار اظهارکرد: برخی افراد در برابر واکسن کرونا، مسواک زدن و فلورایدتراپی مقاومت میکنند که در عصر حاضر یک فاجعه است و مردم باید آگاه باشند و سلامت خود را در خطر قرار ندهند.
وی در خصوص تبلیغات داروهای ترک اعتیاد در فضای مجازی نیز گفت: راویان سلامت و رسانهها باید برای معرفی مرجع تخصصی به مردم تلاش کنند؛ در حال حاضر ۲۰ مرکز ترک اعتیاد دارای پروانه در دزفول فعال است که همواره مورد بازدید دانشگاه قرار میگیرند و تمام داروها زیرنظر معاونت غذا و دارو در این مراکز توزیع میشود.
موردی از بیماری سرخک در دزفول ثبت نشده است
عصار درخصوص شیوع آبله و سرخک در دزفول نیز بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی درصورت نیاز، اطلاعرسانی لازم را انجام خواهد داد؛ سال گذشته سرخک در کشور زیاد شده بود که اعلام شد افرادی که واکسن عقب مانده دارند نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند.
وی افزود: افرادی که علایم سرخک دارند تحت مراقبت قرار میگیرند ضمن اینکه واکسیناسیون اطراف منطقهای که فرد مبتلا به سرخک تشخیص داده شود انجام و بیماری کنترل میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه افراد مبتلا به سرخک از خارج کشور آمده بودند، گفت: همیشه در حالت آماده باش هستیم ولی امسال موردی از سرخک در دزفول نداشتیم؛ یک فرد اهوازی مبتلا به سرخک را در دزفول شناسایی کردیم که به دانشگاه علوم پزشکی اهواز ارجاع شد.
وی درخصوص قانون جوانی جمعیت نیز گفت: یک بخش از قانون جوانی جمعیت مربوط به وزارت بهداشت و سایر بخشها مربوط به دیگر نهادها است زیرا فردی که قصد فرزندآوری دارد باید شغل و امید به زندگی داشته باشد.
عصار بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی دزفول به صورت جدی به دنبال این است که تک فرزندی را کاهش دهد البته در این خصوص موفق هم بودیم و فرهنگ تولد فرزند سوم، جلوگیری از سقط و درمان ناباروری را ترویج دادیم.
وی افزود: سال گذشته وضعیت درخصوص فرزندآوری بهتر بود و به گواه آمار فرزندآوری افزایش یافت ولی تداوم این امر دشوار است و باید مجموعه کشور ورود کنند.