ذبیح جودکی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این تصرفات غیرقانونی پس از شناسایی توسط کارشناسان اداره در راستای صیانت و حفاظت از بیت المال و با اخذ دستورات قضایی از دادستان رفع شده است.
وی عنوان کرد: پس از شناسایی تخلفات مربوط به تصرف و تخریب حریم و بستر "رودخانه کاکارضا" از جمله ساخت وساز، خاکریزی، کاشت درخت، فنس کشی و محصور کردن محدوده، برای متخلفان اخطاریه صادر و پس از طی مراحل قضایی نسبت به رفع برخی تصرفات اقدام شد.
وی با بیان اینکه طی روزهای اخیر نیز۳۰۰ متر از حریم رودخانه کاکارضا با هماهنگی دستگاه قضا آزادسازی شده است عنوان کرد: افرد سودجو نسبت به ساخت و ساز غیرمجاز در بستر رودخانه اقدام کرده بودند که پس از اخذ اقدامات قضایی، رفع تصرف و جمع آوری مصالح دپو شده در محدوده روستای "چولان دیم" صورت گرفت.
پیش بینی رفع تصرف هشت هکتار از حریم و بستر رودخانه ها در سال جاری
رییس منابع آب سلسله تصریح کرد: اقدامات لازم و دستورات قضایی جهت رفع سایر تصرفات مربوط به منطقه کاکارضا در حال اجرا بوده و به زودی تمامی حریم و بستر این رودخانه از تصرف قانون گریزان آزاد خواهد شد.
جودکی افزود: پیش بینی می شود امسال نیز حدود ۶ تا هشت هکتار از تصرفات حریم و بستر رودخانه و سراب های شهرستان آزادسازی و رفع تصرف شود.
وی ضمن قدردانی از نیروی انتظامی در خصوص همکاری های لازم در چارچوب قانون عنوان کرد: اقدامات لازم جهت شناسایی تصرفات مربوط به رودخانه فصلی "سرخوانجوب" نیز انجام شده و به زودی از محدوده روستای "بتکی" تا "محمدآباد" تمامی حریم و بستر رودخانه از تصرف افراد سودجو خارج می شود.
مسدود کردن ۲۲ حلقه چاه غیرمجاز
رییس منابع آب سلسله همچنین از مسدود کردن ۲۲حلقه چاه غیرمجاز در سال گذشته خبرداد و گفت: برداشت چاه های آب کشاورزی براساس سطح زیرکشت بوده و میانگین مصرف آن ها از ۱۰ تا ۳۰ هکتار متفاوت است.
جودکی با بیان اینکه میزان برداشت چاه در ۳۰ هکتار سطح زیر کشت حدود ۲۴ لیتر در ثانیه است عنوان کرد: چاه های مسدود شده حدود ۲۲ هزار ساعت کارکرد داشتند که حدود ۴۴ هزار لیتر میزان برداشت آن ها از منابع زیرزمینی بود.
وی با اشاره به شناسایی یک حلقه چاه غیرمجاز در روستای "ایواندر" شهرستان طی سال جاری بیان کرد: این چاه از نوع نیمه عمیق و به صورت غیرمجاز حفر شده بود که براساس ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب پس از طی مراحل قضایی، توسط گروه حفاظت و نظارت شهرستان و با همکاری نیروی انتظامی مسدود شد.
جودکی گفت: حراست از منابع آب به خصوص منابع زیرزمینی و سفره های موجود در دشت الشتر، اولویت طرح احیا و تعادل بخشی است که در این راستا تعدادی چاه غیرمجاز دیگر نیز شناسایی شده و روند اداری و قضایی برای انسداد آنها در حال انجام است.
وی یادآور شد: بر اساس دستور دادستان مرکز استان در خصوص تجهیز چاه های کشاورزی، شرب و صنعت ادارات و یگان های نظامی به کنتور هوشمند، اداراتی که تاکنون کنتور را نصب نکرده اند نسبت به پلمب و قطع برق آنها اقدام، جریمه های مربوطه اعمال و بهای آب مصرفی به صورت آزاد محاسبه خواهد شد.
نصب ۱۳۰ دستگاه کنتور هوشمند چاه های کشاورزی و صنعتی
وی گفت: باتوجه به اطلاع رسانی های انجام شده از طریق نصب بنر، پیامک و فضای مجازی به مالکان چاه های کشاورزی سطح شهرستان، با مالکان چاه هایی که تاکنون کنتور هوشمند نصب نکرده اند از طریق قطع برق، پلمب چاه، جریمه و اعمال تعرفه آزاد برخورد قانونی می شود.
رییس اداره منابع آب سلسله با بیان اینکه تاکنون ۱۳۰ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه های کشاورزی و صنعتی شهرستان نصب شده است، عنوان کرد: پرداخت تسهیلات بانکی از طرف شرکت های معتمد طرف قرارداد نیز جهت تسهیل و همکاری با کشاورزان برای نصب کنتور هوشمند صورت می گیرد.
جودکی ادامه داد: با توجه به در نظر گرفتن تسهیلات لازم پیش بینی می شود امسال نیز بیش از ۱۰۰ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه های کشاورزی و صنعتی شهرستان نصب شود.
وی افزود: به منظور جلوگیری از هرگونه تبعیض و صیانت از منابع آب به خصوص منابع زیرزمینی، برخورد با متخلفان بر اساس قانون و با همکاری دستگاه قضا با قاطعیت انجام خواهد گرفت.
به گفته وی سلسله دارای ۶۰۰ چشمه دائمی و فصلی، ۲ رودخانه دائمی و هفت رودخانه فصلی، ۵۹۰ حلقه چاه صنعتی و سه رشته قنات است و بیش از ۶۰۰ حلقه چاه در این شهرستان وجود دارد که افزون بر ۴۰۰ حلقه از آنها کشاورزی عمیق و نیمه عمیق و مابقی صنعتی و شرب است.
به گزارش ایرنا، تعداد چاه های مجاز دارای پروانه بهره برداری در مصارف شرب، کشاورزی و صنعت لرستان هفت هزار و ۵۷۳ حلقه می باشد که حجم برداشت سالانه آن بیش از ۷۷۲ میلیون متر مکعب برآورد شده است همچنین سالانه حدود ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب از طریق چاه های مجاز و غیر مجاز در لرستان برداشت می شود.