به گزارش خبرنگار ایرنا، رسول اشرفی پور روز پنجشنبه در نشست مشترک نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسوولان مازندران در ساری افزود: در حالی که هزینه خسارت پسماند در مازندران به منابع آب و خاک و پوشش گیاهی بسیار بالا است، اما طبق اظهارات رسمی تاکنون مدیریت اعتبار برای حل معضل زباله استان صورت نگرفته است.
وی به وجود ۲۷ منطقه دفع زباله مازندران در عرصه های طبیعت جنگلی، ساحلی و کشاورزی اشاره کرد و گفت: تامین اعتبارات لازم و قابل توجه برای پسماند مازندران بسیار مهم و ضروری است.
معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری داری کشور با بیان این که تصفیه شیرابه زباله های سایت های دفع زباله مهمترین مرحله از مدیریت پسماندها است، ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد که این مقوله مهم و ضروری در کشور به اندازه کمتر از تعداد انگشتان دست عملیاتی شده است.
اشرفی پور با بیان اینکه وضعیت نفوذ شیرابه های زباله مازندران بر آب و خاک به مرحله بحران رسیده است ، تصریح کرد: این درحالی است که ظرفیت های دانشگاهی ،نخبگانی و دانش بنیان مازندران برای مدیریت پسماندها بسیار بالا است.
مشاهدات میدانی و محاسبه آمارهای رسمی نشان میدهد که ۲۰۰ هکتار از عرصههای طبیعی و جنگلی نقاط مختلف مازندران در تصرف و تسخیر زبالهها قرار دارد که در صورت تداوم این روند و تعیین تکلیف نشدن چالش مهم پسماند در مازندران، گستره قلمرو آلودگی اراضی طبیعی استان و عفونت زخمهای صورت سبز مازندران همچنان بیشتر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، زباله زخم عمیق پیکر نحیف طبیعت شمال کشور است. زخمی که در ۲ دهه اخیر عمیقتر شده و مساحت آن نیز در نقاط مختلف شمال و به ویژه مازندران افزایش یافته است.
جانمایی نامطلوب مکانهای دفن زباله مازندران در سه دهه اخیر سبب شده که اکنون مساحت عرصههای دپوی زباله در مازندران که عمدتا نیز در دل جنگلها قرار دارند به حدود ۲۰۰ هکتار برسد.
دپوی این زبالهها و آلوده شدن خاک محیط تنها چالش ناشی از این روش دفع پسماند نیستند. نفوذ شیرابهها به عمق زمین و آبهای زیرزمینی تهدید بزرگی است که بر سلامت ساکنان اطراف این سایتهای دپوی زباله تاثیر مستقیم میگذارد. زبالهدانهای تحمیل شده به طبیعت مازندران نبسیاری از زمینهای باغی، شالیزاری و مراتع استان را به درجهای از آلودگی رساندند که در سلامت محصولات تولیدی در این عرصهها ابهام وجود دارد.
شهرهای مازندران به گونهای گسترده شده که جنگل، کوه، دشت و مرتع بخشی از شهرها و روستاهای این استان را تشکیل میدهند و همه این اراضی هم در معرض تهدید زبالهها قرار دارند.
معضل پسماند سالهای طولانی است که گریبان مازندران سرسبز را گرفته و در برهههای مختلف سه دهه گذشته در برخی مناطق تبدیل به بحران چندوجهی شد. در این فرایند بیشترین آسیب به جنگلهای مازندران وارد شد. محل دپوی زبالهها در آمل، بابل، بابلسر، نوشهر، نور و بسیاری از شهرهای این استان از گلوگاه تا رامسر تهدیدی جدی برای عرصههای طبیعی محسوب میشوند.