برگزاری آیین بزرگداشت حکیم حاج ملاهادی سبزواری

برگزاری آیین بزرگداشت حکیم حاج ملاهادی سبزواری
 سبزوار- ایرنا - همزمان با هشتم اسفندماه، سالروز ملی بزرگداشت حکیم حاج ملاهادی سبزواری، چهارشنبه آیینی با حضور جمعی از مسوولان، ادیبان و استادان دانشگاه بر آرامگاه این فیلسوف و اندیشمند بزرگ اسلامی برگزار در سبزوار برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در این آیین معاون استاندار و فرماندار ویژه سبزوار، امام جمعه سبزوار و عضو مجلس خبرگان رهبری، شماری از مدیران ادارات، استادان و ادبا و نیز علاقه مندان به فرهنگ و ادب فارسی حضور داشتند.

معاون استاندار و فرماندار ویژه سبزوار در این آیین در سخنانی، با اشاره به شخصیت والای حکیم سبزواری و نقش غیرقابل انکار وی در گسترش فلسفه اسلامی، بر لزوم معرفی و شناساندن حکیم شرق به نسل نوجوان و جوان تأکید کرد.

برگزاری آیین بزرگداشت حکیم حاج ملاهادی سبزواری

حامد قربانی گفت: حکیم حاج ملاهادی سبزواری، یکی از مفاخر بزرگ خراسان و دیار سربداران است که اندیشه های وی به عنوان میراثی ارزشمند شناخته می شود و نامش از شرق تا غرب عالم برده می شود و افکار و آرای وی در دانشگاه ها و محافل معتبر علمی جهان مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

وی حکیم سبزواری را از افتخارات بی نظیر غرب خراسان و سبزوار برشمرد و اظهار کرد: به منظور پاسداشت یاد و خاطره حکیم سبزواری و ارج نهادن به مقام علمی و فرهنگی این حکیم بزرگ، دانشگاه سبزوار، به عنوان معتبرترین مرکز علمی و دانشی در غرب خراسان، به نام وی نامگذاری شده است.

برگزاری آیین بزرگداشت حکیم حاج ملاهادی سبزواری

در این آیین امام جمعه سبزوار و برخی از استادان دانشگاه های سبزوار نیز به تبیین شخصیت علمی و فرهنگی حکیم سبزواری پرداخته و بر اهمیت معرفی بیشتر فیلسوف شرق و اندیشه های وی تاکید کردند.

حاج ملاهادی سبزواری، فیلسوف و عالم نامدار که به فیلسوف شرق شهره است، بعد از ملاصدرای شیرازی، مشهورترین حکیم سه چهار قرن اخیر ایران محسوب می شود.

این حکیم دانشمند پس از فراگیری علوم مقدماتی در زادگاهش سبزوار، برای تکمیل درس به مشهد رفت و پس از آن برای تحصیل عرفان و فلسفه راهی اصفهان شد و در جلسات درس استادانی از جمله ملاحسن سبزواری، علامه محمد ابراهیم کلباسی، آقاشیخ محمدتقی، ملاعلی مازندرانی، نوری اصفهانی و ملا اسماعیل کوشکی حاضر شد.

برگزاری آیین بزرگداشت حکیم حاج ملاهادی سبزواری

حکیم سبزواری در سال ۱۲۴۲ به مشهد بازگشت و پنج سال در مدرسه حاج حسن مشغول تدریس شد و در روز بیست و پنجم ذی الحجه سال ۱٢۸۹ قمری در سن ۷۷ سالگی درگذشت.

مزار وی واقع در ملک شخصی وی در سبزوار، زیارتگاه عارف و عامی است و سالانه شمار زیادی از علاقه‌مندان به زیارت وی می شتابند.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها