به گزارش ایرنا، نورالدین آهی شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران هرمزگان به توصیف وفاق و همزیستی مسالمتآمیز بین اهل سنت و تشیع در این استان، به ویژه در بندرعباس، اشاره و بیان کرد: این همزیستی یک الگو برای دیگر مناطق میتواند باشد و نشاندهنده همبستگی مردم این استان است و رئیسجمهور از احزاب استانی خواسته تا مشکلات خود را بیان کنند و راهحلهایی ارائه دهند.
وی به ضرورت وجود تشکلهای جوانان و فعالان در جامعه اشاره کرد و افزود: این تشکلها میتوانند در حل بحرانها و چالشها مؤثر باشند. هدف نهایی باید رسیدن به راهحلهای مشترک برای مشکلات اجتماعی بدون توجه به گرایشهای سیاسی باشد، در این راستا دولت چهاردهم به منظور تحقق وفاق در جامعه، از همه افراد، اصولگرا، اصلاحطلب و حتی کسانی که در انتخابات شرکت نکردند خواسته که دور یک میز جمع شوند و به حل بحرانها بپردازند.
مشاور رئیس جمهور در امور تشکلها و احزاب گفت: بعد از انقلاب، نخستین رئیسجمهور که به مشاوره با احزاب و تشکلها پرداخته، آقای پزشکیان است.
وی با هدف شنیدن صدای احزاب و ارائه برنامههای آنها، جلسات متعددی با شورای مرکزی احزاب مختلف برگزار کرده و این جلسات به منظور ایجاد یک حرکت دوسویه بین دولت و احزاب طراحی شده است.
آهی در ادامه به بررسی وضعیت سیاسی و چالشهای موجود در کشور پرداخت و بر اهمیت وفاق و همکاری بین جریانات سیاسی کرد و گفت: دولت چهاردهم تمامی جریانات سیاسی را به رسمیت میشناسد و این امر برای رسیدن به یک نگاه مشترک در مواجهه با بحرانها و آسیبها ضروری است.
مشاور رئیس جمهور در امور تشکلها و احزاب، افزود: وقتی جریانات سیاسی به یک توافق مشترک در مورد بحرانها برسند، میتوانند راهحلهای کارآمدی ارائه دهند که مستقل از گرایشهای سیاسی باشد. در این خصوص دولت چهاردهم به دبنال جلب نظر افرادی که در انتخابات رأی ندادهاند خواهد بود زیرا بر این باوراست که در این گروه جوانان و نخبگان تأثیرگذار بسیاری وجود دارد.
آهی همچنین از تشکیل اتاق فکر در حوزه مشاور رئیسجمهور خبر داد و گفت: این اتاق فکر شامل صاحبنظران از جریانات مختلف سیاسی است و در این راستا نشستهایی با احزاب و تشکلها انجام شده که امیدواریم در ۲ یا سه ماه آینده خبرهای مثبتی از این همکاریها به دست آید.
وی به بررسی وضعیت احزاب سیاسی در ایران و چالشهای موجود در این زمینه پرداخت و گفت: احزاب واقعی و موثر در کشور وجود ندارند و این احزاب باید از پایین به بالا شکل بگیرند، نه از بالا به پایین. به عنوان مثال، در دولت چهاردهم، به جای تشکیل حزبی به نام وفاق، توجه به احزاب مقتدر و سازنده بیشتر شده است.
آهی تاکید کرد: برای تقویت احزاب، باید از تعداد زیاد احزاب کاسته شود، زیرا وجود ۳۰۰ حزب در یک کشور غیرمعمول است. برای ایجاد رقابت واقعی و مستمر در سیاست ایران، هر دو طیف اصولگرا و اصلاحطلب باید به دو طیف قوی و مؤثر تبدیل شوند.
مشاور رئیس جمهور به تجربه خود در شورای راهبری برای تعیین وزرا اشاره کرد و افزود: احزاب اصلاحطلب و اصولگرا لیستهایی ارائه کردند که اختلافات آنها بسیار کم بود، نشاندهنده این است که احزاب به گعدههای انتخاباتی تبدیل شدهاند.
وی به انتصاب استانداران بومی در دولت چهاردهم اشاره کرد و افزود: استانداران بومی میتوانند نقش اساسی در توسعه استانها ایفا کنند و از جمله دستاوردهای مهم این دولت، انتخاب نخستین استاندار سنی در کردستان و اولین استاندار عرب زبان در خوزستان است.
آهی با اشاره به نامه نگاریهای انجام شده از سوی وزارتخانه های مختلف اقتصادی با استانداری هرمزگان گفت: نامههایی از وزرا به استانداری هرمزگان ارسال شده است که در آنها به فعالیت هلدینگهای اقتصادی زیرمجموعه وزارتخانهها اشاره و بر بومیسازی اعضای هیئت مدیره این هلدینگها تاکید شده و رئیسجمهور خواستار پیگیری و مطالبهگری از سوی استانداری و رسانهها در این زمینه است.
وی به بررسی اهمیت رسانههای مستقل و نقشی که آنها در پویایی جامعه و پیشرفت کشور دارند، پرداخت و گفت: برای رسیدن به اهداف اجتماعی، وجود رسانههای مستقل و منتقد ضروری و دولت چهاردهم به نمایندگی از مردم برآمده و به همین منظور به دنیال فراهم سازی فضایی برای نقد و بررسی است.