به گزارش همشهری آنلاین، رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس در این باره به همشهری می گوید: «سازمان یونسکو کمیسیون های مختلفی دارد که یکی از آنها کمیسیون پژوهشی است. هر چند سال یک بار اعضایی به این کمیسیون ها اضافه می شوند. اعضای ثابت یونسکو می توانند عضو این کمیسیون ها شوند و در این کمیسیون ها درباره مسائل پژوهشی و آموزشی تبادل نظر می شود. در این کمیسیون ها تصمیم گیری هایی صورت می گیرد و از تجربههای دیگر اعضا استفاده می شود.» محمد عرب عنوان می کند: «ما به مدت ۴ سال یک کرسی در کمیسیون پژوهشی و آموزشی داریم که می توانیم از این فرصت بیشترین بهره را ببریم.»
گردشگری امید
«گردشگری امید» واژه ای است که روستای اصفهک به ادبیات گردشگری جهان اضافه کرده است. رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس تاکید می کند: «بعد از تجربه ثبت جهانی اصفهک، توانستیم یک واژه جدید گردشگری را به نام گردشگری امید به گردشگری جهان اضافه کردیم. اینکه اصفهک شهرت جهانی پیدا کرده به دلیل رویکرد همکاران ماست. در واقع رویکرد ما روایت اصفهک است و به جای اینکه روی شاخص ها تاکید کنیم به روایت اصفهک پرداختیم. قصه و روایت اصفهک مرتبط با گردشگری امید بود و همین باعث شد که گردشگری امید ثبت جهانی شود.»
عرب ادامه می دهد: «از همان ابتدا و مخصوصا در یک سال گذشته در اصفهک تاکید داشتیم که گردشگری باید مرتبط با شاخصه هایی باشد که تعریف شده است یعنی گردشگری امید، گردشگری نجوم و غیره. حالا با عضویت در کمیسیون پژوهشی و آموزشی یونسکو فعالیت های ما در زمینه پژوهشی و آموزشی هم بیشتر شد و ما به کارهای تخصصی در حوزه گردشگری پرداختیم.»
او یادآور می شود: «گردشگرانی که در روستای اصفهک حضور پیدا می کنند، به لحاظ تعداد نفرات از خیلی از مناطق گردشگری شهرستان طبس کمتر است ولی این روستا به لحاظ اقتصادی وضعیت بهتری نسبت به مناطق دیگر گردشگری دارد چون گردشگرانی که در روستای اصفهک تخصص دارند و اغلب برای فعالیت های علمی و آموزشی در اینجا حضور پیدا می کنند.»
عرب می گوید: «قصد نداریم روستای اصفهک را به لحاظ گردشگری شلوغ کنیم و نمی خواهیم که به بافت تاریخی و فرهنگی اصفهک آسیب برسد. هدفمان این است که اغلب گردشگران علاقه مند و تخصصی به اینجا بیایند و زمینه را برای حضور گردشگران تخصصی فراهم کردیم.»
گردشگری کودک
به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس، یکی از فعالیت های ما که در به طور ویژه بر روی آن کار می کنیم، در هفته های اخیر اتفاق افتاده است. محمد عرب می گوید: «بلافاصله بعد از شروع جنگ بر روی گردشگری کودک کار کردیم و در این مدت یک توره دو روزه برای کودکان برگزار شد. در واقع گردشگری شهرستان طبس و روستای اصفهک با اتفاقاتی که رخ داد، فاصله ای نداشتیم. با اینکه طبس هوای گرمی دارد و در این فصل از سال کمتر گردشگری در اینجا حضور پیدا می کند.»
او اضافه می کند: «ما برای کودکان با برگزاری گردشگری کودک، فعالیت های آموزشی داشتیم. همچنین در زمینه صنایع دستی و هنرهای نمایشی و تجسمی برنامه هایی را برای کودکان سنین ۴ تا ۸ سال برگزار کردیم. قرار است چنین برنامه هایی را در شهرستان طبس توسعه دهیم.»
روستای اصفهک در شهرستان طبس استان خراسان جنوبی قرار دارد.