طلسم حضور زنان در مدیریت این منطقه شکسته شد | اولین بخشدار زن در خوشاب: می گویند روزنه امید باز شده

طلسم حضور زنان در مدیریت این منطقه شکسته شد | اولین بخشدار زن در خوشاب: می گویند روزنه امید باز شده

 تعداد زنان در جایگاه‌های مدیریتی در دولت چهاردهم سه رقمی شده‌است. حالا بانوان نه فقط در هیئت وزیران بلکه فرمانداری و بخشداری شهرهای کشور، مدیریت را به دست گرفته‌اند. به تازگی نیز «معومه میرزایی» به عنوان نخستین بانوی بخشدار بخش مرکزی شهرستان خوشاب خراسان رضوی، کار خودرا شروع کرده‌است.

به گزارش همشهری ‌آنلاین میرزایی که از ابتدای دهه ۹۰ در حوزه زنان و خانواده فعالیت کرده، اولویت کاری خود را فراهم کردن زمینه مشارکت مردم به ویژه بانوان در عرصه‌های مدیریت و تصمیم‌گیری قرار داده‌است. میرزایی متولد ۱۳۶۵ است و تحصیلاتش را در مقطع کارشناسی در رشته برنامه‌ریزی شهری و در مقطع ارشد در معارف اسلامی و حقوق دنبال کرده‌است.

شما را به عنوان نخستین بخشدار در خوشاب خراسان رضوی می‌شناسیم. این نخستین بودن برایتان چه رسالتی به همراه داشته است؟
وجدان کاری و تعهد را برای من بیشتر کرده‌است. حدود ۱۲ سال پیش، زمانی که در حوزه زنان و خانواده در شهرستان کار خودم را شروع کردم، بانوان در شهرستان ما به تعداد انگشتان یک دست هم مسئولیتی نداشتند. از همان زمان تلاشم را روی توانمندسازی بانوان متمرکز کردم. حالا می‌بینیم که نایب قهرمانی آسیای میانه در رشته کاتا و هنرمند نقاش دارای معلولیت که در کشور شناخته شده از دختران همین شهرستان هستند. این موضوع نه تنها باعث افتخار است بلکه مسئولیت مرا برای فراهم کردن عرصه برای بانوان بیشتر می‌کند. قدم اول را در حوزه رشد آگاهی بانوان می‌دانم. در همین مدت که از مراسم معارفه می‌گذرد، سیل تبریک و تماس‌ از سوی بانوان به سمت من سرازیر شده‌است. برخی می‌گفتند طلسم شکسته شده و برای نخستین بار بخشدار زن هم دیدیم و از این بابت خوشحال بودند. یکی از بانوان به من گفت روزنه امیدی باز شده. تماس این صحبت‌ها مسئولیت مرا بیشتر می‌کند تا بتوانم ضمن خدمت به همه مردم بخش مرکزی شهرستان خوشاب در استان خراسان رضوی، جواب اعتماد بانوان را هم به بهترین شکل بدهم.

طلسم حضور زنان در  مدیریت این منطقه شکسته شد |  اولین بخشدار زن در خوشاب: می گویند روزنه امید باز شده

نگاهی به کارنامه اجرایی شما نشان می‌دهد که بیش از یک دهه در حوزه زنان و خانواده فعالیت داشته‌اید. دستاورد این تجربه برای اولویت‌بندی خواسته‌های مردم چطور به کارتان می‌آید؟
خوشاب در زمره شهرستان‌های کمتر برخوردار دسته‌بندی می‌شود. اولویت من همکاری با نهادهای دیگر برای آگاهی‌بخشی به مردم است تا به توانمندی‌هایشان اعتماد پیدا کنند و مطالبه‌گر شوند. برای این هدف هم نیاز هست که نشست‌ها و کلاس‌هایی با موضوع خودباوری و مسائلی از این دست برگزار شود. معتقدم آسیب اجتماعی از بیکاری و طلاق گرفته تا اعتیاد داریم، اما آموزش می‌توانیم جلوی رشد آسیب‌های اجتماعی را بگیریم. حضور مادران در عرصه رقابت‌های اجتماعی فرصت خوبی برای توانمندسازی آنان به عنوان رکن اصلی خانواده است.

علاوه بر حوزه اجتماعی که گویا در برنامه‌های شما پررنگ‌تر است، چالش‌های دیگری را که در مسئولیت جدید با ان روبه‌رو هستید، چه می‌دانید؟
تکمیل پروژه‌های عمرانی در حوزه روستایی بسیار اهمیت دارد. در آستانه فصل گرم هستیم و مدیریت آب‌رسانی به روستاها، همیشه یکی از موضوعات چالش‌برانگیز بوده‌است. بخش مرکزی خوشاب ۱۶ روستا دارد و امیدوارم با برنامه‌های پیش‌رو تابستان امسال، هیچ روستایی با تنش آبی روبه‌رو نشود. موضوع مهم دیگر رونق گردشگری با تاکید بر تولید روستایی است. روستای رباط‌جز با جمعیتی بیش از ۳هزار نفر، ۵هزار هکتار زمین پسته دارد و قطب پسته است و در این روستا ترمینال پسته برای صادرات به کشورهای خارجی از جمله ژاپن و آلمان داریم. با برگزاری جشنواره پسته رونق روستا بیشتر خواهد شد و شاهد مهاجرت معکوس خواهیم بود. روستای بلقان‌آباد هم به کشت زعفران معروف است و برای رونق اقتصادی با تکیه بر تولید زعفران نیاز به برنامه‌ریزی بهتری دارد. در روستای سیدآباد تعدادی بانوان کارآفرین هستند. در این حوزه حتما از نظر جوانان و نخبگان بخش مرکزی شهرستان خوشاب بهره‌مند خواهم شد.

زنان در برنامه‌های شما جایگاه خاصی دارند؟
شایستگی افراد برای من مهم‌تر است و در تلاش هستم مشارکت مردمی در برنامه‌ریزی را قوت ببخشم. با این حال عرصه را برای بانوان توانمند نیز فراهم می‌کنم. امیدوارم با تشکیل کارگروه تخصصی زنان و خانواده، مشارکت بیشتر بانوان را شاهد باشیم.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها