به گزارش همشهری آنلاین،در شرایطی که روزگاری نه چندان دور ایران قطب صادرات فرش به جهان بود اکنون نقش خود را از دست داده و ارزش صادرات فرش به پایینترین میزان خود رسیده است. این در حالی است که صادرات فرش میتوانست منابع ارزی خوبی برای کشور تامین کند.
بهگفته رئیس اتحادیه تعاونیهای تولیدکنندگان فرش دستباف ایران، صادرات فرش دستباف که در دهه۷۰ به سالی ۲.۳میلیارد دلار هم رسیده بود، الان بهدلیل تعهد ارزی به کمتر از ۴۰میلیون دلار در سال رسیده است.
بانک مرکزی اعلام کرد که پروژههای نهضت ملی مسکن دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۷۵ درصد که بهدنبال افزایش سقف تسهیلات تکمیل و به فروش اقساطی میرسند و تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی آنها پیش از ابلاغیه افزایش سقف فردی تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان است، مشمول افزایش سقف مذکور میشوند.
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی با اشاره به نتایج سیاست رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان با شمش طلا گفت: پارسال بیش از 8میلیارد دلار شمش طلا به کشور وارد شد که نظارت هوشمندانه و بازنگری در سیاستهای تخصیص ارز برای این بخش ضروری است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به فعالیت گسترده دلالان زمین در دامن زدن به گسترش سکونتگاههای غیررسمی، تصریح کرد: امروز بیش از هفت میلیون نفر در این بافتها سکونت دارند که بیانگر عمق بحران است.
وزارت نیرو اعلام کرد: تنها با ۱۰درصد کاهش مصرف برق کشور در بخش خانگی میتوان تا 3هزار مگاوات یعنی معادل ظرفیت ۲نیروگاه هزار و ۵۰۰مگاواتی، در مصرف انرژی برق صرفهجویی انجام داد.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی گفت: با کوتاه شدن دست سایتهای غیرمجاز، شاهد کاهش تخلفات نرخی و دسترسی سریعتر و بهتر مردم به بلیت هواپیما هستیم. در ماههای قبل حدود ۵۱۰سایت غیرمجاز فروش بلیت هواپیما توسط دادستانی مسدود شد.
رئیسکل بانک مرکزی با تأکید بر لزوم تقویت تعاملات بانکی و پولی با کشورهای مختلف از برنامهریزی برای تبدیل ۵۰شعبه بانکی در خارج از کشور به مراکز جذب سرمایههای خارجی خبر داد.
اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام وطیور در نامهای سرگشاده به رئیسجمهور ضمن هشدار نسبت به عواقب وخیم تأخیر ۹ماهه پرداخت ارز خواستار ورود رئیسجمهور و حلوفصل چالشهای ارزی کالاهای اساسی شد.
رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی در هفته پایانی اردیبهشت نشان میدهد، طی یکماه اخیر شکر در فروشگاههای زنجیرهای و سوپرمارکتها توزیع نشده درحالیکه مراجعهکننده زیادی دارد. البته برخی از فروشندگان محصولاتی با بسته بندی بدون درج هیچ نوشتهای مبنی بر پروانه کسب، تاریخ تولید و انقضا، قیمت و… در حال فروش هستند. همین موضوع سبب شده تا فروشندگان سلیقهای قیمتگذاری کرده و هر بسته به ظاهر یک کیلوگرمی با نرخ ۶۵ هزار تومان به فروش میرسانند.