اگر در حال بهبودی از حمله قلبی هستید، نباید زیاد بنشینید

اگر در حال بهبودی از حمله قلبی هستید، نباید زیاد بنشینید

 یک بررسی جدید نشان می‌دهد که نشستن بیش از حد پس از حمله قلبی می‌تواند افراد را مستعد دچار شدن به حمله قلبی دیگری کند.

به گزارش همشهری آنلاین یافته‌های این بررسی که در ژورنال Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes منتشر شده است نشان می‌دهد افرادی که پس از آن به طور متوسط بیش از ۱۴ ساعت در روز می‌نشینند، ظرف یک سال پس از درمان علائم حمله قلبی، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به یک وضعیت اضطراری مرتبط با قلب قرار می‌گیرند.

یافته‌های این بررسی نشان داد افرادی که کمترین میزان فعالیت جسمی را داشتند، ۲.۵ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به یک مشکل قلبی دیگر یا مرگ در سال بعد هستند.

در عین حال، این پژوهشگران دریافتند که جایگزینی نشستن با حرکت یا خواب می‌تواند بخت فرد را برای دچار نشدن به مشکلات قلبی بهبود بخشد.

کیت دیاز، سرپرست این پژوهش و استادیار پزشکی رفتاری در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک، می‌گوید: «بررسی ما نشان می‌دهد که لازم نیست فرد پس از دچار شدن به حمله قلبی شروع به دویدن ماراتن کند تا از مزایای آن بهره‌مند شود. نشستن کمتر و حرکت یا خوابیدن کمی بیشتر می‌تواند تفاوت واقعی ایجاد کند. فعالیت بدنی بیشتر و خواب بیشتر نسبت به نشستن رفتارهای سالمتری هستند.»

پژوهشگران برای این بررسی بیش از ۶۰۰ نفر از سنین ۲۱ تا ۹۶ سال را که به دلیل حمله قلبی یا درد قفسه سینه در بخش اورژانس مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ تحت درمان قرار گرفته بودند، تحت نظر گرفتند.

شرکت‌کنندگان یک دستگاه مچی داشتند که حرکات آنها را به طور متوسط ۳۰ روز پس از ترخیص از بیمارستان ردیابی می‌کرد و به پژوهشگران اجازه می‌داد فعالیت بدنی آنها را تخمین بزنند.

پژوهشگران افراد را به مدت یک سال پس از مراجعه به بخش اورژانس ردیابی کردند و نحوه عملکرد آنها را با میانگین میزان حرکتشان مقایسه کردند.

دیاز گفت: «دستورالعمل‌های درمانی فعلی پس از حمله قلبی عمدتاً بر تشویق بیماران به ورزش منظم تمرکز دارند. ما در این تحقیق این موضوع را بررسی کردیم که آیا خود زمان بی‌تحرکی ممکن است در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی نقش داشته باشد یا خیر.»

یافته‌های این بررسی نشان داد که جایگزینی نیم ساعت زمان بی‌تحرکی با نیم ساعت فعالیت بدنی متوسط تا شدید در هر روز، خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا مرگ را ۶۱ درصد کاهش می‌دهد.

به همین ترتیب، جایگزینی همان مقدار زمان بی‌تحرکی با فعالیت بدنی سبک، خطر را ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.

نتایج نشان می‌دهد که حتی جایگزینی زمان بی‌تحرکی با خواب، خطر را ۱۴درصد کاهش می‌دهد.

دیاز گفت: «ما شگفت‌زده شدیم که جایگزینی زمان بی‌تحرکی با خواب نیز خطر را کاهش می‌دهد. خواب یک رفتار ترمیمی است که به بدن و ذهن کمک می‌کند تا بهبود یابند، که به ویژه پس از یک رویداد جدی سلامتی مانند حمله قلبی مهم است.»

کارشناسان می‌گویند یافته‌های این بررسی حمایت بیشتری از راهبرد «کمتر بنشینید، بیشتر حرکت کنید» ارائه می‌دهد و برای بیمارانی که به دلیل حمله قلبی بستری شده‌اند و ممکن است موانعی برای ورزش شدیدتر داشته باشند، مهم است.

منبع: هلث‌دی

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها