به گزارش همشهری آنلاین؛ در جریان سفر اخیر ترامپ به عربستان، با وساطت محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، یک دیدار تاریخی میان رئیس جمهور آمریکا و الجولانی، رئیس جمهور خودخوانده سوریه انجام شد که نگاههای بسیاری را به خود معطوف کرد.
پس از این دیدار، رسانهها اعلام کردند که ترامپ، تحریم های سوریه را لغو خواهد کرد و حتی مدعی شدند برنامه ریزی برای ساخت یک برج متعلق به ترامپ، به زودی در دمشق صورت میگیرد.
لغو تحریمهای سوریه! و سراب نظم نوین منطقه
جریان سیاسی ضد نظام جمهوری اسلامی، خبر رفع تحریمهای سوریه را به طور ویژه بازتاب داد و در ادامه سیاست «تبدیل دستار الجولانی به کراوات» یا مانور روی بازی بسکتبال او به عنوان یک حاکم به روز شده، رفع این تحریم ها را به طعنه در مقابل تحریمهای غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی قرار دادند و مدعی عقبماندن تهران از قافله «نظم نوین منطقهای» به رهبری عربستان و یارانش شدند.
«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا، اخیراً اما چیزی بر زبان آورد که آب سردی بر پیکر کسانی بود که تصور میکردند تحریمهای سوریه به زودی و بالمره برداشته خواهند شد. روبیو گفت که کاخ سفید فعلاً آماده برداشتن دائمی تحریمهای آمریکا علیه سوریه نیست و با این حال افزود که فرمان ترامپ، صرفاً شامل لغو بخشی از تحریمهای سوریه، آن هم به مدت ۶ ماه خواهد بود.
پیشبینی روبیو از آینده الجولانی
روبیو اما امروز چیز دیگری گفته که نشان میدهد برخلاف تصور جریان غربگرا، حتی حمایتهای آمریکا نیز نمیتواند برای یک کشور تضمین امنیتی باشد. روبیو گفته که ایالات متحده آمریکا سناریوی سقوط دولت موقت سوریه «در هفتههای آینده» را منتفی نمیداند و در عین حال وقوع جنگ داخلی گسترده در این کشور را پیشبینی میکند.
آمریکا اولین کشوری بود که الجولانی را به رسمیت شناخت و «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه دولت بایدن پیشتر گفته بود کاخ سفید به طور مستمر با فرمانده گروهک تروریستی تحریرالشام در ارتباط است.
الجولانی که برآمدنش در صحنه سیاسی سوریه با اراده آمریکا و اسرائیل بود، برای کاستن از حساسیتها نه تنها حملات پی در پی اسرائیل طی ۶ ماه گذشته به خاک سوریه را بی پاسخ گذاشته بلکه طبق اخبار منتشره، دولت موقت سوریه با اسرائیل در باکو مذاکرات مستقیم برگزار و حتی تمایلش برای پیوستن به پیمان کذایی ابراهیم را اعلام کرده است.
طبق گفته روبیو، به نظر میرسد نه ارتباط با آمریکا، نه رفع تحریمهای آمریکا، نه رواداری در مقابل تجاوزهای مستمر تلآویو و نه حتی مذاکرات مستقیم با اسرائیل در باکو، هیچ کدام تضمین امنیتی قابل اتکا برای الجولانی و شورشیان حاکم بر دمشق نخواهند بود.
رئیس شورشیان گرفتار در میان گروههای معارض
الجولانی در داخل سوریه، با فشار گروههای معارض بسیاری مواجه است و هنوز نتوانسته بعد از شش ماه بر اوضاع مسلط شود. کشتار وسیع گروههای مخالف شورشیان دمشق نظیر آنچه اسفند سال گذشته بر سر علویانِ مستقر در لاذقیه، جبله و بانیاس رفت، صرفاً فشار افکار عمومی بر الجولانی را افزایش و حکومت او را متزلزلتر خواهد ساخت.