به گزارش همشهری آنلاین، صندوق بین المللی پول میگوید تعرفه های تجاری آمریکا میتواند اقتصاد جهان را تحت تاثیر قرار دهد و نسبت به کاهش رشد اقتصادی جهان هشدار داد.
سازمان ملل در گزارشی تازه اعلام کرد رشد اقتصادی جهان در سالهای پیشرو کاهش خواهد یافت؛ عواملی چون تعرفههای تجاری آمریکا، تنشهای بینالمللی و ناپایداری اقتصادی در این روند مؤثرند.
آمریکا هشدار داد درصورت عدممذاکره، تعرفههای سنگین بر برخی کشورها بازخواهد گشت. ترامپ تعرفهها را موقتا کاهش داده، اما تهدید کرده درصورت عدمتوافق، نرخهای قبلی (۱۰ تا ۱۴۵درصد) اعمال خواهد شد. مذاکرات تجاری با شرکا ادامه دارد.
توافق تجاری آمریکا و چین نشاندهنده وابستگی متقابل اقتصادی است. آمریکا به کالاهای چینی نیاز دارد و چین در برابر فشار اقتصادی مقاومت میکند. با همه اینها رقابتهای ژئوپلیتیک ۲کشور همچنان پابرجاست.
تولید صنعتی چین در آوریل با رشد ۶.۱ درصد از انتظارات پیشی گرفت؛ اگرچه سرعت رشد نسبت بهماه قبل کاهش یافت، تقاضای داخلی ضعیفتر شد و خردهفروشی تنها ۵.۱ درصد رشد کرد. تعرفههای آمریکا فشار آورد، اما کاهش موقت آنها موجب آسودگی اقتصادی شد. نرخ بیکاری به ۵.۱درصد رسید.
شرکتهای چینی در بحبوحه تنشهای تجاری، بهدنبال گسترش حضور در جنوب شرقی آسیا هستند. دستکم ۵شرکت چینی، سرگرم برنامهریزی برای عرضه سهامشان در بورس سنگاپور طی ۱۲ تا ۱۸ماه آینده هستند.
قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی بهدلیل کاهش ارزش دلار و تهدیدهای تعرفهای ترامپ بیشتر از یکدرصد رشد کرد و به ۳۲۴۷دلار رسید. کاهش نرخ بهره احتمالی آمریکا و عدمقطعیت تجاری، تقاضا برای این فلز امن را افزایش داده است. نقره و پلاتین نیز رشد کردند.
دلار در ابتدای معاملات روز دوشنبه بازارهای آسیا، تحتتأثیر تنزل غیرمنتظره رتبه اعتباری آمریکا و تأثیر اختلافات تجاری طولانیمدت بر احساسات بازار، صعود ۴هفتهای خود را معکوس کرد و کاهش یافت.
یک تحلیلگر مشهور رمزارزی پیشبینی کرده بیتکوین تا ۲۰۳۰ با ۵۰۰درصد رشد به ۵۰۰ هزار دلار خواهد رسید. این پیشبینی براساس عوامل کلیدی مانند پذیرش گسترده، نقدشوندگی بالا و نقش پلتفرمهایی مانند رابینهود است.
انتقال مشاغل نفت و گاز انگلیس به انرژی پاک
دولت انگلیس مالیات بر سود شرکتهای نفت و گاز را تا ۲۰۳۰ تمدید کرد تا سالانه ۲.۶۶ میلیارد دلار برای بازآموزی کارکنان و انتقال به مشاغل انرژی پاک تأمین شود. این بودجه به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و آموزش نیروها اختصاص مییابد.
هند، پیمان آبهای سند با پاکستان را که توافق تقسیم آب میان ۲کشور است، معلق کرده است. این موضوع فقط بر توقف جریان آب به پاکستان منحصر نمیشود و اشتراکگذاری دادههای مهم مانند هشدار سیل را هم متوقف کرده و جان و زندگی مردم در پاکستان را به خطر انداخته است.