معماری جالب یک ساختمان برای مقابله با پدیده کج باران + تصویر

معماری جالب یک ساختمان برای مقابله با پدیده کج باران + تصویر

 پدیده کج باران یا باران شیب‌دار در مازندران معماری یک ساختمان را به شکل زیبایی درآورده است. با اینکه کج باران در استان مازندران و گیلان می تواند با چالش همراه باشد، اما یک سازه بتنی با معماری کج باران می تواند میزان آسیب پذیری بنا در برابر بارش باران به شدت کاهش دهد.

به گزارش همشهری آنلاین، در شهرستان آمل و در زمینی دو نبش خانه ای به مساحت ۲۵۲ مترمربع در ۶ طبقه مسکونی تک واحدی به متراژ مفید ۱۸۰ مترمربع به علاوه ۱ طبقه همکف جهت لابی ورودی و پارکینگ ها طراحی و اجرا شده است. طبق ضوابط شهرسازی اکثر شهرهای ایران، ساختمان های در نبش معابر باید یک پخ ۴۵ درجه را تا ارتفاع ۵ متر (طبقه همکف و اول در این پروژه) لحاظ کنند، با توجه به اینکه تبعیت پلان و حجم از این زاویه برای این پروژه مفید نبوده، از آن صرف نظر کرده و فضای تهی حاصله را در طبقه همکف و اول جهت دعوت کنندگی با تاکید بر ورودی مسقف دبل هایت استفاده کرده اند. به این ترتیب، با مصرف این فضا در طبقه ۲ و ۳ و صرف نظر از آن در طبقات ۴ تا ۶، تنوع در حجم و پلان و مساحت بالکن ها به دست آمده است.

برای اینکه کج باران برای این بنا مشکل ساز نشود، حداکثر گشودگی در شمال و جنوب اعمال شده و نمای غربی در بسته ترین حالت خود طراحی و فضای آشپزخانه کثیف و بالکن در پس آن قرار گرفته که از فضای تهی کنج، نور و تهویه را دریافت می کنند. حال با توجه به میزان قابل توجه سطح صلب نمای پروژه باید بافت و گرافیک بدیعی در نما قرار می گرفت که ضمن زیبایی، ساختاری غیر تکراری و نقدی سازنده و آموزنده بر روتین منطقه باشد، این کار با استفاده از آجرهای ماشینی سفید با ۲ دیتیل اجرایی متفاوت در پوست پروژه و ورق های آهنی رنگ آمیزی شده با رنگ اتومبیل به عنوان گوشت پروژه انجام شده است.

در اقلیم مازندران به دلیل وجود وزش بادهای شمالی و غربی و همچنین بارش‌های فراوان، پدیده ‌ای به نام کج باران (یا باران شیب‌دار) رخ می ‌دهد. این پدیده باعث می ‌شود که قطرات باران با زاویه به سمت ساختمان ‌ها برخورد کنند که می‌ تواند مشکلات متعددی را برای ساختمان‌ها ایجاد کند.

معماری جالب یک ساختمان برای مقابله با پدیده کج باران + تصویر

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها