ضربه تاریخی اروپا به رژیم صهیونیستی | جنایات غزه دامن نتانیاهو را گرفت

در ادامه موج فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه رژیم صهیونیستی، ایرلند گامی بیسابقه در مسیر تحریم اقتصادی این رژیم برداشته است. دولت دوبلین به دنبال تصویب قانونی برای تعلیق تجارت با شرکتهای صهیونیستی فعال در سرزمینهای اشغالی فلسطین است؛ اقدامی که میتواند به الگوی تازهای برای سایر کشورهای اروپایی تبدیل شود.
«سایمون هریس»، معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه، تجارت و دفاع ایرلند، روز شنبه اعلام کرد که این کشور قصد دارد قانونی را برای تعلیق تجارت با شرکتهای صهیونیستی مستقر در سرزمینهای اشغالی فلسطین به تصویب برساند.
هریس در پیامی در پلتفرم ایکس اظهار داشت که دولت ایرلند روز سهشنبه برای تصمیمگیری رسمی درباره این لایحه تشکیل جلسه خواهد داد و انتظار میرود کمیته امور خارجه بررسی آن را در ماه ژوئن آغاز کند.
وی با محکوم کردن گرسنگی کودکان و استفاده از غذا بهعنوان سلاح جنگی در محاصره غزه توسط رژیم صهیونیستی، افزود: این محاصره مانع ورود هزاران کامیون امدادی، از جمله کامیونهای حامل کمکهای ایرلند برای بیش از ۶ هزار فلسطینی، به مدت بیش از ۸۰ روز شده است.
هریس با انتقاد از انفعال جامعه بینالمللی، خواستار اقدامات قاطع جهانی برای برقراری آتشبس، آزادی اسرا و دسترسی به کمکهای بشردوستانه شد. وی همچنین از تصمیم اخیر اتحادیه اروپا برای بازنگری در توافقنامه انجمن با رژیم صهیونیستی استقبال کرد، اما تأکید کرد که این بررسی کافی نیست و این توافق باید به حالت تعلیق درآید.
موج انتقادات بینالمللی، بهویژه از سوی کشورهای اروپایی، رژیم صهیونیستی را در انزوای فزایندهای قرار داده است. «ژان نوئل بارو»، وزیر خارجه فرانسه، حملات به غزه را «نقض آشکار حقوق بینالملل» و «توهین به کرامت انسانی» خواند و خواستار بازنگری در توافق شراکت اتحادیه اروپا با این رژیم شد. وی از رویکرد کشورهایی مانند هلند و اسپانیا در این زمینه حمایت کرد.
پارلمان اسپانیا نیز با تصویب طرحی غیرالزامآور، از دولت این کشور خواست تا صادرات تجهیزات نظامی به رژیم صهیونیستی را متوقف کند. این طرح، که توسط ائتلاف چپگرای سومار و احزاب پودموس و چپ جمهوریخواه کاتالونیا ارائه شد، با ۱۷۶ رأی موافق در برابر ۱۷۱ رأی مخالف به تصویب رسید. این طرح خواستار ممنوعیت صادرات اقلام نظامی مانند کلاه ایمنی، جلیقه ضدگلوله و سوخت با کاربرد نظامی و اصلاح قوانین تجارت خارجی برای جلوگیری از همکاری نظامی با کشورهایی متهم به نسلکشی یا جنایت علیه بشریت است.
ایون بلارا، رهبر حزب پودموس، با توصیف بنیامین نتانیاهو بهعنوان «هیتلر زمانه ما»، از دولت اسپانیا خواست تا جلسهای اضطراری برگزار کرده و ممنوعیت رسمی فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را صادر کند.