قطع برق نفس صنایع را گرفت | نیمی از شهرک‌های صنعتی تعطیل شدند

 قطع برق نفس صنایع را گرفت | نیمی از شهرک‌های صنعتی تعطیل شدند

  در حالی که شعار سال بر مدار حمایت از تولید و اشتغال چرخیده، صنعتگران از بی‌توجهی به وضعیت بحرانی برق صنایع گلایه دارند. قطعی‌های مکرر، نه‌تنها خطوط تولید را متوقف کرده، بلکه به تخریب تجهیزات و کاهش ظرفیت تولید تا ۵۰ درصد انجامیده است؛ در شرایطی که مطابق قانون، نباید صنایع در اولویت قطعی‌ها باشند.

علی‌اصغر آهنی‌ها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار، در گفتگو با خبرنگاران با انتقاد از نحوه مدیریت برق در کشور و تأثیر منفی آن بر تولید و اشتغال، گفت: «در حال حاضر حدود ۵۰ درصد از ظرفیت تولیدی شهرک‌های صنعتی کشور به دلیل قطع مکرر برق غیرفعال است.»

وی با برجسته کردن این موضوع که در کشورهای توسعه یافته، صنایع در اولویت قطع برق قرار نمی‌گیرند، گفت: «اما در ایران، متاسفانه اولویت قطع برق و گاز با همین واحدهای تولیدی است. خیلی از قطعات ما به دلیل قطع ناگهانی برق از بین می‌روند و حتی در داخل کشور هم نمونه آن را نمی‌توانیم پیدا کنیم.»

ضربه مضاعف به کارگران و کارفرمایان

آهنی‌ها با اشاره به مشکلات متعدد کارگران و کارفرمایان، خاطرنشان کرد: «قطعی برق فقط به مشکلات صنعت اضافه نمی‌کند، بلکه تمام زنجیره تولید و اشتغال را تحت تأثیر قرار می‌دهد.»

او همچنین به وضعیت مالی سنگینی که کارفرمایان در پایان سال با آن مواجه هستند، اشاره کرد و گفت: «در سه ماه پایانی سال، هزینه‌های کارفرمایان به اندازه ۵ ماه حقوق کارگران است. چرا که علاوه بر حقوق ماهانه، باید عیدی، حق اولاد، سنوات و سایر مطالبات را هم پرداخت کنند.»

چرا وزارت نیرو برنامه‌ای ندارد؟

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت قزوین در ادامه افزود: «جغرافیای کشور ما به گونه‌ای نیست که زمستان‌های بسیار سردی داشته باشیم، بنابراین وزارت نیرو باید با برنامه‌ریزی دقیق‌تر در بخش‌های دیگر، سوخت‌رسانی را مدیریت می‌کرد تا به تولید و اشتغال ضربه وارد نشود.»

وی با تأکید بر اینکه سال جاری با عنوان "سال تولید" اعلام شده، گفت: «اما اگر چرخ صنعت نگردد، نه اشتغال به وجود می‌آید و نه درآمد مردم افزایش می‌یابد.»

قانون وجود دارد، ولی اجرا نمی‌شود!

آهنی‌ها در ادامه به ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار اشاره کرد و گفت:«طبق این قانون، در زمان کمبود برق، گاز یا خدمات مخابرات، واحدهای تولیدی صنعتی، کشاورزی و خدماتی نباید در اولویت قطع این خدمات قرار گیرند. همچنین شرکت‌های عرضه‌کننده موظفند وجه التزام عدم قطع خدمات را در قراردادهای خود با واحدهای تولیدی لحاظ کنند.»

وی ادامه داد:«در صورتی که دولت به دلیل کمبودهای مقطعی، دستور قطع خدمات به شرکت‌های برق، گاز یا مخابرات دهد، باید خسارات وارده به واحدهای تولیدی را هم جبران کند.»

کارگران

نگاه به تولید باید تغییر کند

آهنی‌ها با برجسته کردن این نکته که قطع برق یک کارخانه به معنای ضربه به صدها خانوار است، گفت:«تصور کنید برق ۵۰ خانه قطع شود، اما در همان زمان برق یک کارخانه با ۵۰۰ کارگر هم قطع شود. در واقع، انگار برق خانه ۵۰۰ کارگر قطع شده است. اینجا است که اهمیت حفظ برق صنایع مشخص می‌شود.»

وی در پایان افزود:«ضرر واحدهای صنعتی تنها به خرابی قطعات محدود نمی‌شود، بلکه شامل از دست دادن فرصت تولید، هزینه‌های تعمیر و حتی از بین رفتن سرمایه‌گذاری است. باید شرایطی فراهم شود که سرمایه‌گذاران احساس امنیت کنند و وارد عرصه تولید شوند.»

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها