این ۵ خوراکی را هرگز با دانه چیا ترکیب نکنید! | اشتباهات رایج تغذیه‌ای که سلامتی را تهدید می‌کند

  این ۵ خوراکی را هرگز با دانه چیا ترکیب نکنید! | اشتباهات رایج تغذیه‌ای که سلامتی را تهدید می‌کند
  دانه چیا یک خوراکی مفید است، اما مصرف همزمان آن با برخی غذاها می‌تواند برای بدن مضر باشد. در این مطلب با پنج ترکیب خطرناک آشنا شوید.
این ۵ خوراکی را هرگز با دانه چیا ترکیب نکنید! | اشتباهات رایج تغذیه‌ای که سلامتی را تهدید می‌کند
به گزارش فرتاک نیوز،

دانه چیا سرشار از فیبر، امگا ۳ و مواد مغذی است، اما ترکیب نادرست آن با بعضی مواد غذایی ممکن است باعث اختلال در هضم یا کاهش جذب مواد مفید شود. در این مقاله بررسی می‌کنیم چه خوراکی‌هایی نباید همزمان با چیا مصرف شوند و چرا این اشتباه می‌تواند به سلامت آسیب بزند.

از صبحانه تا دسر، این دانه‌ها می‌توانند تقریباً در همه چیز گنجانده شوند. سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند و می‌توانند به مبارزه با آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد که مسئول پیری و بیماری‌هایی مانند سرطان هستند، کمک کنند. با این حال، بسیاری از مردم هنوز از روش صحیح مصرف آنها بی‌اطلاع هستند. برخی از غذاها وجود دارند که باید با دانه‌های چیا ترکیب نشوند.

فواید دانه‌های چیا چیست؟

در اینجا برخی از فواید دانه‌های چیا برای سلامتی آورده شده است:

محافظت از قلب: این دانه‌ها سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که می‌توانند به کاهش فشار خون و سطح کلسترول کمک کنند. هنگامی که آنها کنترل شوند، می‌توانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهند.

جلوگیری از یبوست: محتوای بالای فیبر موجود در این ابرغذا می‌تواند حرکات منظم روده را تقویت کند که می‌تواند به جلوگیری از یبوست کمک کند. به کاهش وزن کمک می‌کند: به دلیل وجود فیبر و پروتئین در این دانه‌ها، می‌توانند به شما کمک کنند تا مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید. این می‌تواند به کاهش کالری دریافتی کلی و کمک به کاهش وزن کمک کند.

غذاهایی که نباید با دانه‌های چیا ترکیب کرد

دانه‌های چیا یک غذای غنی از مواد مغذی هستند که سرشار از فیبر، اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشند. طبق مجله علوم و فناوری مواد غذایی، مواد مغذی موجود در دانه‌های چیا ممکن است به افزایش سلامت قلب، تقویت استخوان‌ها و بهبود مدیریت قند خون کمک کنند.

متخصص تغذیه، آونی کائول، می‌گوید: در حالی که دانه‌های چیا را می‌توان به راحتی در چندین غذا گنجاند، چند غذا وجود دارد که باید با دانه‌های چیا از آنها اجتناب کرد زیرا ممکن است بر هضم، جذب مواد مغذی تأثیر بگذارند یا باعث ناراحتی شوند.

در اینجا توضیحی در مورد غذاهایی که باید با دانه‌های چیا از آنها اجتناب کرد و دلیل آن، طبق گفته این متخصص، آورده شده است:

۱. غذاهای غنی از اسید فیتیک

اسید فیتیک، که در غذاهایی مانند لوبیا، عدس، آجیل و برخی غلات وجود دارد، می‌تواند در جذب مواد معدنی اختلال ایجاد کند. اینها برخی از اصلی‌ترین غذاهایی هستند که باید با دانه‌های چیا از آنها اجتناب کنید. دانه‌های چیا خود سرشار از اسید فیتیک هستند، بنابراین ترکیب آنها با سایر غذاهای غنی از اسید فیتیک می‌تواند توانایی بدن شما در جذب مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، آهن و روی را کاهش دهد. این امر می‌تواند به ویژه برای افرادی که به منابع گیاهی این مواد معدنی متکی هستند، مشکل‌ساز باشد.

غذاهایی که نباید با دانه چیا ترکیب کرد، برخی از غذاهایی که باید با دانه‌های چیا از آنها اجتناب کنید شامل حبوبات یا آجیل است که حاوی این ترکیب نیز هستند و ممکن است جذب مواد معدنی را کاهش دهند. این می‌تواند به مرور زمان منجر به کمبود شود، به ویژه در رژیم‌های غذایی فاقد منابع حیوانی مواد معدنی.

۲. غذاهای غنی از فیبر

دانه‌های چیا فیبر بسیار بالایی دارند. حدود ۲۸ گرم دانه چیا نزدیک به ۱۰ گرم فیبر غذایی دارد. این بدان معناست که طبق مجله بین‌المللی علوم غذایی، ۳۵ درصد وزن آنها فیبر است. هنگامی که با سایر غذاهای غنی از فیبر ترکیب می‌شوند، می‌توانند ضرر بیشتری نسبت به فایده داشته باشند. غذاهایی که باید با دانه‌های چیا از آنها اجتناب کنید شامل سبوس، جو دوسر و میوه‌های خاصی مانند سیب و گلابی است که می‌تواند سیستم گوارش را بیش از حد بار کند.

مصرف بیش از حد فیبر می‌تواند باعث نفخ، گاز و ناراحتی معده شود. دانه‌های چیا آب‌دوست هستند، به این معنی که آب را جذب می‌کنند و منبسط می‌شوند که می‌تواند حجم دستگاه گوارش را افزایش دهد. به همین دلیل است که غذاهای پرفیبر در صدر فهرست غذاهایی هستند که باید همراه با دانه‌های چیا از آنها اجتناب کرد، زیرا بدن ممکن است برای هضم فیبر اضافی دچار مشکل شود و منجر به مشکلاتی مانند یبوست یا اسهال شود.

۳. محصولات لبنی

محصولات لبنی نیز در صدر فهرست غذاهایی هستند که باید همراه با دانه‌های چیا از آنها اجتناب کرد. برخی از افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به لبنیات ممکن است دریابند که ترکیب دانه‌های چیا با محصولات لبنی مانند ماست، شیر یا پنیر منجر به ناراحتی گوارشی می‌شود. خود لبنیات می‌تواند برای برخی هضم سنگینی داشته باشد و افزودن دانه‌های چیای غنی از فیبر می‌تواند آن را بدتر کند.

دانه‌های چیا می‌توانند مقادیر زیادی مایع را جذب کرده و یک قوام ژل مانند تشکیل دهند که می‌تواند هنگام مخلوط شدن با لبنیات، هضم را کندتر کند و علائمی مانند نفخ، گاز و درد معده را تشدید کند. افراد حساس به لبنیات باید شیر یا ماست جایگزین تهیه شده از منابع گیاهی را در نظر بگیرند.

۴. غذاهای سرشار از اگزالات

اگزالات‌ها ترکیباتی هستند که در غذاهایی مانند اسفناج، برگ چغندر و سیب‌زمینی شیرین وجود دارند و می‌توانند به کلسیم و سایر مواد معدنی متصل شوند و در افراد مستعد سنگ کلیه ایجاد کنند. دانه‌های چیا نیز نسبتاً غنی از اگزالات هستند و غذاهای غنی از اگزالات را به برخی از مهمترین غذاهایی تبدیل می‌کنند که باید همراه با دانه‌های چیا از آنها اجتناب کرد. این غذاها می‌توانند برای افراد مستعد سنگ کلیه خطر ایجاد کنند.

مصرف بیش از حد اگزالات می‌تواند منجر به تشکیل سنگ‌های اگزالات کلسیم در کلیه‌ها شود. بنابراین، ترکیب دانه‌های چیا با سایر غذاهای سرشار از اگزالات شاید خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد، به خصوص اگر مستعد ابتلا به آنها باشید.

۵. غذاهای شیرین

شکر ناسالم است و یکی از غذاهایی است که باید همراه با دانه‌های چیا از آن اجتناب کرد. افزودن دانه‌های چیا به غذاهای شیرین، مانند دسرها، نوشیدنی‌های شیرین یا غلات صبحانه، ممکن است فواید سلامتی دانه‌های چیا را خنثی کند. این غذاهای سرشار از قند ممکن است سطح قند خون را افزایش دهند، که دانه‌های چیا به دلیل داشتن فیبر به تنظیم آن کمک می‌کنند. در عوض، می‌توانید از عسل یا شربت افرا برای اضافه کردن آن طعم شیرین به دسرهایتان استفاده کنید.

غذاهای شیرین به سرعت سطح قند خون را افزایش می‌دهند که می‌تواند بعداً منجر به افت انرژی شود. تأثیر تثبیت‌کننده دانه‌های چیا بر قند خون هنگام ترکیب با غذاهای پرقند کاهش می‌یابد و باعث می‌شود فواید سلامتی دانه‌های چیا کمتر مؤثر باشد.

روش صحیح خوردن دانه‌های چیا چیست؟

غذاهایی که نباید با دانه چیا ترکیب کرد، حالا که می‌دانید از چه غذاهایی باید با دانه‌های چیا پرهیز کنید، در اینجا نکات دیگری نیز وجود دارد که باید در نظر داشته باشید. برای به حداکثر رساندن فواید سلامتی دانه‌های چیا و اطمینان از مصرف ایمن، تهیه و خوردن آنها به روش صحیح مهم است. در اینجا راهنمایی در مورد نحوه صحیح مصرف دانه‌های چیا ارائه شده است.

۱. قبل از مصرف خیس کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای خوردن دانه‌های چیا، خیساندن آنها در آب یا مایعات دیگر است. دانه‌های چیا آبدوست هستند، به این معنی که آب را جذب می‌کنند و می‌توانند تا 10 تا 12 برابر اندازه خود متورم شوند. خیساندن دانه‌های چیا به آزاد شدن مواد مغذی آنها کمک می‌کند و هضم آنها را آسان‌تر می‌کند و از جذب رطوبت در دستگاه گوارش شما که می‌تواند منجر به کم آبی بدن شود، جلوگیری می‌کند.

برای خیساندن دانه‌های چیا، یک قاشق غذاخوری دانه چیا را با حدود نصف فنجان آب مخلوط کنید. بگذارید 20 تا 30 دقیقه بمانند تا زمانی که یک قوام ژل مانند تشکیل دهند. همچنین می‌توانید آنها را یک شب در یخچال خیس کنید. این مخلوط خیس خورده را می‌توان به اسموتی، ماست یا بلغور جو دوسر اضافه کرد.

۲. آنها را به اسموتی یا آبمیوه اضافه کنید

دانه‌های چیا را می‌توان به راحتی در اسموتی‌ها مخلوط کرد یا با آبمیوه‌ها مخلوط کرد. این کار نه تنها محتوای غذایی نوشیدنی شما را افزایش می‌دهد، بلکه به آن بافتی غلیظ‌تر و رضایت‌بخش‌تر نیز می‌دهد. از آنجایی که دانه‌های چیا طعم قوی ندارند، طعم اسموتی یا آبمیوه شما را تغییر نمی‌دهند. می‌توانید آنها را با میوه‌ها، سبزیجات برگ‌دار یا حتی پودرهای پروتئین برای افزایش مواد مغذی اضافی مخلوط کنید.

۳. استفاده در پخت و پز

دانه‌های چیا می‌توانند به عنوان یک جایگزین سالم در پخت و پز استفاده شوند. آنها می‌توانند جایگزین تخم مرغ در دستور العمل‌های وگان شوند یا برای تغذیه بیشتر به مافین، نان و پنکیک اضافه شوند. برای تهیه تخم مرغ چیا، یک قاشق غذاخوری دانه چیا را با سه قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و بگذارید بماند تا ژل تشکیل شود. این مخلوط به عنوان یک چسب در محصولات پخته شده عمل می‌کند.

۴. روی غذاها بپاشید

غذاهایی که نباید با دانه چیا ترکیب کرد، اگر روش سریع‌تری برای مصرف دانه‌های چیا ترجیح می‌دهید، می‌توانید آنها را به صورت خشک روی غذاهایی مانند سالاد، غلات یا ماست بپاشید. این فرآیند نیازی به خیساندن ندارد، اما مهم است که در طول روز هیدراته بمانید، زیرا دانه‌های خشک پس از مصرف، آب را جذب می‌کنند.

سخن آخر

در حالی که دانه‌های چیا یک ابرغذا با فواید بی‌شماری هستند، برخی غذاها وجود دارند که باید از مصرف آنها با دانه‌های چیا اجتناب کنید.

اجتناب از ترکیباتی که حاوی غذاهای حاوی اسید فیتیک بالا، فیبر بیش از حد، لبنیات برای افراد حساس، غذاهای حاوی اگزالات بالا و مواد قندی هستند، تضمین می‌کند که حداکثر مزایای تغذیه‌ای را به دست می‌آورید و در عین حال از ناراحتی‌های گوارشی و مشکلات جذب مواد مغذی جلوگیری می‌کنید.

خوردن دانه‌های چیا به روش صحیح شامل خیساندن آنها برای هضم بهتر، اضافه کردن آنها به اسموتی‌ها، استفاده از آنها در پخت و پز یا فقط پاشیدن آنها روی غذاها می‌شود. همیشه به یاد داشته باشید که اگر آنها را خشک می‌خورید، مقدار زیادی آب مصرف کنید، زیرا محتوای بالای فیبر آنها در صورت عدم آبرسانی مناسب می‌تواند منجر به ناراحتی گوارشی شود.

مطالب سلامت، بهداشت و تندرستی را در خوشه خبر بخوانید

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها