تعداد زنان در سن باروری سالانه ۵ درصد کاهش می‌یابد

  تعداد زنان در سن باروری سالانه ۵ درصد کاهش می‌یابد

  رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی با اعلام کاهش سالانه ۵ درصدی جمعیت زنان در سن باروری هشدار داد: این روند نگران‌کننده نشان‌دهنده ضرورت تسریع در اجرای سیاست‌های افزایش جمعیت است.

تعداد زنان در سن باروری سالانه ۵ درصد کاهش می‌یابد
به گزارش فرتاک نیوز،

فاطمه محمدبیگی در همایش ملی طرح «رویش امید» که امروز در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اعلام وجود 3.5 میلیون زوج نابارور در کشور، بر لزوم توجه جدی به قانون جوانی جمعیت تأکید کرد.

وی اظهار داشت: قانون جوانی جمعیت که از سوی مقام معظم رهبری بارها به عنوان طرحی حیاتی و راهبردی مورد تأکید قرار گرفته است، باید به طور کامل اجرایی شود.

عضو فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی با اشاره به آمارهای جمعیتی گفت: 60 درصد زنان متأهل در سنین باروری (35 تا 49 سال) عمدتاً تمایلی به فرزندآوری ندارند که این امر لزوم اجرای سیاست‌های تشویقی برای این گروه را ضروری می‌سازد.

محمدبیگی با بیان ضرورت اتخاذ تدابیر ویژه جمعیتی افزود: قانون جوانی جمعیت به منظور مقابله با پدیده تک‌فرزندی و کاهش رشد جمعیت طراحی شده و علاوه بر اجرای کامل آن، نیازمند تصویب قوانین و طرح‌های تکمیلی هستیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در نظام سلامت کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر 13731 ماما در شبکه بهداشت و 10200 ماما در بلوک‌های زایمانی بیمارستان‌ها مشغول خدمت هستند که نقش کلیدی در ارتقای سلامت مادر و کودک ایفا می‌کنند. خوشبختانه در قانون جوانی جمعیت، خدمات مامایی تحت پوشش بیمه قرار گرفته و طرح ملی رویش امید نیز پوشش‌های بیمه‌ای متنوعی برای درمان ناباروری ارائه کرده است.

رئیس فراکسیون جمعیت مجلس با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشور گفت: توسعه رشته‌های تخصصی مرتبط با جوانی جمعیت نه تنها ظرفیت درمان زوجین نابارور داخلی، بلکه امکان ارائه خدمات به زوجین خارجی را نیز فراهم کرده است.

وی با هشدار درباره روند کاهشی جمعیت تأکید کرد: با کاهش سالانه 5 درصدی تعداد زنان بارور، باید با تسریع در اجرای سیاست‌های افزایش جمعیت، از فرصت پنجره جمعیتی که تا پایان این دهه باقی مانده است، نهایت استفاده را ببریم.

محمدبیگی با مقایسه آمارهای جمعیتی دهه‌های گذشته و حال گفت: در حالی که در گذشته با وجود 10 میلیون زن در سن باروری شاهد 2 میلیون ولادت سالانه بودیم، امروز با وجود 16 میلیون زن در سن باروری در سال 1403، تنها 980 هزار تولد ثبت شده که نشان‌دهنده تغییر نگرش از فرزند به عنوان سرمایه به هزینه است. اینجاست که نقش حمایتی دولت و مجلس در ایجاد تمایل به فرزندآوری پررنگ می‌شود.

بیشتر بخوانید

رویش امید در حرم رضوی/ 1000زوج درمان‌شده مهمان امام رضا شدند

این نماینده مجلس در پایان با اشاره به الگوی جغرافیایی ازدواج و فرزندآوری در کشور گفت: استان‌های تهران، خراسان رضوی، خوزستان و فارس بیشترین آمار ازدواج و فرزندآوری را دارند که نشان می‌دهد تسهیل ازدواج جوانان می‌تواند به افزایش نرخ باروری کمک کند.

منبع: تسنیم
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها