هرگز به این بستنیها لب نزنید!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، کارشناس آزمایشگاه غذا و دارو گفت: استفاده از شیر غیربهداشتی و رنگهای خوراکی مصنوعی مانند تارترازین و سانست یلو در بستنی میتواند سلامت مصرفکنندگان بهویژه کودکان را تهدید کند.
حسین ضیایی روز سهشنبه هشدار داد: استفاده از شیر پاستوریزه در تولید بستنی ضروری است، زیرا شیر محیط مناسبی برای رشد میکروبهاست و در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی در تولید، نگهداری و عرضه، سلامت مصرفکنندگان بهویژه کودکان در معرض خطر قرار میگیرد.
وی با اشاره به وجود باکتریهای رودهای مانند اشرشیاکلی در بستنیهایی که به شکل غیربهداشتی تهیه میشود، گفت: این نوع آلودگیها میتواند موجب بروز اسهال و استفراغ شدید در کودکان شود؛ بنابراین توصیه میشود بستنی فقط از مراکز معتبر و دارای مجوز بهداشتی خریداری شود.
ضیایی افزود: هرچند رنگهای مصنوعی مانند سانست یلو و تارترازین جزو رنگهای خوراکی مجاز هستند، اما استفاده از آنها در محصولاتی مانند بستنی که مصرفکننده عمده آن کودکان هستند، ممنوع است. این رنگها میتواند باعث بروز واکنشهایی مانند بیشفعالی یا حساسیت در کودکان شوند.
این کارشناس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: استفاده از رنگها و طعمدهندههای طبیعی مانند زعفران، کاکائو، و عصاره میوهها، بهترین گزینه برای تهیه بستنیهای سالم و ایمن است.
وی توصیه کرد خانوادهها بهویژه در فصل تابستان با دقت بیشتری به خرید بستنی بپردازند و صرفاً از فروشگاههای دارای مجوز بهداشتی و نشان معتبر سلامت، بستنی تهیه کنند. توجه به ظاهر، بستهبندی، ترکیبات، طعم و رنگ بستنی از نکاتی است که میتواند از بروز مسمومیتهای غذایی، بهویژه در کودکان، پیشگیری کند. رعایت همین نکات ساده، گامی مؤثر در حفظ سلامت خانوادههاست.