با این نوشیدنی سالم به جنگ گرما زدگی بروید

محمد شاهدی باغ خندان، متخصص کشاورزی، بر اهمیت تغذیه سالم در فصل گرما و حفظ آب بدن، بهویژه برای کودکان، تاکید کرد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، وی با اشاره به اینکه کمبود آب بدن میتواند منجر به مشکلاتی جدی شود، توصیههایی برای تغذیه سالم در فصل گرما و پیشگیری از عوارض کم آبی ارائه داد. این راهکارها شامل انتخاب نوشیدنیهای مناسب و پرهیز از مواد غذایی مضر است.
محمد شاهدی باغ خندان، متخصص حوزه کشاورزی و مشاور امور پژوهشی فرهنگستان علوم، بر اهمیت تغذیه سالم در فصل گرما و حفظ آب بدن، بهویژه برای کودکان، تاکید کرد. وی با اشاره به اینکه کمبود آب بدن میتواند منجر به مشکلاتی جدی شود، توصیههایی برای تغذیه سالم در فصل گرما و پیشگیری از عوارض کم آبی ارائه داد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه بدن کودکان تا ۷۰ درصد از آب تشکیل شده، هشدار داد که کمبود آب مشکلاتی نظیر گیجی و حتی بیهوشی را برای بدن به همراه دارد. او عملکرد تعریق را به یک سیستم خنککننده طبیعی تشبیه کرد که با تبخیر آب، دمای بدن را در فصل گرما کاهش میدهد و این فرآیند نیازمند جایگزینی آب از دست رفته است.
شاهدی باغ خندان تاکید کرد که مقادیر زیادی آب از طریق تعریق از دست میرود که باید جبران شود. بهترین راه برای جبران این کمبود، نوشیدن آب تمیز و سالم با دمای معمولی است. افزودن مقداری آبلیمو میتواند طعم بهتری به آب بدهد و مصرف آن را دلپذیرتر کند و به هیدراتاسیون بدن کمک نماید.
وی همچنین استفاده از تخمهای سنتی مانند خاکشیر را برای فصل گرما مناسب دانست و افزود میوههای تابستانی آبدار مانند هندوانه و طالبی، به خوبی نیاز آب بدن را تامین میکنند. سبزیجات آبداری چون کاهو و کلم نیز در تامین آب مورد نیاز بدن در تابستان نقش موثری دارند و به سلامت گوارش نیز کمک میکنند.
این مشاور امور پژوهشی فرهنگستان علوم نسبت به مصرف شکر و کافئین موجود در نوشابهها و آبهای گازدار در فصل گرما هشدار داد و توصیه کرد از مصرف غذاهای سرخکردنی پرهیز شود. برای بهبود عملکرد معده و هضم بهتر، بهتر است وعدههای غذایی با حجم کمتر و در دفعات بیشتر مصرف شوند.
به گفته شاهدی باغ خندان، استفاده از دوغ (با احتیاط در مصرف نمک آن، چرا که نمک زیاد میتواند منجر به تشنگی بیشتر شود) و نوشیدنیهای سالم دیگر میتواند برای بدن مفید باشد. ماست نیز از خوراکیهایی است که به دلیل ماهیت اسیدی، به ندرت فاسد میشود و انتخاب خوبی برای این فصل است و به تامین مایعات بدن کمک میکند.
این متخصص در پایان مصاحبه با رادیو گفتگو تاکید کرد که با توجه به گرمای هوا در تابستان و رشد سریع میکروارگانیسمها، مواد غذایی نباید خارج از یخچال نگهداری شوند. زیرا به محض کاهش دما پس از قرار گرفتن در محیط گرم، فرآیند فساد آنها تسریع شده و خطر مسمومیت غذایی را افزایش میدهد.