واکنش وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره لغو تحریم‌های بانکی

 واکنش وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره لغو تحریم‌های بانکی

  اقتصادنیوز: پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخص‌های اقتصادی چه نگاهی داشته‌اند.

در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر می‌رسد که مشکلات و چالش‌های اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل می‌نمایند.

روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش‌های مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشم‌انداز روشنی پیش روی خود ببینند.

در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامه‌های "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنون‌مان را از گذر این اخبار واکاوی می‌کنیم.

در سال جاری اخبار اقتصادی سال‌های ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.

29 اردیبهشت 1365؛ نقش عربستان سعودی در جنگ قیمتی نفت

تحلیلگران نفتی اعلام کردند، سهم اوپک در بازار جهانی نفت در سال 1986 افزایش یافته و کاهش قیمت‌ها بخشی از تولیدات نفتی تولیدکنندگان غیرعضو اوپک را از بازار خارج ساخته است.

سهم رو به افزایش بازار موجب حمایت از سیاست ابداعی عربستان سعودی می‌شود. عربستان سیاست حفظ قیمت خود را در دسامبر گذشته ترک کرده بود.

این پادشاهی احتمالا در نظر دارد طی ماه آینده برای عقد موافقت‌نامه سهمیه‌بندی تولید اوپک ترتیباتی اتخاذ کند.

پیش‌بینی شده است که تولید اوپک در حال حاضر بین 17.6 تا 18 میلیون بشکه در روز یعنی روزانه 1.5 میلیون بشکه بیش از 16 میلیون بشکه در روز باشد.

نشریه هفتگی «پترولیوم اینتلیجنس» برآورد کرده که تولید فعلی اوپک در سطح 17.6 میلیون بشکه در روز می‌باشد. اما مقامات نفتی امارات متحده عربی و لیبی گفته‌اند که تولید فعلی نزدیک به 18 میلیون بشکه در روز است.

یک نشریه اقتصادی آمریکا نوشت، عربستان سعودی از سیزدهم سپتامبر گذشته مطابق با بیست و دوم شهریورماه سال گذشته صریحا اعلام کرده بود که در صدد پایین کشیدن قیمت‌های نفت است.

روزنامه «وال استریت ژورنال» نوشت: احمد زکانی‌یمانی، وزیر نفت سعودی با شرکت در سمیناری در دانشگاه «آکسفورد» از تصمیم کشورش مبنی بر سیستم قیمت‌گذاری نفت براساس نرخ‌های تخصیصی که هدف آن افزایش قابل‌توجه در میزان صادرات نفت است، خبر داده بود.

29 اردیبهشت 1375؛ برنامه‌های دولت برای فقرزدایی در کشور

فقرزدایی زمان‌بر است و هم‌اکنون زمینه لازم برای انجام یک کار ضربتی در این راستا فراهم شده است.

هاشمی رفسنجانی، رئیس‌جمهوری این مطلب را در گردهمایی بررسی مساله فقر و فقرزدایی در جمهوری اسلامی ایران، عنوان کرد.

وی گفت: همه آمارها نشان می‌دهد که در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی فاصله سطح زندگی مردم کمتر شده است.

وی با اشاره به روایات و احادیث و تعابیر قرآنی در مورد فقر گفت: اینکه می‌گویند در جمهوری اسلامی ایران فقیر، فقیرتر شده و غنی، غنی‌تر شده است یک دروغ بزرگ است.

آمار نشان می‌دهد که در سال‌های 53 و 54 حدود 47 درصد مردم کشور زیر خط فقر بودند، اما امروز با 30 درصد کاهش، درصد مردمی که زیر خط فقر زندگی می‌کنند، 17 درصد رسیده است.

رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه اجلاس فقرزدایی یکی از مهم‌ترین گردهمایی‌هایی است که می‌تواند منشا اثر جدی در جامعه باشد، گفت: تصمیماتی که در این اجلاس اتخاذ می‌شود، در پایان به‌صورت لایحه قانونی از طریق هیات وزیران به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد و به‌صورت جدی از جانب دولت حمایت می‌شود.

رئیس‌جمهوری افزود: طرح فقرزدایی از چند سال قبل آغاز شده و هم‌اکنون زمینه لازم برای انجام یک اقدام ضربتی برای فقرزدایی در کشور فراهم شده است.

بر این اساس، امسال نزدیک به 1300 میلیارد تومان (به جز هزینه‌های عمرانی) که معادل 32 درصد بودجه کشور صرف فقرزدایی در کشور می‌شود.

29 اردیبهشت 1395؛ واکنش وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره لغو تحریم‌های بانکی

وزیر خزانه‌داری آمریکا در واکنش به انتقاد بانکداران اروپایی مبنی‌بر ابهام در لغو تحریم ایران گفت: آمریکا متعهد است شفاف‌سازی کند که برخی تحریم‌ها پس از برجام در مورد بانک‌های غیرآمریکایی طرف همکاری با ایران اعمال نمی‌شوند.

جاکوب لو گفت: زمانی که ایران اقدامات مشخصی را انجام داد، ما اقداماتی که در زمینه لغو تحریم‌های هسته‌ای متعهد به انجام آن بودیم صورت دادیم؛ این امری الزام‌آور است که ما روشن کنیم که این بچه معناست.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها