واکنش امام جمعه تهران به صحبت های ضد ایرانی ترامپ در عربستان

 واکنش امام جمعه تهران به صحبت های ضد ایرانی ترامپ در عربستان

  اقتصادنیوز: امام جمعه موقت تهران با اشاره به سخنان اخیر ترامپ رییس جمهور امریکا در کشورهای عربی ،بیان کرد: این آقایی که در کشورهای عربی سخن گفته است که به او خواهم پرداخت ، می‌داند که در حوزه‌های مختلف فرهنگی، علمی، زیرساخت‌های اقتصادی، و خلق قدرت در ایران و منطقه چه اتفاقی رخ داده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه‌های نماز جمعه این هفته پایتخت در دانشگاه تهران ضمن تسلیت به مناسبت شهادت پرواز خدمت رئیس جمهور شهید و همراهانش، گفت: با توصیه خویشتن و شما بزرگواران به رعایت تقوای الهی با توجه به اینکه سی‌ام اردیبهشت ماه روز جهانی جمعیت نامگذاری شده است، موضوع جمعیت امروز مهمترین مسئله ملی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی کشور است.

وی افزود: بارها با ادبیات گوناگون مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است و می‌توان گفت [این موضوع] از پرتکرارترین مسائلی است که به آن پرداخته‌اند، لذا موضوع راهبردی جمعیت را انشالله در حوصله وقت به آن خواهم پرداخت.

حجت الاسلام ابوترابی فرد اظهار داشت: نهاد خانواده رمز پرواز و تعالی جامعه است. باید خانه اوج بگیرد تا اهل خانه به خدا نزدیک شود.

وی افزود: باید در خانه‌هایی که الله این خانه را در پرتو دو انسان آراسته به کمال، یعنی پدر و مادر، روشن ساخته است، راه برای تعالی هموار شود.

خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: این است که در بعضی از خطبه‌های گذشته هم اشاره کردم، نهاد خانواده نماد شخصیت، ریاست و مسئولیت دو انسان است. آقایان سیادت، ریاست و مسئولیت خانواده را عهده‌دار هستند، و خانم‌ها و مادران مسئولیت، مدیریت و سیاست‌گذاری خانه را به عهده دارند.

وی اظهار کرد: همان خانه‌ای که باید پرواز کند، همان خانه‌ای است که اساس تعالی جامعه بر آن نهاده شده است. بانوان پایه و اساس و رکن تعالی جامعه هستند. این مادران هستند که جامعه را می‌سازند. خانه‌ای که به دست آنان ساخته شده است، اوج می‌گیرد و اهل خانه را به آسمان نزدیک می‌کند.

امام جمعه موقت تهران بیان کرد: این نهاد نقش تعیین‌کننده‌ای در ساماندهی نظام سنی جامعه و جمعیت ایفا می‌کند. تغییرات جمعیتی در کنار مسائلی مهم مانند تحولات اجتماعی و فرهنگی، محیط زیست، فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، از محورهای اصلی پیشران تحولات آینده کشور است. ساختار سنی جمعیت، افق آینده کشور را تعیین و تعریف می‌کند و توضیح می‌دهد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد گفت: متأسفانه، تغییرات ساختاری حوزه جمعیت که معمولاً در طول یک یا دو قرن شکل می‌گیرد ولی در کشور ایران در نزدیک به دو دهه رخ داده است، لذا کشور را در موقعیتی قرار داده که باید به عنوان مهم‌ترین و فوری‌ترین مسئله، با تلاشی دوچندان، به موضوع نخست و دستور کار نهادهای علمی و پژوهشی مرتبط، مؤسسه تحقیقات جمعیت، مراجع تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر، مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستگاه‌های اجرایی به ویژه وزارت بهداشت و درمان و وزارت کشور، تبدیل شود و از تمام ظرفیت خود برای اصلاح روند ساختار سنی جمعیت و تغییرات آن استفاده کنند.

خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: به امید آنکه این حرکت، مسیر اجرایی شدن سیاست‌های کلی جمعیت که نزدیک به دو دهه است ابلاغ شده و همچنین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را هموار سازد.

وی بیان کرد: مسئله‌ای که امروز باید مورد توجه و اهتمام جدی ملت عزیز و مسئولین کشور قرار گیرد، موضوع مهم سالخوردگی جمعیت ایران است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد گفت: مهم‌ترین عوامل مؤثر بر سالخورده شدن جمعیت، دو عامل است که نخست، افزایش سطح امید به زندگی، و دوم، کاهش اساسی موالید که به تبع آن، کاهش رشد جمعیت رخ می‌دهد.

خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: جمعیت ایران در دوره ۲۰ ساله، یعنی از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۷۰، به حدود دو برابر افزایش پیدا کرده است و در طول مدت حدود شصت سال، چهار برابر شده است. یعنی از ۲۹ میلیون نفر در سال ۱۳۵۰ به ۵۷ میلیون نفر در سال ۱۳۷۰ ارتقا یافته که این امر پایه قدرت ایران بوده است.

وی اظهار کرد: عوامل مؤثر بر این تحول، رشد موالید در سایه تفکر عالی انقلابی، روح معنوی جامعه، توجه ویژه مادران به امروز و فردای کشور، حفظ سلامت مادران و نوزادان با تلاش موفق نظام بهداشت و درمان کشور و افزایش امید به زندگی از حدود پنجاه و اندی سال به نزدیک ۷۸ سال بوده است. این کار، دستاورد بزرگ جمهوری اسلامی است.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به سخنان اخیر ترامپ رییس جمهور امریکا در کشورهای عربی ،بیان کرد: این آقایی که در کشورهای عربی سخن گفته است که به او خواهم پرداخت ، می‌داند که در حوزه‌های مختلف فرهنگی، علمی، زیرساخت‌های اقتصادی، و خلق قدرت در ایران و منطقه چه اتفاقی رخ داده است. او می‌داند که این قدرت بزرگ امروز به عنوان مهم‌ترین مانع در برابر دست‌اندازی‌های آمریکا و جنایات او قرار دارد.

وی در ادامه با اشاره به موضوع جمعیت بیان کرد: در طول سه دهه اخیر، یعنی از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۵، متأسفانه نسبت جمعیت زیر ۱۵ سال کشور، از ۴۵ درصد در سال ۱۳۶۵ به ۲۴ درصد کاهش یافته است. این یک خطر بزرگ نیست، مادران عزیز، جوانان گرامی، و کسانی که دغدغه آینده ایران را دارید؟

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد تاکید کرد : البته سهم جمعیت، با توجه به موالید دهه ۶۰ و نیمه اول دهه ۷۰، در سنین فعالیت یعنی ۱۵ تا ۶۵ سال و سنین سالخوردگی ،یعنی ۶۵ سال به بالا افزایش یافته است. در یک دهه اخیر، یعنی از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵، میانگین سنی جمعیت ایران از حدود ۲۵ سال به ۳۱ سال افزایش پیدا کرده است؛ یعنی حکایت از کاهش موالید در کشور و حرکت به سوی سالخوردگی دارد.

وی افزود: نگاه به آمار تولد نوزادان، یک هشدار جدی برای آینده کشور است. در سال ۱۳۶۵، هر خانواده ایرانی ، هر خانه‌ای که کلیدواژه تعالی جامعه است ، به طور متوسط بیش از شش فرزند داشته است [ و می‌توان گفت] چه جامعه با نشاطی که به طور متوسط بیش از شش فرزند دارد.

خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: این عدد در سال ۱۳۷۱ به حدود چهار فرزند، در سال ۱۳۷۸ به کمتر از سه فرزند و در سال ۱۳۸۵ به زیر سطح جانشینی رسیده است.

در حال تکمیل

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها

از بین اخبار