تصویر روز ناسا: پرواز بر فراز پلوتو از نگاه کاوشگر New Horizons [تماشا کنید]

تصویر روز ناسا: پرواز بر فراز پلوتو از نگاه کاوشگر New Horizons [تماشا کنید]

 این کاوشگر رباتیک اکنون به‌سوی فضای میان‌ستاره‌ای درحال حرکت است و به سفر بی‌بازگشت خود به خارج از منظومه شمسی ادامه می‌دهد.

اگر بر فراز پلوتو پرواز می‌کردید، با چه چشم‌اندازی روبه‌رو می‌شدید؟ تابستان ۲۰۱۵، New Horizons چنین تجربه‌ای را ممکن کرد و تصاویری خیره‌کننده از این دنیای یخی در دوردست منظومه شمسی به زمین فرستاد. در تصویر روز ناسا، نمایی فرازمینی از پلوتو در ویدیوی دودقیقه‌ای به نمایش درآمده است.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

ژوئیه ۲۰۱۵، فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا با سرعتی نزدیک به ۸۰ هزار کیلومتربرساعت از کنار پلوتو عبور کرد و اولین تصاویر نزدیک از این سیاره کوتوله را ثبت کرد. این تصاویر با تقویت رنگ‌ها و تغییر مقیاس عمودی ویرایش شده و به‌صورت دیجیتالی ترکیب شده‌اند تا درنهایت در قالب ویدیوی تایم‌لپس دودقیقه‌ای، بیننده را به پروازی خیالی بر فراز پلوتو ببرند.

در آغاز این سفر تصویری، نور خورشید بر فراز کوه‌هایی می‌تابد که احتمال می‌رود از یخ‌آب ساخته شده باشند اما سطح آنها به‌دلیل وجود لایه نیتروژن منجمد رنگی دیده می‌شود.

کمی بعد، سمت راست، دریایی مسطح از نیتروژن جامد دیده می‌شود که به‌صورت چندضلعی‌های شگفت‌انگیزی بخش‌بخش شده است. دانشمندان تصور می‌کنند این ساختارها در اثر فوران نیتروژن از درون نسبتاً گرم پلوتو به وجود آمده باشند.

در ادامه، دهانه‌های برخوردی و کوه‌های یخی منظره‌هایی رایج و خیره‌کننده‌اند. سپس ویدیو به‌تدریج تاریک شده و بر فراز منطقه‌ای به نام «bladed terrain» به پایان می‌رسد. این منطقه به‌دلیل وجود رشته‌کوه‌هایی با ارتفاع حدود ۵۰۰ متر که با شکاف‌هایی در حدود یک کیلومتر از یکدیگر جدا شده‌اند، چنین نام‌گذاری شده است.

باتوجه‌به سرعت بالا و شتاب زیاد فضاپیمای نیوهورایزنز، این فضاپیما دیگر نمی‌تواند به پلوتو بازگردد. این کاوشگر رباتیک اکنون به‌سوی فضای میان‌ستاره‌ای حرکت می‌کند و به سفر بی‌بازگشت خود به خارج از منظومه شمسی ادامه می‌دهد.

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها