قهوه بوربن چیست و چه طعمی دارد ؟

قهوه بوربن چیست و چه طعمی دارد ؟
 بوربن را می‌توان از مهم‌ترین قهوه‌های جهان دانست. این نوع قهوه نوعی از گونه عربیکا محسوب می‌شود. اگر نمی‌دانید که این موارد چه معنی خاصی می‌دهد، نگران نباشید، در این بخش قصد داریم در مورد قهوه بوربن و کلیه اطلاعات مربوط به آن با شما صحبت کنیم.

قهوه بوربن چیست؟

قهوه به طور معمول به چهار مدل مختلف دسته‌بندی می‌شود که عبارت‌اند از: ربوستا، لیبریکا، اکسلسا و همچنین عربیکا، بیشتر قهوه‌های خوشمزه جهان از نوع عربیکا هستند. رشد این نوع قهوه بسیار دشوارتر از روبوستا و گسترده آن فراتر از قهوه لیبریکا است (این قهوه بیشتر در اندونزی، فیلیپین و مالزی کشت می‌شود).

همان‌طور که گفته شد، قهوه بوربن نوعی از گونه‌های عربیکا به شمار می‌آید. این نوع قهوه را معمولاً به دلیل ویژگی‌های بسیار خاص آن پرورش می‌دهند. قهوه موسوم به بوربن طعم بی‌نظیری دارد و بسیار از افراد پس از یک بار امتحان کردن آن عاشقش می‌شوند.

چرا قهوه بوربن به این نام معروف شده است؟

این قهوه در زمان‌های بسیاری دور توسط مبلغان فرانسوی از کشور یمن به جزیره‌ای که امروزه بنام لارییونیون شناخته می‌شود آورده شد. در گذشته به این جزیره‌ بوربون یا بورن گفته می‌شد. جالب است بدانید که این جزیره دقیقاً در قسمت شرقی ماداگاسکار قرار دارد و به طور کلی می‌توان آن را بخشی از فرانسه دانست.

اگرچه این جزیره یکی از مناطق فرانسه محسوب می‌شود، اما مصرف قهوه پیش از تصرف این جزیره به دست فرانسویان نیز در این جزیره رواج داشت. قهوه برای پرتغالی‌هایی که پیش از فرانسوی‌ها در این جزیره حضور یافته بودند یک ماده کاملاً شناخته شده بود.

بعدها فرانسویان این جزیره را به طور کامل اشغال کردند و پس از آن نام جزیره را به نام خاندان سلطانی خود یعنی بوربن تغییر دادند. نام این جزیره شباهت بسیاری به ویسکی خاصی به اسم بوربون دارد. این ویسکی معمولاً به شکل [BOOR] + [buhn] تلفظ می‌شود، اما قهوه بوربن به صورت [boor] + [BOHN] تلفظ می‌گردد.

بوربن بیشتر در چه مناطقی کشت می‌شود؟

کشورهایی همچون هندوراس، گواتمالا، السالوادور، پرو و دیگر کشورهای آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی از مهم‌ترین مکان‌هایی به شمار می‌آیند که قهوه موسوم به بوربن را می‌توان در آن‌ها کشت کرد. کشت این قهوه از شبه جزیره عربستان آغاز شد و در مراحل بعد حتی به اقیانوس هند نیز رسید. در واقع رسیدن این قهوه به اقیانوس هند موجب شد تا به اروپا نیز برسد.

در قرن هجدهم، برزیل یکی از برترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان قهوه در جهان محسوب می‌شد. با این حال، آنها بیشتر به تولید انواع دانه‌های عربیکا از نوع تایپیکا می‌پرداختند. سال‌ها بعد یک فرستاده برزیلی به جزیره لارییونیون فرستاده شد تا دانه‌هایی را از گونه بوربن به دست بیاورد. پس از همین انتقال، کشت بوربن در برزیل نیز به محبوبیت بالایی دست یافت.

به طور کلی گیاهان مخصوص قهوه عربیکا نسبت به شرایط محیطی خود بسیار حساس هستند، این در حالی است که گیاهان مخصوص قهوه‌های روبوستا حتی در شرایط غیربهینه محیطی نیز بازدهی بسیار خوبی دارند. دانه‌های قهوه بوربن که نوعی از مدل عربیکا محسوب می‌شوند حتی نسبت به سایر مدل‌های قهوه عربیکا دارای بازده پایین‌تری هستند.

انواع مختلف قهوه بوربن چیست؟

به طور کلی می‌توان گفت که کلاً دو نوع قهوه از مدل بوربن وجود دارد که عبارت‌اند از بوربن قرمز و بوربن زرد. پیش از انتقال بوربن به برزیل، کلیه دانه‌های بوربن از نوع قرمز بودند، اما یک جهش ژنتیکی در این کشور باعث شد تا نوع بوربن زرد نیز به وجود آید.

این موضوع در سال 1930 میلادی کشف شد، درست در زمانی که کارشناسان فهمیدند در برخی از کارخانه‌های تولید قهوه از نوع بوربن می‌تواند گیلاس‌های زرد رنگ این قهوه را نیز مشاهده کرد. به طور کلی گفته می‌شود که این جهش به دلیل ترکیب گونه زرد بوتوکاتو (مدل جهش یافته ژنتیکی تایپیکا) و همچنین گیاه بوربن به رنگ قرمز، ایجاد شده است. طعم کلی نوع زرد قهوه بوربن سیتریک است.

طعم بوربن به چه شکل است؟

مهم‌ترین ویژگی قهوه موسوم به بوربن طعم آن است. طعم این قهوه را می‌توان ترکیبی از طعم‌ کره‌ای و پرمغز دانست که دارای قوامی عالی خواهد بود. این قهوه اسیدیته بسیار کمی دارد. احتمالاً جذاب‌ترین مورد در مورد قهوه بوربن آن است که در مقایسه با سایر قهوه‌هایی که در اتیوپی کشت می‌شوند، طعم شیرین‌تری دارد.

طعم بوربن

البته این طعم شیرین به همراه طعمی شکلاتی است. اگر دانه‌های بوربن به صورت سبک برشته شوند، می‌توان طعم میوه‌هایی همچون انجیر و گیلاس را در این قهوه مشاهده کرد. به طور کلی می‌توان گفت که این قهوه طعمی بی‌نظیر دارد و می‌تواند لذت بالایی را برای حس چشایی شما به ارمغان بیاورد. خوشبختانه نوشیدن این قهوه مشکل خاصی برای افراد ایجاد نمی‌کند و می‌‌توانید آن را به راحتی مصرف کنید.

بهترین روش دم کردن قهوه بوربون چه روشی است؟

طعم قهوه موسوم به بوربن یک طعم کاملاً لطیف است، به همین دلیل معمولاً توصیه می‌شود که برای دم کردن این قهوه از روش‌هایی استفاده کنید که نت‌های قهوه را به نحو مناسبی برجسته می‌کنند. شما می‌توانید با استفاده از روش موسوم به pour – over و یا فرنچ پرس نهایت طعم این نوع قهوه را به دست بیاورید.

گونه‌های مختلف بوربن

همانطور که بوربن خود یک نوع از قهوه عربیکا محسوب می‌شود، این نوع قهوه نیز دارای زیرگونه‌های مختلفی است. هر یک از این زیرگونه‌های نیز دارای ویژگی‌های منحصر به فرد خود هستند و به همین دلیل آشنایی با آن‌‌ها اهمیت بالایی دارد. از جمله مهم‌ترین زیرگونه‌های بوربن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بهترین روش دم کردن قهوه بوربون

  • N39
  • SL 28
  • SL 34
  • آکایا
  • کاتورا
  • جکسون
  • Moka
  • Mibirizi
  • تکیسیک (یا تکیسیک)
  • ویلا سارچی (کاستاریکا)
  • پاکاس (السالوادور)
  • پوینت بوربن یا لورینا

سوالات متداول
قیمت قهوه بوربون

می‌توان این محصول را با قیمت‌های بسیار متنوعی از 20 تا 200 دلار به ازای هر کیلوگرم در مارکت جهانی پیدا کرد. عوامل بسیار متفاوتی مانند منشاء، گرید قهوه، اندازه دانه، میزان عیوب و غیره در قیمت نهایی این محصول دخیل هستند.

عکس قهوه بوربون

قهوه بوربون آبی چیست؟

در واقع قهوه بوربون آبی به رنگ گیلاس قهوه اشاره ندارد بلکه به میکس 50-50 عربیکا-ربوستا اشاره می‌کند. برای ایجاد طعم و میزان کافئین متعادل در انواع قهوه این کار انجام می‌شود. (رنگ آبی به رنگ بسته‌بندی اشاره دارد.)

تفاوت بین بوربون زرد و قرمز

بوربون های زرد مقدار قابل توجهی فروکتوز دارند و فنجانی شیرین و آبدار (juicy) ایجاد می‌کنند. در حالی که بوربن های قرمز و صورتی مقدار قابل توجهی گلوکز دارند و بادی (body) و فنجان ابریشمی تری ایجاد می‌نمایند.

علائم و نشانه های آلرژی و حساسیت به قهوه

قهوه و مصرف قهوه در کشورهای مختلف دنیا

تنقیه قهوه چیست ؟ فواید و عوارض تنقیه با قهوه کدامند ؟

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها