معاون بورس: مسیر حمایت از بازار سهام ادامهدار است

حمید یاری روز چهارشنبه با مرور تحولات اخیر بازار سرمایه، گفت: از ابتدای امسال و در پی شکلگیری فضای مثبت ناشی از مذاکرات هستهای، بازارسرمایه با اقبال قابل ملاحظهای مواجه شد و پس از چند سال رکود، در جایگاه مناسبی قرار گرفت که بخشی از بازده ۲۰درصدی در برخی نمادها و رشد حدود ۱۲ درصدی شاخص را میتوان حاصل همین فضای خوشبینانه دانست.
وی ادامه داد: پس از حوادث سه هفته پیش و تنشهای امنیتی، شرایط ویژهای بر کشور و بازار سرمایه حاکم شد.
وی افزود: تعطیلی سهروزه بورس در آن زمان به پیشنهاد هیاتمدیره سازمان، با هدف صیانت از بازار صورت گرفت. این تصمیم آخرین گزینه ما بود، اما با توجه به فضای پرتنش آن زمان و هم چنین درخواست فعالان بازار، این اقدام را ضروری دیدیم، شورایعالی بورس برای دو دوره سهروزه با تداوم تعطیلی بازار سهام موافقت کرد.
یاری با اشاره به تداوم فعالیتهای کارشناسی در روزهای تعطیلی بازار اعلام کرد: در این مدت، سازمان بورس تعطیل نبود و بررسیهای تخصصی و جلسات کارشناسی ادامه داشت.
وی افزود: برای بازگشایی بازار پس از جنگ نیز در شورای عالی بورس سناریوهای سازمان بورس بهصورت دقیق بررسی شد. برخی پیشنهادها برای باز شدن بازار با دامنه نوسان باز هم مطرح بود، اما در نهایت، مدل فعلی، یعنی بازگشایی بازار با دامنه ۳ درصدی، با حمایت شورای عالی بورس انتخاب شد.
معاون بورس با تأکید بر اینکه شرایط اخیر بازار سرمایه با بحرانهای قبلی هم، چون شیوع کرونا یا سال ۱۳۹۹ متفاوت است، افزود: بحران ناشی از تهدیدات امنیتی در نوع خود خاص و پیچیده است. در برخی کشورها نهادهای نظارتی چابکتر عمل میکنند و حتی دامنه نوسان را آزاد میگذارند، اما ما به دلیل ماهیت بازار و ساختار سرمایهگذاران، نمیتوانیم بازار را در معرض شوک قرار دهیم.
یاری ادامه داد: در مواجهه با فضای «پنیک» ایجاد شده، بهسرعت بسته حمایتی بازار تعریف شد که بخشی از آن به حمایت ۶۰ هزار میلیارد تومانی نظام بانکی بازمیگردد. تاکنون بخشی از این حمایت نظام بانکی وارد بازار شده و مابقی به تدریج تزریق خواهد شد.
وی همچنین به نقش دولت و بانک مرکزی در حمایت از بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: برخلاف برخی دیدگاهها که مداخله دولت را نادرست میدانند، مامعتقدیم اگر بازار سرمایه دچار تزلزل شود، تبعات آن به بازارهای دیگر مانند سیستم بانکی سرریز خواهد شد. خوشبختانه بانک مرکزی نیز به خوبی درک درستی از شرایط داشت و همکاری لازم را انجام داد.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس در بخش دیگری از این گفتوگو از برگزاری بیش از ۳۰ «میز صنعت» برای بررسی مشکلات کلان صنایع در سازمان بورس خبر داد.
وی گفت: در این میزها، نمایندگان دولت، نهادهای مرتبط و ناشران حضور دارند تا مشکلاتی مانند مسائل مالیاتی یا تأمین خوراک بررسی و راهکارهای عملیاتی تدوین شود. پیگیری این مسائل با امضای رییس سازمان بورس انجام میشود که وزن بیشتری به موضوع میبخشد.
یاری با اشاره به نقش نظارتی و حمایتی سازمان بورس تاکید کرد: ماتعارفی در برخورد با تخلفات نداریم و بدون لکنت وارد میشویم. گاهی اطلاعات خاصی از بازار در اختیار داریم که بهصورت عمومی افشا نمیشود، امادر صورت لزوم به سرعت اقدام میکنیم.
یاری اعلام کرد: سامانههای نظارتی سازمان بورس بهگونهای طراحی شدهاند که بتوانند تریگرها و سیگنالهای هشداردهنده را بهموقع شناسایی کنند و از بروز خسارات بزرگ جلوگیری کنند. ما تلاش میکنیم تا اکثر اقدامات را در حین بازار انجام دهیم و در صورت نیاز، مداخلات لازم مانند ابطال یا توقف معاملات را در دستور کار قرار دهیم.
وی در پایان تأکید کرد: از دل هر بحران، ظرفیتهای جدیدی به وجود میآید. امیدواریم با استفاده از این فرصت، صندوقهای حمایتی نوین ایجاد شود و ابزارهای جدید از هفتههای آینده اجرایی شود. مسیر حمایت از بازار ادامهدار است و سازمان بورس در کنار سهامداران خواهد بود.
انتهای پیام/