وزیر میراث فرهنگی از مسجد جامع عتیق قزوین بازدید کرد

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ عصر سه شنبه رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به همراه محمد نوذری استاندارقزوین، فاطمه محمدبیگی و سالار آبنوش نمایندگان قزوین در مجلس شورای اسلامی، مریم جلالی معاون صنایع دستی، معاونان استاندار و حجت الاسلام حسینی مدیرکل میراث فرهنگی استان، از مسجد جامع قزوین بازدید کرد.
حجت الاسلام حسینی مدیرکل میراث فرهنگی استان در خصوص ویژگی های مسجد و وضعیت مرمت و بازسازی این بنای تاریخی گفت: مسجد جامع قزوین یا مسجد جامع عتیق یا مسجد جامع کبیر از بزرگ ترین مساجد ایران و کهن ترین مسجدجامع ایران است که بنای نخست آن بر روی آتشکده دوران ساسانیان ساخته شده است.
وی افزود: این مسجد به شبوه چهار ایوانی است ک نماد سازههای آتشکده در ایران بوده و در شهر قزوین جای دارد که سازه آن به فرمان هارونالرشید و به سال ۱۹۲ هجری ساخته شده و در یورش مغولان به قزوین و از آن جا که مهمترین مسجد شهر بوده، بخشی از آن و از جمله ایوان جنوبی تخریب گشته ولی در دورههای گذشته بازسازی شده است.
حسینی یادآورشد: سازههای معماری چند دوره در این سازه دیده می شود و ایوانها در دوره صفوی بازسازی شده ولی ایوان شرقی در دوره قاجار مورد بازسازی قرار گرفت.
وی در خصوص روند مرمت این مسجد نیز گفت: کتیبههایی به ۵ ردیف نیزبه خط کوفی گلدار، نسخ و ثلث در این مکان دیده میشود و مسجد جامع عتیق با مساحت حدود ۳۵۰۰ متر مربع از چهار در ورودی و صحن تشکیل شده و برای هر کدام یک ایوان بزرگ ساخت شده و صحنها به همراه گنبد و منارهها از نمونههای بسیار زیبای معماری اسلامی و سنتی ایران بهشمار میروند.
بگفته حسینی سبک معماری این مسجد مربوط به دوره سلجوقی و صفوی بوده و به باقی بناهای ساخته شده در این دورانها تشابه زیادی دارد.
وی افزود: پروژه استحکام بخشی مسجد جامع از سال 1400 آغاز شده و مطالعات لرزه نگاری و استحکام بخشی آن کامل شده و یک فاز ازنقشه های اجرایی آن باقیمانده که تا سال آینده انجام می شود.
حسینی تصریح کرد: در سالهای گذشته طاقی ابوترابی و طاقی سیاهپوش بطور کامل مرمت شده و پشت بام مسجد جامع نیز مرمت کامل شده است و در سالهای آینده نیز مرمت گنبدخانه، مناره و ایوانها انجام می شود.
این مدیر اظهارداشت: برای مرمت این بنای تاریخی تاکنون 8 میلیارد تومان هزینه شده و تکمیل آن به 20 میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد که با مساعدت وزیر میراث فرهنگی در این سفر مقرر شد مبلغ 10 میلیارد تومان از اعتبارات وزارتخانه برای تسریع در کار اختصاص یابد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین یادآورشد: مسجد جامع قزوین نامزد ثبت در فهرست مساجد ایرانی است و دارای چهار ایوان و دو کتیبه با وقف نامه و سرریز قنات خمار تاشی دارد و مربوط به عهد سلجوقی است.
انتهای پیام