مهاجرانی: ۱۴۰ زن و کودک در جنگ ۱۲ روزه به شهادت رسیدند/شهادت ۱۲ نفر از اعضای یک خانواده

 مهاجرانی: ۱۴۰ زن و کودک در جنگ ۱۲ روزه به شهادت رسیدند/شهادت ۱۲ نفر از اعضای یک خانواده
 برنا - گروه سیاسی: سخنگوی دولت با بیان اینکه براساس اعلام سازمان پزشکی قانونی، تاکنون ۹۳۵ شهید در جنگ تحمیلی 12 روزه تقدیم وطن شده‌اند، گفت: در این میان، ۱۴۰ زن و کودک به شهادت رسیدند و در برخی موارد، شاهد عروج خانوادگی تعدادی از شهدا بودیم؛ به‌گونه‌ای که در مواردی، تا ۱۲ نفر از اعضای یک خانواده به شهادت رسیدند.

به گزارش خبرگزاری برنا، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در نشست خبری امروز سه شنبه (10تیر)خود با حضور اصحاب رسانه گفت: ما در این جنگ ۱۲ روزه تحمیلی شاهد شلیک به صلح، علم و رسانه بودیم و در این ایام فجایعی را دیدیم که جهان را متعجب کرد.حمله به صدا و سیما حمله به کوی اساتید و حمله به زندان اوین از این اتفاقات بود و سوال اینکه کدام انسان به زندانی که در زندان است حمله می‌کند؟ شاهد اتفاقات عجیبی همچون حمله به بیمارستان‌ها، یگان‌های امدادرسان و هلال احمر به عنوان نماد فعالیت اجتماعی، صلح طلب و خدمت رسان به مردم بودیم.

وی اظهارکرد: اتفاقات سختی را پشت سر گذراندیم ولی همانطور که بارها گفتیم این کشور پر از سیاوشان است. ایران کشور پر از اسفندیارها است. این کشور بارها آسیب دیده ولی هر بار قوی‌تر از قبل قد علم کرده است.

سخنگوی دولت بیان کرد: دولت به عنوان نهاد خدمت‌رسان مردم، در اولین دقایق پس از حمله کار خود را آغاز کرد. دکتر ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نخستین وزیر کابینه بود که اقدامات خود را شروع کرد و اتاق‌های کنترل اورژانس و مراکز فرماندهی بحران (EOC) در سراسر کشور فعال شدند. این اقدامات با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی صورت گرفت، چرا که حمله در ساعات اولیه بسیار گسترده و چند استان را دربر گرفت.

وی ادامه داد: همزمان با این رخدادها، در بامداد روز جمعه، جلسه فوق‌العاده هیئت دولت به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد. در این جلسه چهار کارگروه اقتصادی، زیربنایی، امنیت شهروندان و رسانه تشکیل شد تا ضمن حفظ پایداری اقتصادی، نیازهای اساسی مردم از جمله سوخت، کالاهای ضروری و دارو تأمین گردد.

مهاجرانی تصریح کرد: با توجه به نگرانی‌های ناشی از تهدیدات تروریستی، موضوع امنیت جان شهروندان یکی از اولویت‌های مهم بود که با محوریت وزارت کشور و همکاری سایر نهادهای مسئول، به سرعت پیگیری شد.

سخنگوی دولت در ادامه به آمار مجروحان و شهدا اشاره کرد و گفت: طبق آخرین آمار وزارت بهداشت، در طول ۱۲ روز جنگ ۵۶۴۶ مجروح به بیمارستان‌ها مراجعه کردند. خدمت‌رسانی به این مجروحان در شرایطی انجام شد که بیمارستان‌ها به‌طور معمول با حجم مشخصی از بیماران مواجه بودند و در کنار ارائه خدمات به مجروحان جنگ، خدمات معمول به مراجعین نیز ادامه یافت.

وی افزود: براساس اعلام سازمان پزشکی قانونی، تاکنون ۹۳۵ شهید در این جنگ تحمیلی تقدیم وطن شده‌اند. من از اینجا به همه شهیدان عزیز سلام می‌کنم که جان خود را برای حفظ خاک و امنیت کشور فدا کردند.

مهاجرانی ادامه داد: در این میان، ۱۴۰ زن و کودک به شهادت رسیدند و در برخی موارد، شاهد عروج خانوادگی تعدادی از شهدا بودیم؛ به‌گونه‌ای که در مواردی، تا ۱۲ نفر از اعضای یک خانواده به شهادت رسیدند.

سخنگوی دولت با اشاره به وضعیت کادر درمان و امدادرسانان اظهار داشت: در این ایام، ۱۱ دستگاه آمبولانس مورد اصابت قرار گرفت و ۹ نفر از اعضای کادر درمان و ۵ نفر از امدادرسانان جمعیت هلال احمر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. جا دارد یک بار دیگر برای این شهیدان عزیز آرزو کنیم که همنشین حضرت اباعبدالله الحسین (ع) باشند.

وی با بیان اینکه در این مدت، علاوه بر مناطق مسکونی، مراکز درمانی و بیمارستانی نیز آسیب دیدند، اظهار کرد: بیمارستان‌های شهید مطهری، ولیعصر، خاتم‌الانبیاء، مرکز توانبخشی جمعیت هلال احمر، بیمارستان لبافی‌نژاد، بیمارستان فارابی کرمانشاه و مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست در قصر شیرین از جمله مراکزی هستند که تاکنون نام آن‌ها در فهرست آسیب‌دیدگان ثبت شده است. لازم به ذکر است مرکز توانبخشی هلال احمر، ویژه خدمت‌رسانی به افراد دارای معلولیت است و در جریان این حملات، فردی که برای دریافت خدمات توان‌یابی به این مرکز مراجعه کرده بود، مورد حمله قرار گرفت.

وی افزود: حمله به زندان اوین یکی از جنایت‌های آشکاری بود که رخ داد و متأسفانه ۷۱ نفر از همکارانمان به شهادت رسیدند. عملیات آواربرداری همچنان ادامه دارد و تاکنون به پایان نرسیده است.

سخنگوی دولت با اشاره به اقدامات جانبی برای خدمت‌رسانی در روزهای جنگ خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برخی از مردم به‌طور طبیعی دچار اضطراب و نگرانی شده بودند، سامانه ۴۰۳۰ که تجربه موفقی در ایام شیوع کرونا داشت، مجدداً فعال شد. در کنار آن، سامانه ۱۴۸۰ که به‌عنوان «صدای مشاور» فعالیت می‌کند، به ارائه مشاوره‌های روان‌شناسی به هم‌وطنان پرداخت. در مجموع، حدود ۹۲ هزار تماس با سامانه ۴۰۳۰ در این مدت برقرار شد. همچنین اساتید دانشکده‌های روان‌شناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز اقدامات شایسته‌ای در راستای خدمت‌رسانی انجام دادند.

وی با بیان اینکه در کنار همه این اقدامات، شاهد تجلی قاب ملی همدلی بودیم، تصریح کرد: اگر بخواهیم ارزیابی کنیم که چه از دست دادیم و چه به دست آوردیم، باید گفت که با توجه به باور ما مبنی بر اینکه شهادت یعنی رسیدن به محضر خداوند، دستاوردهای بزرگی داشتیم. جنگ، هم زدن دارد و هم خوردن؛ ما هم ضربه زدیم و هم ضربه خوردیم، اما پیروز شدیم، زیرا توانستیم با قوای مسلح خود افتخارآفرینی کنیم و انسجام ملی را که به‌شدت به آن نیاز داشتیم، احیا نمائیم.

سخنگوی دولت افزود: دشمن تصور می‌کرد می‌تواند با هدف قرار دادن نیروهای امنیتی کشور، از جمله فراجا، مردم را به کف خیابان‌ها بکشاند؛ اما زهی خیال باطل. آن‌ها ملت ایران را نشناخته‌اند. چون تمدن چند هزار ساله ما را ندارند، نمی‌دانند که این میراث فرهنگی و ثروت تمدنی مانع از آن می‌شود که اجازه دهیم دشمن خارجی کوچک‌ترین غباری بر عبای مقام معظم رهبری بنشاند. مردم نه تنها اجازه ندادند، بلکه نخواهند داد که دشمن خارجی کوچک‌ترین خللی در امور کشور وارد کند.

مهاجرانی با اشاره به جلوه‌های همبستگی اجتماعی در جنگ ۱۲ روزه خاطرنشان کرد: جدا از اینکه معاون اول رئیس‌جمهور، به‌عنوان فرمانده اقتصادی، در آینده روایت خود را از پایداری اقتصادی کشور بیان خواهد کرد، ما شاهد رویدادهای بسیار زیبایی بودیم. قرارگاه شهید سلامی با همکاری اتاق اصناف و بسیج اصناف شکل گرفت و طبق مشاهدات میدانی، کمترین میزان احتکار و گران‌فروشی را در این ایام تجربه کردیم.

وی در پایان افزود: آنچه در اسفند ماه و در آستانه سال نو به‌لحاظ احتکار و گران‌فروشی شاهد بودیم، با وضعیت کنونی قابل مقایسه نیست. مردم با جان و دل پای کار آمدند و همدلانه همکاری کردند؛ به‌طوری‌که حتی در مورد برخی اقلام، نظیر روغن، مشکل موجود با مشارکت مردمی برطرف شد و جلوه‌هایی از همبستگی واقعی در جامعه نمایان گشت.

در حال تکمیل...

جدیدترین تحلیل‌ها و اخبار سیاسی را در خوشه خبر دنبال کنید

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها