تورم اقلام خوراکی در اردیبهشت ماه اعلام شد/ کاهش قیمت در برخی محصولات نیز ادامه دارد

مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی کشور اعلام کرد که در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور در گروههای مختلف کالاهای خوراکی به شرح زیر بوده است:
نان و غلات:
بر اساس این گزارش، برنج ایرانی با ۹.۱ درصد افزایش قیمت نسبت به ماه قبل، بیشترین رشد قیمت را در این گروه داشته است. همچنین شیرینی خشک و رشته آش هرکدام با ۲.۶ درصد افزایش قیمت مواجه شدهاند.
گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها:
کنسرو ماهی با ۱.۳ درصد افزایش قیمت بیشترین رشد را در این بخش داشته است. در مقابل، مرغ ماشینی با ۶.۱ درصد کاهش قیمت روبهرو شده است که بیشترین کاهش را در این گروه نشان میدهد.
**لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن:**
شیرخشک با افزایش ۸.۰ درصدی قیمت، دوغ پاستوریزه با ۴.۴ درصد و روغن نباتی جامد با ۴.۳ درصد افزایش قیمت مواجه شدهاند. در همین حال، تخم مرغ با کاهش ۱۱.۳ درصدی بیشترین افت قیمت را در این گروه به ثبت رسانده است.
میوه و خشکبار:
لیمو ترش با ۲۶.۱ درصد، انار با ۲۳.۴ درصد و سیب با ۱۰.۹ درصد افزایش قیمت روبهرو بودهاند. بیشترین کاهش قیمت در این گروه مربوط به هندوانه با ۲۵.۶ درصد کاهش است.
سبزیجات و حبوبات:
لوبیا چیتی با ۲۱.۹ درصد، لوبیا قرمز با ۸.۷ درصد و لپه با ۶.۶ درصد افزایش قیمت بیشترین رشد را در این گروه نشان دادهاند. در مقابل، خیار با ۱۹.۰ درصد، سیب زمینی با ۱۵.۴ درصد، پیاز با ۱۵.۰ درصد، کدو سبز با ۱۰.۸ درصد و بادمجان با ۹.۰ درصد کاهش قیمت مواجه بودهاند.
قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها:
شکر با ۷.۴ درصد، قند با ۷.۰ درصد و چای خارجی بستهای با ۶.۵ درصد افزایش قیمت مواجه شدهاند.
این گزارش نشاندهنده نوسانات قابل توجه در قیمت اقلام خوراکی است که میتواند تاثیرات قابل توجهی بر هزینههای خانوارهای شهری داشته باشد. مسئولان اقتصادی کشور پیگیر کنترل قیمتها و تامین کالاهای اساسی برای کاهش فشار اقتصادی بر اقشار مختلف جامعه خواهند بود.
انتهای پیام/