بررسی احتمال حضور ایران در سید دوم قرعهکشی جام جهانی ۲۰۲۶/ قطر و کره شمالی را جدی بگیرید

به گزارش برنا، تیم ملی ایران در فیفادی پیش رو قرار است در دو بازی به ظاهر تشریفاتی در دو هفته پایانی رقابتهای مرحله گروهی مقدماتی جام جهانی – انتخابی آسیا، برابر قطر و کره شمالی صفآرایی کند؛ این در حالی است که صعود تیم ملی کشورمان در فیفادی قبلی به جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد، اما همچنان شاگردان امیر قلعهنویی به هر شش امتیاز این دو بازی چشم دوختند تا در وهله اول صدرنشینی خود را در گروه تثبیت کرده و در نهایت تلاشهای خود را برای افزایش امتیاز ایران در ردهبندی فیفا برای حفظ جایگاه و حتی ارتقای آن انجام داده باشند.
تیم ملی کشورمان در سه سال اخیر و پس از جام جهانی ۲۰۲۲، در ردهبندی فیفا سیر صعودی در پیش گرفت و حالا در سه ردهبندی اعلامی اخیر فیفا، جایگاه هجدهم را به نام خود ثبت و تثبیت کرده که همین موضوع تیم ملی را در شرایط منحصر بهفردی برای حضور در سید دوم قرعهکشی جام جهانی قرار میدهد.
ایران برای قرعهکشی در سه جام جهانی اخیر یعنی جام جهانی ۲۰۲۲، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۴ در سید سه قرار داشت و همین موضوع، تیم ملی را در گروههای سختی قرار داد که جام جهانی ۲۰۱۴، ایران در گروه خود چهارم شد، در ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ نیز با قرارگیری در رده سوم به کار خود در این رقابتها پایان داد.
اما روند صعودی تیم ملی در ردهبندی فیفا این امیدواری را ایجاد کرده تا ایران با قرارگیری در سید دوم قرعهکشی جام جهانی ۲۰۲۶، به مراتب در گروه آسانتری قرار گرفته و شاید برای اولین بار در تاریخ، موفق به صعود از گروهش شود!
تیم ملی کشورمان در سه سال اخیر و پس از جام جهانی ۲۰۲۲، ردههای ۲۴ تا ۱۸ را تجربه کرده و حالا در بهترین حالت، در سه ردهبندی اعلامی اخیر، جایگاه خود را در رتبه هجدهم تثبیت کرده و پس از انجام دو دیدار پیش رو مقابل قطر و کره شمالی ممکن است مجددا جایگاهش دستخوش تغییر شود، اما با فرض تثبیت جایگاه ایران در رده هجدهم تا زمان قرعهکشی جام جهانی ۲۰۲۶، میتوان حضور ایران در سید دوم را قطعی دانست.
فیفا برای قرعهکشی در جام جهانی بر اساس "رنکینگ رسمی"، سیدبندی خود را انجام میدهد و به این ترتیب تیمها در گویهای مختلف قرار خواهند گرفت. اما ماجرا برای جام جهانی ۲۰۲۶ کمی متفاوت است و برای اولین بار قرار است این رقابتها با حضور ۴۸ تیم برگزار شوند از این رو باتوجه به افزایش تعداد تیمها، تغییراتی در نحوه سیدبندی و گروهبندی هم انجام خواهد شد که بر اساس اعلام فیفا قرار است ۴۸ تیم حاضر، در ۱۲ گروه چهار تیمی به رقابت بپردازند. از سویی این ۴۸ تیم به چهار گوی ۱۲ تیمه تقسیم خواهند شد تا بر این مبنا قرعهکشی انجام شود.
سه تیم آمریکا، مکزیک و کانادا به عنوان میزبان، سه تیمی هستند که بدون توجه به رنکینگ در سید یک قرار خواهند گرفت و به این ترتیب ۹ تیم برتر رنکینگ فیفا نیز به گوی اول ملحق خواهند شد و ۱۲ تیم بعد از آنها در رنکینگ رسمی (در صورت صعود به جام جهانی) در سید دوم جای خواهند گرفت که با توجه به فرض تثبیت رده هجدهم برای ایران، حضور تیم ملی در سید دوم قطعی خواهد بود.
حال باید دید شاگردان قلعهنویی در دو دیدار باقی مانده از رقابتهای مقدماتی جام جهانی تا چه اندازه موفق عمل خواهند کرد تا علاوه بر صعود به عنوان تیم اول گروه، امتیازات خود را در رنکینگ رسمی هخم افزایش دهند.
انتهای پیام/