اسلامی: غنیسازی قطعی است/به سمت سلاح هستهای نمیرویم

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری برنا، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: امروز معاون آژانس بینالمللی به تهران آمده و بر اساس بیانیه اسفند ۱۴۰۱ برای بازدید اماکن باقیمانده اقدام میکند.امیدواریم آژانس رفتار حرفهای داشته باشد و از نفوذپذیری جریان صهیونیستی بکاهد و بتوانیم گامی در جهت حل و فصل دو مکان باقیمانده برداریم و این قول گروسی است.
وی اظهار کرد: صنعت هستهای ما کاملا صلحآمیز است و تمام ظرفیتهای ما تحت نظارت آژانس است و هیچ عدم شفافیت وجود ندارد. لجن پراکنی منافقین، ضدانقلاب و صهیونیستها همیشه تا امروز بوده و تلاش کردند با این دروغها مشغولیتی برای این سیستمها ایجاد کنند و تکراری است که هر از گاهی اسم مکانی شنیده میشود و بعد از بررسی مشخص میشود که واقعیت ندارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به برخی اخبار مبنی بر اینکه در مذاکرات مطرح شده غنیسازی در کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام شود، تصریح کرد: موضع ما حقوقی و قانونی است؛ غنیسازی اساس صنعت هستهای است؛ مانند اینکه بگویید یک نفر میتواند پست برق داشته باشد ولی نباید نیروگاه داشته باشد. گرفتن غنیسازی یعنی صنعت ما را گرفتهاند و خط قرمز ماست و در این زمینه شفافیت داریم. البته برخی موارد به بیان اخبار میپردازند ولی غنیسازی قطعی است و ما تأکید داریم به سمت سلاح هستهای نمیرویم و غنیسازی برای سلاح هستهای انجام نخواهیم داد و بر این تعهد داریم. درباره موضوع کنسرسیوم نیز هنوز پیشنهاد رسمی دریافت نشده است.
وی در ادامه با توجه به اهمیت صنعت غنیسازی اورانیوم در توسعه ملی، گفت: صنعت غنیسازی اورانیوم، یکی از زیرساختهای حیاتی کشور است که نقش گسترده و راهبردی در بخشهای مختلف علمی، پزشکی، صنعتی و دفاعی ایفا میکند. این صنعت فراتر از یک فعالیت فنی-هستهای، به عنوان پیشران بسیاری از حوزههای کلیدی شناخته میشود.
اسلامی تاکید کرد: در صورت عدم دسترسی به مواد اولیه حیاتی مانند اورانیوم با غنای ۲۰ درصد، تولید رادیوداروها متوقف میشود. رادیوداروها در تشخیص و درمان بیماریهایی مانند سرطان کاربرد دارند. نبود این مواد بهطور مستقیم سلامت مردم را تحت تأثیر قرار داده و وابستگی کشور به واردات داروهای حساس را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: تولید انواع ایزوتوپها برای استفاده در شتابدهندهها، سامانههای پرتودرمانی و آشکارسازها، نیازمند زیرساختهای غنیسازی است. این تجهیزات در صنایع غذایی، دارویی و کشاورزی نیز استفاده میشوند. اختلال در این زنجیره، باعث توقف یا کاهش بهرهوری در بسیاری از خدمات عمومی و تخصصی میشود.
رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: صنعت غنیسازی در توسعه تحقیقات پایه در دانشگاهها، بهویژه در حوزههای فیزیک، شیمی، ریاضی و مهندسی هستهای نقش کلیدی دارد. تولید نرمافزارهای محاسبات نوترونی و انجام پژوهشهای پیشرفته بدون وجود این صنعت، غیرممکن خواهد بود. با از بین رفتن تقاضا، فعالیت علمی نیز دچار رکود میشود.
وی گفت: توسعه تجهیزات دقیق و گرانقیمت مانند شیرآلات صنعتی، پمپهای خلأ و سامانههای کنترل، نه تنها در صنعت هستهای بلکه در دیگر صنایع همچون هوافضا، دفاعی و نفت نیز کاربرد دارد. صنعت غنیسازی موجب بومیسازی فناوریهایی میشود که سالها به دلایل سیاسی و تحریمی در اختیار کشور قرار نگرفتهاند.
اسلامی بیان کرد: در طول ۵۰ سال گذشته، هیچگاه کشورهای دارنده فناوری هستهای به تعهدات خود در قبال ایران پایبند نبودهاند. توسعه صنعت غنیسازی در داخل کشور، بدون اتکا به بیگانگان، نشاندهنده ظرفیت علمی و فنی بالای متخصصان داخلی است. این توانمندی تضمینکننده استقلال علمی، صنعتی و اقتصادی کشور در برابر فشارهای خارجی است.
انتهای پیام