اصفهان قلمرو تولید مصنوعات طلا در جهان

 اصفهان قلمرو تولید مصنوعات طلا در جهان
 ثبت نشان ملی جغرافیایی النگوی اصفهان گامی مهم در مسیر جهانی‌شدن است.

به گزارش خبرگزاری برنا از اصفهان، شناخت نسبت به حوزه طلا و جواهر در استان اصفهان شاید آن‌گونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است و کمتر کسی اطلاعاتی دقیق در مورد پتانسیل و ظرفیت اصفهان در بحث تولید مصنوعات طلا داشته باشد درصورتی‌که اصفهان چه از لحاظ تجهیزاتی و چه از لحاظ تبحر استادکاران این حرفه در جهان رتبه‌ای دست‌نیافتنی داشته و دارند.

چندی پیش در آیین اختتامیه جشنواره ملی طراحی طلا و جواهر ایران، نشان جغرافیایی «النگوی طلای اصفهان» رونمایی و در ادامه ثبت ملی شد. این نشان باهدف صیانت از هویت و اصالت تولیدات این شهر تاریخی به ثبت رسید.

همین موضوع بهانه‌ای شد تا گفتگویی با ابراهیم حبیب الهی، مسئول کمیته فلزات گران‌بها و سنگ‌های قیمتی اتاق بازرگانی و عضو هیئت‌رئیسه اتحادیه طلا و جواهر اصفهان داشته باشیم و بیشتر با روندی که در این حوزه طی شده و به‌صورت ویژه فرصت‌ها و تهدیدها آشنا شویم.

حبیب الهی در ابتدا به سبقه تولید مصنوعات طلا در اصفهان اشاره کرد و گفت: در اصفهان از دیرباز تا کنون در حوزه فراوری طلا و مصنوعات طلا سابقه درخشانی داشته که این موضوع اصالت تولید در اصفهان را به نمایش می‌گذارد.

وی اصفهان را مهد تولید طلا در ایران دانست و اظهار کرد: اصفهان در همه حوزه‌های طلا و نقره سرآمد بوده و دارای خصیصه‌های خاصی در تولید طلا است به‌ نحوی‌ که در سایر استان‌ها و شهرهای کشور این صنعت گسترش پیدا کرده؛ اما باز هم از اصفهان به‌عنوان قلمرو تولید مصنوعات طلا یاد می‌شود.

مسئول کمیته فلزات گران‌بها و سنگ‌های قیمتی اتاق بازرگانی اظهار کرد: هنگامی که صحبت از تولید مصنوعات طلا می‌شود همیشه به اسامی و استادانی برخورد می‌کنیم که اصالتی اصفهانی داشته‌اند و اصفهان شهری بوده که تولید طلا و مصنوعات طلا به‌صورت تولید انبوه در آن صورت می‌گرفته و به سراسر ایران و حتی جهان ارائه می‌شده است.

حبیب الهی اضافه کرد: در دهه ۸۰ و ۹۰ وقتی صادرات طلا در دستور کار قرار گرفت این روند از درگاه اصفهان انجام گرفت در این میان النگو اصفهان جایگاه ویژه‌ای داشته و دارد که می‌توان ادعا کرد جز مباحث تخصصی از تولید و طراحی تا رنگ‌بندی بوده است.

به گفته عضو هیئت‌رئیسه اتحادیه طلا و جواهر اصفهان با توجه تاریخ روشنی که از تولید النگو در اصفهان وجود داشت، اعضا انجمن تولیدکنندگان و اتحادیه‌های طلا و جواهر به این نتیجه رسیدند که لازم است النگو به‌عنوان سنبل و شناسنامه تولید اصفهان ثبت جغرافیایی شود.

حبیب الهی با اشاره به اینکه این نشان که به‌عنوان نماد اصالت و کیفیت در تولید النگوهای سنتی اصفهان شناخته می‌شود، گامی مهم در مسیر ثبت جهانی و حمایت از برندهای ملی است، افزود: ثبت این نشان می‌تواند به افزایش اعتماد مصرف‌کنندگان داخلی و خارجی و همچنین تقویت صادرات مصنوعات طلا از ایران کمک کند.

وی اظهار امیدواری کرد: اصفهان با دارابودن ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های تولیدی خود و همچنین نیروی انسانی متبحر در حوزه تولید بتواند همچنان پیشرو و پرچم‌دار ایران و جهان در حوزه مصنوعات طلا باشد.

حبیب الهی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد تجهیزات تولید طلا در اصفهان تولید می‌شود این در حالی است که تخصصی‌ترین دستگاه‌های تولید النگو و خط تولید النگو به‌صورت جهانی در اصفهان تولید می‌شود.

وی در پایان گفت: از دهه ۸۰ تا کنون اصفهان رتبه نخست تولید النگو در کشور و جهان بوده و هست و نباید از این ظرفیت مغفول ماند و به همین جایگاه اکتفا کرد؛ بلکه هر روز لازم است با پیشرفت و توجه بیشتر این صنعت را به‌روزتر و قوی‌تر از گذشته به جهان معرفی کنیم.

انتهای پیام

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها

از بین اخبار