نیروهای مسلح افتخار میکنند که جوانان مملکت پشتیبانشان هستند

برنا - گروه سیاسی؛ معاون هماهنگکننده ارتش گفت: ایران با وجود جوانان ضعیف نمیشود و تا جوانان در میدان هستند ما سربلندیم، نیروهای مسلح افتخار میکنند که جوانان مملکت پشتیبان آنان هستند.
به گزارش خبرگزاری برنا، امیر دریادار حبیبالله سیاری عصر امروز ۴ خرداد، در مراسم رویداد پیوند حماسهها «از توس تا خرمشهر» که در سالن ۲۲ بهمن دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: وقتی که جوانان پرشور و فعال را میبینم، به آینده کشور امیدوار میشوم. هرگاه که در جمع دانشجویان حضور پیدا میکنم و با توانمندیهای شما آشنا میشوم، به خود میبالم و افتخار میکنم. امیدوارم که آینده کشورمان بهتر از گذشته باشد، به همت و تلاش شما که سازندگان آینده ایران هستید.
وی با تبریک روز سوم خردادماه و آزادسازی خرمشهر افزود: این روز افتخار، سربلندی و بالندگی است. جوانان باید آگاه باشند که چه مسیری را این کشور طی کرده است و اکنون که نوبت آنهاست برای اداره کشور، چگونه باید عمل کنند. در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، انقلاب اسلامی پیروز شد و دو اتفاق مهم رخ داد؛ اول منافع نامشروعی که استکبار جهانی برای خود در منطقه تعریف کرده بود از بین رفت و دوم هیمنه پوشالی استکبار جهانی در منطقه اسلامی آسیب دید و دشمن به این فکر افتاد که چگونه میتواند برگردد و منافع خود را حفظ کند.
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: بر همین اساس، دشمن ترفندهایی را در نظر گرفت. اولین اقدام آنها در این کشور، ایجاد اختلافات قومی و مذهبی بود. همچنین ترور را به عنوان ابزاری برای ایجاد ناامنی در کشور راه انداختند.
امروز شاهد ۱۷ هزار شهید ترور در تاریخ خود هستیم
سیاری با بیان اینکه دومین اقدام دشمن انجام ترور در کشور بود، عنوان کرد: ما در کشور تا امروز ۱۷ هزار شهید ترور داریم، اما دشمن به نتیجه دلخواه خود نرسید. ترفند بعدی آنها این بود که جنگ را به ما تحمیل و صدام که انگیزه این کار را داشت، پیدا کردند. شکست انقلاب و جلوگیری از رشد انقلاب هدف دشمن بود، انقلابی که با جوش و خروش جوانان دانشگاهی به پیروزی رسیده بود.
وی افزود: دشمن میخواست تمامیت ارضی ما را آسیب بزند و دنبال خوزستان و تصرف سواحل آن بود، اما دشمن ما را تقویت کرد. آن مقطع زمانی دنیا دوقطبی بود، یکی غرب و یکی شرق. این دو قطب با هم در تضاد بودند اما برای کمک به صدام یک پیمان نامبارک بستند و انواع تجهیزات را به صدام دادند. آمریکا هرچه اطلاعات بود در اختیار صدام گذاشت، آلمان وسایل جنگی و فرانسه هواپیما و هلیکوپتر در اختیار او قرار دادند.
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: امام فرمودند کشورهای همسایه به دشمن کمک نکنید که سراغ شما هم میآیند. وقتی بعد دفاع مقدس اسرا آزاد میشدند، ما از ۲۷ کشور دنیا اسیر داشتیم. با این اهداف ۳۱ شهریور به کشور ما از همه جهت حمله کردند. وقتی صدام در اتاق جنگ رفت، بعد از انجام تشریفات نظامی به او گزارش دادند خلبانان عراق یک ساعت پیش پرواز کردند و یک ساعت بعد کمر ایران شکسته خواهد شد. اما این پروازها به فرودگاه عراق برگشتند و نیروی هوایی ما فرودگاه بغداد را بمباران کرد.
سیاری ادامه داد: فاصله شلمچه تا خرمشهر که با ماشین ۳ ساعت است، ۳۴ روز دشمن در آنجا ماند زیرا غیرنظامیان منطقه که جوانان پرشور از اقصی نقاط کشور بودند، در برابر دشمن سینه سپر کردند. ۳۴ روز در برابر عظیمترین حمله نظامی جنگیدند و جان دادند اما تحقیر نشدند. در پایان ۳۴ روز حماسه قسمتی از خرمشهر به دست دشمن افتاد و ۱۹ ماه در اختیار او ماند.
وی با بیان اینکه راهبرد دشمن در عملیات حماسه خرمشهر شکست خورد، گفت: دشمنی که میخواست یک روزه خرمشهر را تصرف و روز هفتم به میدان آزادی تهران برسد، راهبردش عوض شد. این یعنی شکست دشمن، زیرا نتوانستند کار را پیش ببرند. ما در مهرماه سال ۱۳۶۰ بر روی ریل پیروزی قرار گرفتیم، در عملیات ثامنالائمه در ۵ مهر ۱۳۶۰، حصر آبادان شکسته شد. در ۸ آذر ۱۳۶۰ استان سوسنگرد آزاد شد و در ۲ تا ۱۰ فروردین ۶۱ عملیات فتحالمبین اتفاق افتاد.
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: دهم فروردین ۶۱ عملیات فتحالمبین تمام شد و روز یازدهم اعلام شد برای عملیات بیتالمقدس در حال آمادهسازی هستیم که کسی باور نمیکرد اما به لطف خدا دهم اردیبهشت ۶۱، یعنی یک ماه بعد پیروزی فتحالمبین عملیات بیتالمقدس شروع میشود. ۵۶۰۰ کیلومتر مربع وسعت آن عملیات بود، منطقه عملیات بین ۴ رودخانه محصور و ارتش زمینی و جهاد همگی درگیر بودند و عملیات عبور از رودخانه داشتند.
سیاری افزود: دشمن در عملیات بیتالمقدس غافلگیر شد چون فکر نمیکرد بعد یک ماه وارد عملیات بیتالمقدس شویم. ۲۵ روز در گرمای سوزان خوزستان رزمندگان جنگیدند و در نهایت به پیروزی رسیدند. اولین و بزرگترین دستاورد عملیات بیتالمقدس آزادسازی خرمشهر است. این شهر در طول تاریخ چهار بار از زمان امپراتوری عثمانی اشغال شد که ما با دادن سلیمانیه عراق خرمشهر را پس گرفتیم، بار دوم با دادن هرات افغانستان و بار سوم هم که انگلیسیها اشغال کردند. تنها باری که ملت زیر بار نرفت و شهر آزادشد، عملیات بیتالمقدس بود. در این عملیات ۱۹ هزار اسیر گرفتیم.
وی با بیان اینکه در عملیات بیتالمقدس ۱۶ هزار کشته، ۳۵ هزار تلفات نیرو انسانی و ۶۰ هواپیما زده شد، گفت: دستاوردهای بیتالمقدس فراوان است اما چه شد که امام گفت خرمشهر را خدا آزاد کرد؟ صدام گفت اگر ایرانیان خرمشهر را بگیرند من کلید طلایی بصره را میدهم، دشمن باور نمیکرد و در حقیقت ما نیز باور نمیکردیم. ۲۵ روز عملیات در گرمای خوزستان و تصرف کیلومترها بسیار سخت است. روز ۱۹ اردیبهشت با کمبود نیروی انسانی مواجه شدند که شب تا صبح ۶۰۰۰ نفر رزمنده از مشهد مقدس به وسیله نیرو هوایی به فرودگاه نیرو هوایی خوزستان ترابری شدند.
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: دشمن باور نمیکرد و ما نیز باور نمیکردیم، اتفاقات عجیب و غریب رخ داد که بدون امداد غیبی پیروزی رخ نمیداد. این عملیات دو درس داشت، آنچه در رابطه با دشمنان است بدانند دشمنان آن مقطع، الان هم دشمن ما هستند، آزموده را آزمودن خطا است. اخیرا میگویند ایران ضعیف شده است اما ایران با وجود شما جوانان ضعیف نمیشود و تا شما در میدان هستید ما سربلندیم. تا جوانان در جبهه نبودند ما پیروز نشدیم، نیروهای مسلح افتخار میکنند که جوانان مملکت پشتیبان آنان هستند.
سیاری خاطرنشان کرد: ایران در برابر هر تهدیدی میایستد چون شما بالنده و سرافراز هستید، دشمن بداند و میداند که ما قوی هستیم. جوانان آیندهساز کشور، آینده و کشور برای شما است. شما امروز جا پای شهدایی گذاشتید که همسن شما به شهادت رسیدند، ما اطمینان داریم این قشر جوان ما در این مقطع زمان، اگر فراز و نشیب کشور را بدانند، قطعا میتوانیم آینده کشور را بسازیم، شما کشور را میسازید.
انتهای پیام /