تقاضای مصرف برق ۱۸ درصد بیشتر شد

برنا - گروه اقتصادی، شرکت توانیر اعلام کرد: حداکثر تقاضای مصرف برق در جمعه، ۲ خرداد با افزایش بیش از ۱۸ درصدی نسبت به روز مشابه سال گذشته، به نزدیک ۶۰ هزارمگاوات رسید.
حداکثر مقدار تقاضای مصرف برق در ۲ خرداد درحالی با افزایش ۱۸.۸۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۵۹ هزار و ۹۱۸ مگاوات رسید که روز گذشته، تعطیل بوده و بار مصرف بخشهایی مانند ادارات، مدارس و دانشگاهها روی دوش شبکه نبوده است.
براساس آمار شرکت برق حرارتی، گرچه از ابتدای سال تاکنون در اوج مصرف برق در شبانهروز بیش از چهار هزار مگاوات نسبت به سال گذشته ظرفیت تولید برق افزایش یافته، اما در مقابل، مصرف انرژی نیز ۱۳ درصد بیشتر شده است.
برهمین اساس، هر یک درجه افزایش دما در این فصل یکهزار و ۵۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور اضافه میکند که حدود هفت تا هشت هزار مگاوات به این دلیل افزایش بار در شبکه برق کشور به وجود آمد.
طبق گفته معاون راهبری شرکت برق حرارتی تا قبل از شروع خرداد، ۹۹ درصد تعمیرات نیروگاهها به پایان میرسید تا این واحدها با آمادگی حداکثری مهیای تولید برق پایدار مشترکان در تابستان شوند.
طبق اعلام وزارت نیرو، هر ساله در این بازه زمانی نیروگاههای برقابی، حدود هفت هزار مگاوات برق تولیدمیکردند، اما به علت کاهش بارندگیها، این رقم امسال به دو هزار مگاوات کاهش یافته است و جبران این وضعیت بر دوش واحدهای حرارتی است.
با توجه به افزایش تقاضای مصرف و کاهش توان نیروگاههای برقابی، مدیریت مصرف بخشهای مختلف به وسیله پایشهای میدانی و رصد کنتورهای هوشمند در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوریهای نوین شرکت توانیر در این خصوص گفت: ۵۷ درصد مصرف برق کشور از طریق کنتورهای هوشمند قرائت میشود.
طبق گفته وی: سال گذشته بیش از ۷ هزار مگاوات مصرف برق در ساعات اوج مصرف از طریق کنتورهای هوشمند مدیریت شد و پیش بینی میشود در عرض ۲ سال، تعداد کنتورهای هوشمند در مجموعه صنعت برق به ۹ میلیون برسد و با این تعداد کنتور، ۱۰ هزار مگاوات مصرف کشور را مدیریت شود.