وزیر کشور: شناخت درست آسیب‌های اجتماعی شرط درمان است

 وزیر کشور: شناخت درست آسیب‌های اجتماعی شرط درمان است

 برنا - گروه سیاسی: وزیر کشور گفت: تا زمانی که پدیده‌ای را به‌درستی نشناسیم، نمی‌توانیم راه‌حل درستی برای آن ارائه دهیم. همان‌طور که در پزشکی شناخت بیماری، شرط درمان است، در حوزه اجتماعی نیز باید علل و متغیرهای مؤثر بر آسیب‌ها را به‌درستی شناسایی کنیم

به گزارش خبرگزاری برنا، نشست تخصصی علمی – اجرایی معاونین سیاسی، امنیتی و اجتماعی و مدیران کل دفاتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری‌های سراسر کشور با حضور دکتر اسکندر مومنی برگزار شد.

وزیر کشور در ابتدای این نشست، با تأکید بر اهمیت حوزه اجتماعی گفت: من بارها تأکید کرده‌ام که وزارت کشور صرفاً به حوزه‌های سیاسی و امنیتی محدود نمی‌شود و باید در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی نیز تلاش بیشتری صورت گیرد؛ لازم است مسائل اجتماعی در اولویت قرار بگیرد.

مومنی با تأکید بر رویکرد وزارت کشور دولت چهاردهم در قبال مسائل اجتماعی، گفت: اولین کار این است که اجازه ندهیم پدیده‌های اجتماعی امنیتی شود. این سیاست قطعی وزارت کشور و دولت است که مسائل اجتماعی باید با سازوکار خودش سامان یابد.

مومنی با اشاره به آسیب ساده‌سازی مسائل اجتماعی گفت: پدیده‌های اجتماعی تک‌علتی نیستند. به عنوان مثال، در بحث اعتیاد نمی‌توان تنها به بیکاری استناد کرد و مولفه هایی دیگری نیز دخالت دارند. وی تأکید کرد: باید از ظرفیت نخبگان، دانشگاه‌ها و مراکز علمی برای شناخت دقیق پدیده‌ها بهره گرفت و سیاست‌گذاری را بر این اساس انجام داد.

وی در ادامه با اشاره به موضوع جمعیت گفت: اگر با همین روند پیش برویم، طبق گزارش رسمی وزارت بهداشت، در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به نصف میزان فعلی می رسد. کاهش جمعیت صرفاً ناشی از مشکلات اقتصادی نیست، بلکه به سبک زندگی و تغییرات فرهنگی هم مربوط است. حتی در بین کسانی که مشکلات اقتصادی ندارند نیز کاهش فرزندآوری دیده می‌شود.

وزیر کشور گفت: سازمان اجتماعی وزارت کشور، یک نهاد اجرایی نیست، بلکه مأموریت آن رصد، آسیب‌شناسی، اولویت‌بندی و سیاست‌گذاری است. باید هم به پدیده‌های اجتماعی آشکار مانند کودکان کار و معتادان و هم به مسائلی مانند بحران جمعیت که امروز کمتر دیده می‌شود اما آینده کشور را تهدید می‌کند، توجه کرد.

وی در ادامه با اشاره به تفاهم‌نامه امضا شده بین سازمان امور اجتماعی با فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای تحت عنوان «زنگ جوانمردی» در زمینه توسعه ورزش‌های زورخانه‌ای، افزود: توافق و تفاهم با نهادهای مختلف ورزشی برای ارتقای سلامت اجتماعی باید تقویت شود و این رویکرد می‌تواند مؤثر باشد.

مومنی با قدردانی از دست‌اندرکاران برنامه ورزش زورخانه‌ای که توسط فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای در این نشست برگزارشد، اظهار داشت: ورزش یکی از عرصه‌هایی است که می‌تواند در جامعه نشاط و شادابی ایجاد کند و در عین حال در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نقش مؤثری داشته باشد.
وزیر کشور با اشاره به ماهیت ورزش زورخانه ای اظهار داشت: این ورزش با مفاهیمی چون اخلاق، ادب، پهلوانی و یاری‌رساندن به دیگران آمیخته است و در عین حال جذابیت‌های بالایی دارد. اگر قرار است یک رشته ورزشی توسعه پیدا کند، نیاز به دو مؤلفه اصلی دارد؛ حمایت و رقابت.

مومنی ادامه داد: در جلسه‌ای که هفته آینده با استانداران داریم، بر حمایت از فعالیت‌های ورزشی از این دست تأکید خواهیم کرد، اما مسئولان حوزه ورزش نیز باید زمینه رقابت سالم و سازنده را فراهم کنند.

در ابتدای این نشست، سید محمد بطحایی رئیس سازمان اجتماعی کشور چالش‌های اجتماعی را یکی از مهمترین چالش‌های جهان دانست و افزود: امروز موضوع آسیب‌های اجتماعی در تمام جهان اعم از کشورهای توسعه‌یافته و کشورهای کمتر توسعه‌یافته مسئله مورد توجهی است. برای مثال، سالانه حدود ۵۰۰ هزار نفر در جهان جان خود را به دلیل استفاده از مواد مخدر از دست می‌دهند.

بطحایی ضمن ارائه گزارش مفصلی از آسیب‌های اجتماعی در کشور، رئوس برنامه‌های این سازمان را در سال جاری در حوزه آسیب‌ها برشمرد و افزود: اگر فرآیندها اصلاح نشود مطمئن باشید که نتیجه نخواهیم گرفت.

وی رصد دائمی وضعیت اجتماعی کشور را از مأموریت‌های مهم و اولیه سازمان امور اجتماعی دانست و گفت: باید سیاست‌سازی و سیاست‌گذاریِ مبتنی بر شواهد داشته باشیم.

انتهای پیام

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها