رشد چشمگیر اهدای عضو در خراسان شمالی؛ نجات جان ۵۴ بیمار در سال گذشته

همزمان با فرارسیدن ۳۱ اردیبهشت، روز ملی اهدای عضو؛ اهدای زندگی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از رشد چشمگیر آمار رضایتمندی خانوادههای بیماران مرگ مغزی در این استان خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۳ با اهدای اعضای ۱۶ بیمار مرگ مغزی، جان ۵۴ بیمار نیازمند پیوند، نجات یافت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري برنا، دکتر سید احمد هاشمی با بیان اینکه «اهدای عضو، اوج انساندوستی در واپسین لحظات حیات» است، اظهار کرد: هر یک از این تصمیمهای ایثارگرانه، نقطه عطفی در چرخه زندگی دهها بیمار چشمانتظار پیوند بوده و خانوادههای اهداکننده، قهرمانان بینام این میدان انسانیتاند.
وی افزود: سال گذشته شاهد ارتقای قابل توجهی در فرهنگ اهدای عضو در خراسان شمالی بودیم؛ آماری که نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش داشته و نشاندهنده سطح بالای آگاهی اجتماعی و اعتماد عمومی به فرآیند اهدای عضو است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با تاکید بر نقش بیبدیل آموزش در ترویج این فرهنگ ارزشمند، عنوان کرد: شعار امسال روز ملی اهدای عضو، «بهبود، ارتقاء، توسعه و پیشبرد آموزش عمومی و تخصصی در زمینه اهدای اعضا از بیماران مرگ مغزی» انتخاب شده و نشان میدهد که آینده این فرهنگ والا در گرو آموزش هدفمند و حمایت همهجانبه از سوی نهادهای مسئول و رسانههاست.
وی همچنین با قدردانی از تلاشهای شبانهروزی تیمهای تخصصی پیوند، هماهنگکنندگان، کادر درمان و کارشناسان حوزه اهدای عضو گفت: همت این عزیزان و همراهی خانوادههای اهداکننده، شیرینی حیات را به بسیاری از بیماران بازگرداند؛ اقدامی که باید به عنوان یک الگوی اخلاقی و اجتماعی در جامعه ترویج شود.
دکتر هاشمی در پایان با اشاره به نقش رسانهها و نهادهای فرهنگی در نهادینهسازی این فرهنگ گفت: امیدواریم با استمرار مسیر آموزش، تبیین و اطلاعرسانی، شاهد افزایش آمار اهدای عضو و کاهش صف انتظار بیماران نیازمند پیوند در استان و کشور باشیم.
خراسان شمالی یکی از استانهایی است که با وجود جمعیت کمتر، در سالهای اخیر در حوزه رضایتمندی خانوادهها برای اهدای عضو عملکرد درخشانی داشته و الگویی برای سایر مناطق کشور محسوب میشود.